Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Ostarivanje makete

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Pon Kol 23, 2010 6:16 pm    Naslov poruke: Ostarivanje makete Citiraj ovaj komentar

Tragajuci po netu naisao sam na ovu tehniku ostarivanja makete posto engleski ne znam bas perfektno da li bi neko malo pojasnio jos neke detalje vezane za ovu tehniku.
http://www.arcforums.com/forums/air/index.php?showtopic=171765
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Uto Kol 24, 2010 10:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Koliko sam skuzio, nakon farbanja i decaliranja premazao je maketu Prontom, naspricao ju mlakom vodom(s onom spricaljkom kao za prozore prati) i onda koristio krupnu sol(nju je nanosio onim cudom s kojim se papar melje direkt na jelo, ne znam kako se zove, izgleda ko veliki dildo Laughing ) za gornje i donje povrsinbe, i kuhinjsku sol za bocne(nju je nanosio obicnom soljenkom). Onda je sve posusio fenom i spricao sivim washom, u 2 tona(svjetlije i tamnije) pod manjim pritiskom, s tim da je nakon prvog, svjetlijeg tona ponvio postupak nanosenja soli. Nakon cca pol sata cijelu je maketu isprao mlacnom vodom da se skine sol, i posusio fenom. Potom je sa svih mjesta gdje je wash bio visak uklonio isti s stapicim za usi i malo razredjivaca(boja za wash su enamelke, naravno).
flloater

Član od: 02 Lip 2010
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Kol 24, 2010 10:57 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
(nju je nanosio onim cudom s kojim se papar melje direkt na jelo, ne znam kako se zove, izgleda ko veliki dildo

Misliš mlinčić

ZMMS
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Uto Kol 24, 2010 11:20 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Shinobi Napisao/la:
...ne znam kako se zove, izgleda ko veliki dildo Laughing ...

Car... Laughing

Jedini "minus" ove tehnike po mom misljenju je koriscenje enamela, posto sam zadnje vrijeme saltao na Tamiya akrile i kunem se u njih Cool

Valja isprobati tu tehniku vec na sljedecem projektu Wink
Natrag na vrh
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Uto Kol 24, 2010 6:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na objasnjenju tako nesto sam otprilike i mislio ali nisam bas bio siguran znaci u pitanju je bilo spricanje jaaaako razredjenom bojom.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma