Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Prve slike...Revell U-Boot Typ XXI

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Kapitän zur See

Član od: 17 Ruj 2010
Mjesto: Konjščina
PorukaUpisano: Sub Lis 23, 2010 9:03 pm    Naslov poruke: Prve slike...Revell U-Boot Typ XXI Citiraj ovaj komentar

Pozdrav! Nakon dvotjedne "teške" bitke sa Photobucketom uspio sam postaviti slike. Podmornica tipa XXI, U-2536,1/144 završena je prije cca.19 god. i ne predstavlja remek-djelo a njezina namjena jest da savladam postav slika u galeriju. Vjerujem da su svi podaci o tom plovilu poznati a boje i sheme potrebno je promatrati u vremenu kad je izrađena(nedostupnost podataka).Uskoro ću postaviti slike Bismarcka 1/350(davno započet-sada na doradi) a trenutno u radu Hood i Prinz Eugen 1/400. Na kraju isprika majstorima koji će ovo pogledati smatrajući da trošim vrijeme i prostor na galeriji.

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sub Lis 23, 2010 9:27 pm    Naslov poruke: Re: Prve slike... Citiraj ovaj komentar

Kapitän zur See Napisao/la:
Na kraju isprika majstorima koji će ovo pogledati smatrajući da trošim vrijeme i prostor na galeriji.

tu niko ne trosi prostor ni vrijeme nikome, ja osobno sam odusevljen kad vidim novu temu nekog broda pod Dovrsene makete ili U radu, i tako sam odusevljen i sad.

Kazes prije 19 godina, tada se moralo samo pomocu sastavnice ili neke knjige, nije bas neta bilo. Sto se same makete tice, nije losa, svida mi se kako se podmornice mogu zaprljat jako a da ostanu realne. Svakako postavi slike Bismarcka cim prije jer i ja radim jednu pa me jako zanima.

Pozz
Migonja

Član od: 20 Jul 2009
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Ned Lis 24, 2010 2:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jako mi se sviđa...stvarno predivno Very Happy
CCCP
Administrator
Član od: 14 Ožu 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Lis 24, 2010 2:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketa je super odrađena, zanimljiva shema bojanja, jel to ona revellova maketa?

Samo imam prigovor na naslov teme, nedavno je bilo riječi o tome ali večina novih forumaša se toga očito ne pridržava odnosno nije pročitala Confused
Vezano je za naslov teme, iz naslova "prve slike" mi nemamo pojma jel se tu radi o nekoj maketi, pitanju kako stavit slike koje je možda krivo postavljeno ili prvim slikama nečega, naslov bi trebao sadržavat naziv makete ako je riječ o nekom radu.
S obzirom na već prije iznesenu činjenicu o novim forumašima, predlažem moderatorima da temu sa linka http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=17069&highlight= naprave sticky temom kod predstavljanja i pravila foruma
Unaprijed hvala!
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Ned Lis 24, 2010 3:09 pm    Naslov poruke: Re: Prve slike... Citiraj ovaj komentar

Kapitän zur See Napisao/la:
Na kraju isprika majstorima koji će ovo pogledati smatrajući da trošim vrijeme i prostor na galeriji.

...ovo ni u ludilu ponoviti više. Wink

Maketa je prije svega raritet u izradi a zaista si dao truda prije toliko godina. Tko je onda imao net, reference, knjige u boji i sl. Ima dušu i to se vidi.
Sada, kad imaš mogućnost traženja i nabavke materijala, fotografija, mogu misliti što ćeš izbacivati od gotovih. Cool
Lip rad.

...baj d vej, fotobuket si svladao, samo ubuduće risajzaj (smanji) na dozvoljenu veličinu a to je 800. Ove ću ti ja smanjiti sada.

Lip pozdrav, Ivica

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Lis 25, 2010 10:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo je već treća Typ XXI koja je u rubrici dovršenih plovila. Očito popularna maketarska tema. Ne trebaš se sramiti početničkih radova. Iako ima gomilu grešaka, takvi radovi uvijek imaju emotivnu vrijednost za autora. Sad kad su ti dostupne informacije uvijek možeš napraviti još jednu. Donedavno je reizdanje te makete bilo dostupno posvuda, a sad se teško nađe, osim pakiranja jedine preživjele Typ XXI do dan danas-Wilhelma Bauera koje je kao novitet počelo dolazit na police trgovina. Mene je ta maketa namučila sa lošim uklapanjem, ali jednom napravljena izgleda OK.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma