Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Svi 14, 2006 10:45 am Naslov poruke: Heller, Super Etendard , 1/48 |
|
|
Ovo nije baš čisti početak , ali ova faza kitanja , brušenja pa ponovnog
kitanja može potrajati.Trup se sastoji od gornjeg i donjeg dijela koji baš ne prilježu "savršeno"...A čekao je godinama da se odlučim da radim baš njega.
Naravno, biti će i malo urezivanja panela jer se na nekim mjestima ne poklapaju.
Kada bude završen biti će u u bojama i oznaka Argentinske Armade
(mornarice), Malvini ili Falklandi, kako se kome više sviđa.
von Stuck: poruka promijenjena dana: Ned Svi 14, 2006 1:51 pm; prepravljeno ukupno 2 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Svi 14, 2006 12:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka čast na izboru!
Nadam se da će biti pila pilota porijeklom hrvata, Roberta Kurilovića, koji je na Foklandima potopio britanski opskrbni brod Atlantic Conveyor.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Svi 14, 2006 1:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| tiger Napisao/la: | Svaka čast na izboru!
Nadam se da će biti pila pilota porijeklom hrvata, Roberta Kurilovića, koji je na Foklandima potopio britanski opskrbni brod Atlantic Conveyor. |
..nažalost imam samo naljke iz kutije, dakla 02 a ne 03.Bilo bi lijepo, ali ne mislima nabavljati nove.A možda dok budem došao do stavljanja oznaka...tko zna? :lol |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZacP
 | | Član od: 30 Lis 2005 | | Poruke: 355 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Svi 14, 2006 11:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Pošto i ja imam namjeru (jednog lijepog dana) sastaviti istog, interesira me što si kemijao po kokpitu, pošto Heller daje praktično "rupu", ako se dobro sjećam.
I pohvala za izbor teme, da se malo odmorimo od silnih Amera i Nijemaca. _________________ ZacP
"StoneHeart"
Ze-Ro Decals
F. William Engdahl "Stoljeće rata" - pročitati |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Svi 15, 2006 12:25 am Naslov poruke: |
|
|
| tiger Napisao/la: | Svaka čast na izboru!
Nadam se da će biti pila pilota porijeklom hrvata, Roberta Kurilovića, koji je na Foklandima potopio britanski opskrbni brod Atlantic Conveyor |
Ne znam kak se to čita na španjolskom, ali ispravno je: Roberto Curilovic, daklem nekad bilo Ćurilović... Inače, nadimak mu je "Tito" - možda i to upućuje na naše korijene... (premda to nije rijetko ime/nadimak u latinskom svijetu.
Btw., upoznao sam jednog bivšeg pripadnika HZL na istoku - Janka Ćurilovića (mehaničar-strijelac), pa sam ga pitao o eventualnoj rodbinskoj vezi s gore spomenutim, ali nije našao poveznicu...
Btw., jel netko preko interneta možda pokušao doznati nešto više i(li) kontaktirati R. Curilovica - bilo bi zgodno uspostaviti kontakt...
Evo shema aviona kojim je upravljao:
A evo i zanimljivog linka za one koje žele saznati više:
http://britains-smallwars.com/Falklands/Exocet.html |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Svi 15, 2006 7:59 am Naslov poruke: |
|
|
| von Stuck Napisao/la: |
..nažalost imam samo naljke iz kutije, dakla 02 a ne 03.Bilo bi lijepo, ali ne mislima nabavljati nove.A možda dok budem došao do stavljanja oznaka...tko zna? :lol |
Prijatelju, imam taj font brojeva iz ogromnog Tally Ho seta, i neće mi biti problem da nadjemo odgovarajuću veličinu trojke.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Svi 15, 2006 9:07 am Naslov poruke: |
|
|
| tiger Napisao/la: | | von Stuck Napisao/la: |
Prijatelju, imam taj font brojeva iz ogromnog Tally Ho seta, i neće mi biti problem da nadjemo odgovarajuću veličinu trojke.  |
Super, dakle trojka za nos i trojke za oznake eskadrile.Ako bude moguće...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Svi 15, 2006 10:32 am Naslov poruke: |
|
|
| ZacP Napisao/la: | Pošto i ja imam namjeru (jednog lijepog dana) sastaviti istog, interesira me što si kemijao po kokpitu, pošto Heller daje praktično "rupu", ako se dobro sjećam.
I pohvala za izbor teme, da se malo odmorimo od silnih Amera i Nijemaca. |
Extra tech "pleh" za kokpit,kotače, zračne kočnice...s time da nisam koristio "cijev" oko radara ; to pravilno saviti,zaljepiti stranice,ubaciti okvir i sve "keljnuti" na instrumentalnu tablu je "skoro" nemoguće.Možda nekome i uspije.Isto tako izbacio sam plehnate zračne kočnice ispod trupa jer mi ne izgledaju uvjerljivo.Nišan još nisam zaljepio kao niti detalje vjetrobrana niti detalje poklopca kabine.Još je igram sa krpanjem trupa.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Pon Svi 15, 2006 3:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Zanimljiv aviončić štoviše opaka pila!
A što se tiče pilota to nisam znano imam doma jedan dokumentarac ( VHS) o S. Etandarima i daš se dosta 90% koncentriraju na Argentince moram ponovo pregledeti dokumentarac. _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Huha
 | | Član od: 25 Kol 2006 | | Poruke: 64 | | Mjesto: Zagreb, HR. |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
Upisano: Sub Lis 20, 2007 1:50 pm Naslov poruke: |
|
|
uuuu jako dobro ako moze malo vise fotke kokpita???imam i ja ovo isto od hellera ali u 1:72 i treba da se prerezu panele i da scratchujem kokpit.samo napred  _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Huha
 | | Član od: 25 Kol 2006 | | Poruke: 64 | | Mjesto: Zagreb, HR. |
|
Upisano: Sub Lis 20, 2007 2:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Imam dosta fotaka kokpita skinutih od kojekuda s neta... PM-iraj mi mail adresu (i bilo tko drugi kome trebaju) pa ti ih mejlam (da se ne gnjavim s uploadom tudjih fotaka natrag na net). _________________ Pozdrav,
Huha (>o<-<
maketar-teoretičar |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Lis 24, 2007 7:48 am Naslov poruke: Re: Koristan link |
|
|
Thanks! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|