Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1299 | |
|
Upisano: Sub Svi 13, 2006 10:03 am Naslov poruke: Kompresor-samogradnja-pomoć |
|
|
Pozdrav svima,
Imam jedan problem. Spojio sam frižiderski kompresor na mjesto klipnog motora ovog bauhaus kompresora.
Međutim sad mi pušta zrak na tlačnoj sklopki (koja je prije najnormalnije radila)cijelo vrijeme dok je uključen, tako da se tank uopće ne puni. Provjerio sam i nepovratni ventil, on je OK. Ima li neko kakav savjet? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Svi 13, 2006 10:27 am Naslov poruke: |
|
|
| Vjerojatno si provjerio brtve, no na kojemu dijelu tlačne sklopke ti pušta zrak? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
|
Upisano: Sub Svi 13, 2006 2:24 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tam negdje gdje ono crno crijevo sa nepovratnog ventila ulazi u nju. Skinuo sam ono plastično kućište sa tlačne sklopke da vidim gdje pušta, ali se ne vidi, to je negdje nutra, i do toga se nemre doći bez da ju cijelu ne rastavim, a to bi htio izbjeći. Ali ne mislim da je u pitanju kvar ili probušeno crijevo, nego nešto drugo. Nadao sam se da će mi moći pomoći neki kolega koji je malo upućeniji u ove probleme nego ja. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Svi 13, 2006 4:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Po struci sam energetičar, smjer kompresori, primarni posao su mi kompresori sa stotinjak puta većom snagom nego ovaj, i vrlo rado bih ti pomogao, no ovako mogu samo tapkati u mraku.
Dali ima kakav kotačič za podešavanje tlakova sklopke-regulator, jer ako ti tu pušta onda ćeš morati otvoriti kučište ili ga treba samo namjestiti, no još uvjek bez vizualnoga kontakta rekao bih da su vodovi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
|
Upisano: Ned Svi 14, 2006 11:47 am Naslov poruke: |
|
|
| Piše mi u uputstvima da tlačna sklopka nakon punjenja tanka izbacuje kompromirani zrak iz onog dijela cijevi koja vodi od kompresora do tanka, tak da se kompresor ne napreže kod slijedećeg startanja.Tak da mislim da sklopka "misli" da je tank pun pa zato cijelo vrijeme izbacuje zrak. To je nekakvo moje nagađanje, al dalje od toga ne znam |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Svi 14, 2006 12:47 pm Naslov poruke: |
|
|
...e sad, sigurnosni tlačni venti se takodjer može podesiti, no savjetujem ti da kompresor odneseš nekome serviseru, probaj sa serviserima kuhinjskih hladnjaka ili nekim serviserom kompresora. Predpostavljam da si tu kombinaciju htio izbječi, no možda netko drugi zna (vidi) u čemu je problem.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dankopermozer
| | Član od: 05 Jul 2010 | | Poruke: 8 | | Mjesto: ČAKOVEC |
|
Upisano: Pon Jul 29, 2013 7:00 pm Naslov poruke: Re: Kompresor-samogradnja-pomoć |
|
|
| daneel Napisao/la: | Pozdrav svima,
Imam jedan problem. Spojio sam frižiderski kompresor na mjesto klipnog motora ovog bauhaus kompresora.
Međutim sad mi pušta zrak na tlačnoj sklopki (koja je prije najnormalnije radila)cijelo vrijeme dok je uključen, tako da se tank uopće ne puni. Provjerio sam i nepovratni ventil, on je OK. Ima li neko kakav savjet? |
imam isti problem radi se o condor mdr2 tlačnoj sklopki...
znači crijevo iz nepovratnog ventila ulazi u tu cijevčicu na sklopki koja na vrhu prije samo ulaza u sklopku ima malu rupicu to je očito taj rasteretni ventil e i sad kroz tu rupicu izlazi zrak van i opče ne druka zrak u spremnik... e sad ako ja tu cijevčicu skinem i zatvorim(presavinem da zatvorim protok kroz nju) sve ok čim pustim opet sranje... neznam dal to ima veze ili ne ali sklopku nisam spojil na strujni krug...
tu nemam ama baš ništa za štelati na tom rasteretnom ventilu na sklopki.. probal sam otvoriti sklopku i šarafiti one šarafe za štelanje ali ništa...
plz help... _________________ Danko Permozer |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zaki
 | | Član od: 17 Lis 2010 | | Poruke: 101 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Pon Jul 29, 2013 7:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Imao sam isti problem rasteretnog ventila koji je stalno puštao vazduh. Problem je u lošoj konstrukciji samog ventila. Jednostavno ga treba skinuti rastaviti tako što će te nekim izbijačem izbiti klip i oprugu i tu malu oprugu zameniti sa širom koja će imati oslonac na zaptivnom prstenu, podmažete sa WD 40, sastavite i radi ko grom uz karakterističan zvuk ispuštanja vazduha kada sklopka isključi kompresor. pšššššš
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dankopermozer
|
Upisano: Pon Jul 29, 2013 8:50 pm Naslov poruke: |
|
|
uhh.... radi se o potpuno novoj sklopki...
hvala na pomoći al rasturat novu sklopku!!!!  _________________ Danko Permozer |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zaki
|
Upisano: Pon Jul 29, 2013 10:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| Rastavi je i pokušaj da ukapiraš šta se dešava kada se sklopka isključi tj. kako u tom trenutku poluga ili neki ekscentar vrši pritisak na iglu rasteretnog ventila. Princip je sličan kod svih tih sklopki. Onda posmatraj u čemu je problem da se igla na ventilu vrati i zatvori ventil kada se sklopka uključi. Gledaj, pomeraj mehanizam sklopke dok ti ne bude jasno kako to funkcioniše, igraj se malo sa mehanikom, podrazumeva se da budeš oprezan sa strujom. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dankopermozer
|
Upisano: Pon Jul 29, 2013 10:38 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala _________________ Danko Permozer |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dankopermozer
|
Upisano: Pon Jul 29, 2013 11:23 pm Naslov poruke: |
|
|
radi se o ovom:
 _________________ Danko Permozer |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dankopermozer
|
Upisano: Pon Jul 29, 2013 11:24 pm Naslov poruke: |
|
|
ovaj imbus šaraf je samo za uzimanje tog ventila dolje... _________________ Danko Permozer |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zaki
|
Upisano: Uto Jul 30, 2013 8:49 am Naslov poruke: |
|
|
| Našpricaj ti taj ventil dobro sa WD40 pa proveri da li osećaš otpor opruge na tom klipu kada ga pritisneš. Meni ovo liči da je taj klip zapekao (zaribao) pa nema pun hod |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dankopermozer
|
Upisano: Uto Jul 30, 2013 11:32 am Naslov poruke: |
|
|
ovako znači sprobaval sam malo... našpricao ventil protresao ispuhao opet našpricao i koliko čujem klipić radi e sad;
spojio sam taj ventil direktno na motor, zatvorio rupu i ventil se zatvorio...
očito da sam kupio krivu tlačnu sklopku... ovoj očito treba veči protok zraka da bi zatvorio ventil... probat ću narednih dana spojiti još jedan takav motor pa da vidimo... za sad ću zatvoriti tu ulaznu cijev i paziti na pritisak.... _________________ Danko Permozer |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|