Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Sauber-Mercedes C9 1988
Idi na stranicu 1, 2, 3 ... 18, 19, 20  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
mico

Član od: 15 Stu 2007
Mjesto: Coventry
PorukaUpisano: Ned Kol 22, 2010 6:49 pm    Naslov poruke: Sauber-Mercedes C9 1988 Citiraj ovaj komentar

Evo novi projekat kojeg imam u glavi več godinu dana. Trebalo mi je vremena da skupim sve potrebno i još čekam na PE set od hobbydesign-a. Wink Nabavio sam čak i carbon od scale motorsporta, pa nekih 20+ konektora, da vam ne kažem koliko ima žica Laughing U samom kitu se čak dobije i tamiyin PE set ali nisam baš zadovoljan njime, tako sam nabavio još jedan. Very Happy
Još par riječi o samom kitu, nisam oduševljen njime, jel to neki preparkirani revell ili šta? Confused Jer plastika je jako debela, ima puno šavova, čak i test fiti su pokazali neke grješke na koje nisam naviknut kod Tamiye. Rolling Eyes Ma dobro, to se skoro sve sredilo, poslednjia tri dana sam pravio masakr na body-u, jer ovaj put idem na full monty. Laughing Bit će puno scratchanja, ali veselim se toga, šteta što sam kod kuće još samo 3 tjedne. Sad

Toliko za sada, valjda će koji updeate uskoro pa da vam pokžaem šta se napravilo. Wink Aja prvo se bacam na prednji dio. Smile

Ovak je izgledalo na početku, dok nisam uzeo skalpel. Twisted Evil

i onda ovo:

a na kraju neka bi to izgledalo ovako:

a ovo mi je referenca za sljedeče dane Wink

LP Very Happy

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Ned Kol 22, 2010 7:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vidim da bi toyota mogla dobiti dostojnog nasljednika Wink Al si ga junacki izmesario, hehehe.
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Ned Kol 22, 2010 7:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da, bas si ga ubio Laughing
ako nije moto GP onda je neka opaka race pila
sretno

Član od: 21 Ožu 2008
Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje
PorukaUpisano: Ned Kol 22, 2010 10:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sretno, i ja sam imao nešto takvo u planu, ali ću rađe još počekati. Puno sreće sa decalima, da ti se nebi neke crte nepoklapale.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Shmeegy

Član od: 09 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Kol 22, 2010 11:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Šta si napavio od makete... Very Happy Bas se veselim svim žicama i detaljiranju... samo naprijed Very Happy

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Kol 24, 2010 12:19 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim, stvarno...tebi bi trebalo zaplijeniti skalpel...to kaj ti radis maketama je kriminalno...
Od sad te zovemo Mico Rasparac Twisted Evil
Naravno, uopce ne sumnjam, ali vrti mi se u glavi od pomisli koliko ce ovo cudo biti izdetaljirano Cool

PorukaUpisano: Ned Velj 13, 2011 10:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav ljudi. Very Happy Vratio se ja s Češke pa tako se i nastavljaju radovi. Wink Uhvatilo me i sada maketarim već dva dana non stop, valjda zbog toga što nisam 5 mjeseci ništa. Laughing Maketa je bila u stanju kako sam je ostavio (gledaj prve slike) i odlučio sam se da najprije počnem s prednjim dijelom. Wink Reži ovo, reži ono, pa napravi to pa ono... Very Happy Nisam ni još blizu kraja ali nekako sve izgleda bolje i bolje pa sam tako još više inspiriran. Smile Napravio sam puno, scratchao prednji dio, stavio malo jetkovine (sudeč po referencama) i još toga. Moram reć da sam jako razočaran nad ovom maketom, ne znam kud je tamiya dobila body ali sve se užasno loše sklapa, ima rupa previše, nikako da sve sjedne kako treba. Rolling Eyes Karoserija je preširoka za 1mm, kad složiš zajedno unutrašnjost i body živi užas! Mad
Ali dobro, polako ćemo sve to riješit do tada ove slike. Nadam se da ću uspijet završit prednji dio ovaj tjedan, pošto sam još slobodan. Wink

ovako je to izgledalo na početku:

pa onda rezanje da bude ko na originalu:

pa početak scratchanja:

igranje sa prednjim dijelom:

i na kraju:

Cool

PorukaUpisano: Ned Velj 13, 2011 11:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

O da, zaboravio sam pitat. Dali mi može reć neko koja boja je ovo? Odnosno koju boju moram koristiti da dobijem takav rezultat? Confused (ova srebrna)

Hvala Smile

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Ned Velj 13, 2011 11:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo kaj sam ti ja testiro ako ti neka paše reci pa ti ja kažem koja je Wink

LP
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
mico

PorukaUpisano: Ned Velj 13, 2011 11:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Možda ova u sredini? Confused

PorukaUpisano: Ned Velj 13, 2011 11:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da bis trebao tanju zicu naci, ova je malo predebela Confused
mico

PorukaUpisano: Pon Velj 14, 2011 12:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Shinobi Napisao/la:
Mislim da bis trebao tanju zicu naci, ova je malo predebela Confused

Misliš? Confused

PorukaUpisano: Pon Velj 14, 2011 7:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Definitivno. Kako si radio namotaje? Malo su neravnomjerni. Pokusaj zicu namotati na crijevo namotaj do namotaja, i onda uzmi nesto(skalpel, srafenciger, ovisi koji razmak izmedju "rebara" trebas") i s njim radi razmake izmedju zica. Tako radim opruge amortizera, imas slikovno objasnjenje negdje na prvim stranicama Celice Wink
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Pon Velj 14, 2011 10:44 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dobar update, dosta si toga napravio, ali, kako shinobi rece, zica je malo predebela i neravnomjerno namotana. ako to rijesis, definitivno ides u pravom smjeru, ostali detalji su odlicni

PorukaUpisano: Pon Velj 14, 2011 12:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Eto stavio sam manju žicu i sad izgleda puno puno bolje, hvala. Wink Sad se bacam još na neke detalje i onda uskoro sivi prejmer. Very Happy

Dal stvarno niko nezna oko boje? Možda neki metalizer ili nešto? Ja stvarno nemam pojma Embarassed
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3 ... 18, 19, 20  Naprijed
Stranica 1/20

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma