Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

matt lak

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
BuffaloBoy

Član od: 21 Kol 2010
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Lis 02, 2010 1:37 am    Naslov poruke: matt lak Citiraj ovaj komentar

pozz

zanima me ova stvar:

u muilleru sam vidio za kupiti "bezbojnu boju matt" sad mene zanima da li je to matt lak ili nije jos jedna stvar da li je obavezno stavljanje gloss laka prije washa ako je gdje ga se moze nabaviti u zagrebu,ja sam gledo u muilleru i u LOM-u ali nemaju u ostalom gledo sam i na CK ali nije bilo ni matt ni gloss laka.

hvala

I hope I didn't brain my damage! - Homer Simpson
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Sub Lis 02, 2010 7:49 am    Naslov poruke: Re: matt lak Citiraj ovaj komentar

BuffaloBoy Napisao/la:
pozz

zanima me ova stvar:

u muilleru sam vidio za kupiti "bezbojnu boju matt" sad mene zanima da li je to matt lak ili nije jos jedna stvar da li je obavezno stavljanje gloss laka prije washa ako je gdje ga se moze nabaviti u zagrebu,ja sam gledo u muilleru i u LOM-u ali nemaju u ostalom gledo sam i na CK ali nije bilo ni matt ni gloss laka.

hvala

..."bezbojna (prozirna) mat boja" jeste mat lak. Da li je obavezna prije washa , i je i nije, kod oklopa je ponekad nepotrebna (zavisno od efekta koji se želi postići) kod zrakoplova je većinom "must have". Na CK je Balista u svojoj ponudi imala i matt i gloss lak od Gunze-a (akril). Pogledaj i na Alpha shop-u , moguće je da tamo imaju , nisam gledao.
Natrag na vrh
Cehtunger

Član od: 19 Jul 2010
PorukaUpisano: Sub Lis 02, 2010 8:24 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja koristim Revell-ove akrilne boje koje (ne znam zašto) nema u Mülleru, nego jedino u Turbo limaču, gdje svaki put moram preokrenut cijelu policu da nađem ono što mi treba. E sad...koliko sam primjetio dosta ljudi ne voli Revellove boje, ja iskreno nisam radio s drugima pa ne mogu uspoređivati, ali meni se čini da zasada rade Smile. No ja sam ipak još početnik pa ti nisam baš mjerodavan za suditi tako i tako Smile
Uglavnom imaš Revellove akrilne gloss i matt u Turbo limaču za nabaviti, označene su ti bijelom bojom brojevi su ti 01 i 02
Natrag na vrh
noname

Član od: 24 Stu 2009
Mjesto: kod Rudi-a i Bobi-a
PorukaUpisano: Sub Lis 02, 2010 8:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ima i u lomu...

http://www.youtube.com/watch?v=qGyPuey-1Jw
Natrag na vrh
BuffaloBoy

PorukaUpisano: Sub Lis 02, 2010 4:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala decki....ili cure Smile

ja uglavnom radim sa figurama 1:72 pa me zanima da li je kod figura potreban taj zastitan lak,matt lak i gloss lak

hvala za informacije puno su mi pomogle Smile

Natrag na vrh
Bumble bee
Moderator
Član od: 23 Jul 2006
PorukaUpisano: Sub Lis 02, 2010 8:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kod figura dobro je nabaciti lagani sloj mat laka jer kad budes dirao figure moze se skinuti boja
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Sub Lis 02, 2010 9:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro ti je matirati figure, inace jako blješte ako su rađene gloss bojama. Ako radiš srednjovjekovne figure pune metalnog oklopa, preskoci te dijelove za matiranje kako bi ostavio realniji izgled. Odjecu, kozu, kosu i sve ostalo poželjno je matirati...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
BuffaloBoy

PorukaUpisano: Sub Lis 02, 2010 9:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala decki puno dobio sam odgovor na svoje pitanje Very Happy

i jos jedno pitanje dali mogu taj matt lak nanjeti onako iz one bocice od parfema pa da samo pospricam ispo bi tanak sloj a ja kistom mogu nanjeti debeli sloj(posto sam neiskusan Embarassed )

i...kolko ja vidim preporuca se kist debljine 00 ali ja sa time obojam sve osim onoga sto sam htio pa koristim 5 0 da li da nastavim koristiti taj ili da se prebacim na vjezbanje sa 00 ?

malo su uvrnuta pitanja,znam sorry:)

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma