Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| tomo_zg
 | | Član od: 09 Stu 2009 | | Poruke: 507 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lis 26, 2010 10:09 pm Naslov poruke: Hannants - krađa - važna objava! |
|
|
Kolege maketari,
gledam mail i ne vjerujem. Dobio sam info iz Hannantsa da im je provaljeno u sustav i da su otuđeni brojevi kreditnih kartica kupaca. Provjerite si stanje na karticama pogotovo ako ste nešto kupovali protklih 2-3 tjedna
Evo obavijesti:
Dear Customer
We are very sorry to have to tell you that a number of customers who have used our website have had their card details stolen and used by criminals.
ALL CUSTOMERS THAT HAVE ENTERED CARD NUMBERS ON OUR NEW WEBSITE PLEASE CHECK YOUR ACCOUNTS FOR SUSPICIOUS CHARGES OR ATTEMPTED CHARGES.
If you see any please contact your company that issued your card.
At the moment no one is sure how this has happened. There are several internet security firms investigating everything and we will keep you all updated as soon as we can.
There is no sign of any intrusion into the server where the card number and expiry date information that we keep is encrypted*. The CVV number is not stored.
After looking at the information we have received we think this mainly affects some customers who have sent us an order in the last 2 weeks though there are 3 from September.
We have been contacted by about 40 customers so far but are not sure how many others have had their cards compromised but have not told us yet. If you know your card has been compromised PLEASE tell us. Please send us as much information as you can as soon as you can. We need as much information as soon as possible.
Please look out for small 'insignificant' test charges of under $5.00 followed by larger charges of varying amounts. Charges have originated from different countries and in different currencies. _________________ Tomo
UMHBDR
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zoki_008
 | | Član od: 31 Lis 2007 | | Poruke: 164 | | Mjesto: Slavonski Brod/Osijek |
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 9:20 am Naslov poruke: |
|
|
I stranica im je trenutno dolje.
Hvala tomo na info. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 10:38 am Naslov poruke: |
|
|
... Shit happens ...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 10:55 am Naslov poruke: |
|
|
nisam tamo nikad kupovao, al mislim da je najbolje skinut pare sa kartice na neko vrijeme (ako se ima veci iznos) i neznam ako postoji mogucnost da Banka blokira tranzakcije sa te stranice, tj ako postoji nesto kao na webu IP adresu _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mukas
| | Član od: 15 Sij 2010 | | Poruke: 63 | |
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 11:03 am Naslov poruke: Re: Hannants - krađa - važna objava! |
|
|
| 709 € ukradeno. Što sad u 3pm, kako vratit novac? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 11:07 am Naslov poruke: Re: Hannants - krađa - važna objava! |
|
|
| mukas Napisao/la: | | 709 € ukradeno. Što sad u 3pm, kako vratit novac? |
tebi ukradeno ili??? joj joj u tom sluaju obavezno potaj banku _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 11:54 am Naslov poruke: |
|
|
| veliko_pile Napisao/la: | | nisam tamo nikad kupovao, al mislim da je najbolje skinut pare sa kartice na neko vrijeme (ako se ima veci iznos) i neznam ako postoji mogucnost da Banka blokira tranzakcije sa te stranice, tj ako postoji nesto kao na webu IP adresu |
Pa ne kradu sa te stranice
Provalili su im u bazu i pokrali brojeve kartica kužiš ?
Sad mogu otić bilo gdje i platit bilo šta.
Jedini način je maknut novce sa kartice za početak, a kasnije i napravit novu karticu, u svakom slučaju hitno u banku...
Mada je idiotski i vrlo neozbiljno od strane Hanatsa što su te podatke uopće upisivali u bazu (te podatke smiju imati samo kuće koje su registrirane za Credit Card Processing) njih je trebalo samo zanimati je li iznos plačen ili ne i eventualno broj transakcije - ali nikako ne i ostali podaci - 100% sam siguran da je ovdje prekršen i pokoji zakon-bit će tu svega još. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 12:02 pm Naslov poruke: Re: Hannants - krađa - važna objava! |
|
|
| mukas Napisao/la: | | 709 € ukradeno. Što sad u 3pm, kako vratit novac? |
Ne paničariti i ne pretjerivati toliko, nije valjda baš 709 €!
Kontaktiraj banku i ospori transakcije, možda upali. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 12:08 pm Naslov poruke: |
|
|
| darko Napisao/la: | | veliko_pile Napisao/la: | | nisam tamo nikad kupovao, al mislim da je najbolje skinut pare sa kartice na neko vrijeme (ako se ima veci iznos) i neznam ako postoji mogucnost da Banka blokira tranzakcije sa te stranice, tj ako postoji nesto kao na webu IP adresu |
Pa ne kradu sa te stranice
Provalili su im u bazu i pokrali brojeve kartica kužiš ?
Sad mogu otić bilo gdje i platit bilo šta.
Jedini način je maknut novce sa kartice za početak, a kasnije i napravit novu karticu, u svakom slučaju hitno u banku...
Mada je idiotski i vrlo neozbiljno od strane Hanatsa što su te podatke uopće upisivali u bazu (te podatke smiju imati samo kuće koje su registrirane za Credit Card Processing) njih je trebalo samo zanimati je li iznos plačen ili ne i eventualno broj transakcije - ali nikako ne i ostali podaci - 100% sam siguran da je ovdje prekršen i pokoji zakon-bit će tu svega još. |
aha, kuzim, u tom slucaju nova kartica je jedini nacin. Al zato , kao sto sam ja napravio, treba imat jedna devizna kartica koja sluzi samo za kupnju na netu, na na tu se uplacuje samo kad treba, i tocan iznos, jer krade uvijek je bilo i bit ce, nismo sigurni 100% _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mukas
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 12:31 pm Naslov poruke: Re: Hannants - krađa - važna objava! |
|
|
| Kameraden Napisao/la: | | mukas Napisao/la: | | 709 € ukradeno. Što sad u 3pm, kako vratit novac? |
Ne paničariti i ne pretjerivati toliko, nije valjda baš 709 €!
Kontaktiraj banku i ospori transakcije, možda upali. |
2 transakcije po 10 € i jedna od 709,29 GBP. Nisam prije ni dobro pogledao, gore je nego što sam mislio. Kartica je poništena, moram još napisat žalbu i predat u banku i čekat što će se dogoditi. Kažu mi kolege s posla da ove transakcije najvjerojatnije neće biti izvršene i da će mi jedini trošak biti izdavanje nove kreditne kartice. Nadam se da će biti tako i trenutno se ne osjećam ugodno u svojoj koži. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 12:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| veliko_pile Napisao/la: |
Mada je idiotski i vrlo neozbiljno od strane Hanatsa što su te podatke uopće upisivali u bazu (te podatke smiju imati samo kuće koje su registrirane za Credit Card Processing) |
Upravo tako, čitam i ne vjerujem da su bespotrebno išli u takav rizik. Pitanje je koji je razlog tome, neznanje ili nešto drugo? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2430 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 1:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Moja situacija nakon ove krađe s Hannantsa: lopovi su pokušali kupnju auto-dijelova u Francuskoj u iznosu od 9000kn s Mastercarda kojeg koristim. Sva sreća, banku sam obavijestio da obustavi sve transakcije i tako ipak nije prošlo naplaćivanje za te auto-dijelove i banka šalje reklamaciju u taj dućan u Francuskoj da je to pokušaj krađe, a ne stvarna kupnja.
Svi koji ste bili registrirani na Hannantsu pa makar imali i zadnju kupnju prije par godina, nazovite banke i provjerite da nemate kao i ja "čudnu" transakciju na čekanju pa da ju stignete obustaviti prije nego dođe do naplate. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 2:01 pm Naslov poruke: |
|
|
*ranje, ja sam registriran tamo, ali niakda nisam ništa kupovao, nneznam dali sam upisivao karticu uopće??
nemogu vjeorvati, pa prije bi to očekivao od kineskih shopova nego od Engleza |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mukas
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 2:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| Timmy Napisao/la: | Moja situacija nakon ove krađe s Hannantsa: lopovi su pokušali kupnju auto-dijelova u Francuskoj u iznosu od 9000kn s Mastercarda kojeg koristim. Sva sreća, banku sam obavijestio da obustavi sve transakcije i tako ipak nije prošlo naplaćivanje za te auto-dijelove i banka šalje reklamaciju u taj dućan u Francuskoj da je to pokušaj krađe, a ne stvarna kupnja.
Svi koji ste bili registrirani na Hannantsu pa makar imali i zadnju kupnju prije par godina, nazovite banke i provjerite da nemate kao i ja "čudnu" transakciju na čekanju pa da ju stignete obustaviti prije nego dođe do naplate. |
Kak se zove ta trgovina? Na mom ispisu je transakcija pod nazivom HOLLIDAY AUTO, jel i kod tebe tako? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1055 | | Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 2:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Na svu srecu nisu mi maznuli nikakvu lovu ali sam za svaki slucaj blokirao karticu i trazio novu. Sad cu morati i paypall-u javiti novi broj kartice... kada budem kupovao nesto preko njih
Nadam se da cete vi decki kojima su maznuli lovu uspjeti rijesiti probleme. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|