Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| mico
 | | Član od: 15 Stu 2007 | | Poruke: 1468 | | Mjesto: Coventry |
|
Upisano: Ned Kol 22, 2010 6:49 pm Naslov poruke: Sauber-Mercedes C9 1988 |
|
|
Evo novi projekat kojeg imam u glavi več godinu dana. Trebalo mi je vremena da skupim sve potrebno i još čekam na PE set od hobbydesign-a. Nabavio sam čak i carbon od scale motorsporta, pa nekih 20+ konektora, da vam ne kažem koliko ima žica U samom kitu se čak dobije i tamiyin PE set ali nisam baš zadovoljan njime, tako sam nabavio još jedan.
Još par riječi o samom kitu, nisam oduševljen njime, jel to neki preparkirani revell ili šta? Jer plastika je jako debela, ima puno šavova, čak i test fiti su pokazali neke grješke na koje nisam naviknut kod Tamiye. Ma dobro, to se skoro sve sredilo, poslednjia tri dana sam pravio masakr na body-u, jer ovaj put idem na full monty. Bit će puno scratchanja, ali veselim se toga, šteta što sam kod kuće još samo 3 tjedne.
Toliko za sada, valjda će koji updeate uskoro pa da vam pokžaem šta se napravilo. Aja prvo se bacam na prednji dio.
Ovak je izgledalo na početku, dok nisam uzeo skalpel.
i onda ovo:
a na kraju neka bi to izgledalo ovako:
a ovo mi je referenca za sljedeče dane
LP  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Ned Kol 22, 2010 7:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Vidim da bi toyota mogla dobiti dostojnog nasljednika Al si ga junacki izmesario, hehehe. _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Ned Kol 22, 2010 7:34 pm Naslov poruke: |
|
|
da, bas si ga ubio
ako nije moto GP onda je neka opaka race pila
sretno _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
 | | Član od: 21 Ožu 2008 | | Poruke: 689 | | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Ned Kol 22, 2010 10:25 pm Naslov poruke: |
|
|
| Sretno, i ja sam imao nešto takvo u planu, ali ću rađe još počekati. Puno sreće sa decalima, da ti se nebi neke crte nepoklapale. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
 | | Član od: 09 Kol 2007 | | Poruke: 1768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Kol 22, 2010 11:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Šta si napavio od makete... Bas se veselim svim žicama i detaljiranju... samo naprijed  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Kol 24, 2010 12:19 am Naslov poruke: |
|
|
Mislim, stvarno...tebi bi trebalo zaplijeniti skalpel...to kaj ti radis maketama je kriminalno...
Od sad te zovemo Mico Rasparac
Naravno, uopce ne sumnjam, ali vrti mi se u glavi od pomisli koliko ce ovo cudo biti izdetaljirano  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mico
|
Upisano: Ned Velj 13, 2011 10:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav ljudi. Vratio se ja s Češke pa tako se i nastavljaju radovi. Uhvatilo me i sada maketarim već dva dana non stop, valjda zbog toga što nisam 5 mjeseci ništa. Maketa je bila u stanju kako sam je ostavio (gledaj prve slike) i odlučio sam se da najprije počnem s prednjim dijelom. Reži ovo, reži ono, pa napravi to pa ono... Nisam ni još blizu kraja ali nekako sve izgleda bolje i bolje pa sam tako još više inspiriran. Napravio sam puno, scratchao prednji dio, stavio malo jetkovine (sudeč po referencama) i još toga. Moram reć da sam jako razočaran nad ovom maketom, ne znam kud je tamiya dobila body ali sve se užasno loše sklapa, ima rupa previše, nikako da sve sjedne kako treba. Karoserija je preširoka za 1mm, kad složiš zajedno unutrašnjost i body živi užas!
Ali dobro, polako ćemo sve to riješit do tada ove slike. Nadam se da ću uspijet završit prednji dio ovaj tjedan, pošto sam još slobodan.
ovako je to izgledalo na početku:
pa onda rezanje da bude ko na originalu:
pa početak scratchanja:
igranje sa prednjim dijelom:
i na kraju:
|
 |
| mico
|
Upisano: Ned Velj 13, 2011 11:11 pm Naslov poruke: |
|
|
O da, zaboravio sam pitat. Dali mi može reć neko koja boja je ovo? Odnosno koju boju moram koristiti da dobijem takav rezultat? (ova srebrna)
Hvala  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Ned Velj 13, 2011 11:15 pm Naslov poruke: |
|
|
evo kaj sam ti ja testiro ako ti neka paše reci pa ti ja kažem koja je
LP |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mico
|
Upisano: Ned Velj 13, 2011 11:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Možda ova u sredini?  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
|
Upisano: Ned Velj 13, 2011 11:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Mislim da bis trebao tanju zicu naci, ova je malo predebela  _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mico
|
Upisano: Pon Velj 14, 2011 12:07 am Naslov poruke: |
|
|
| Shinobi Napisao/la: | Mislim da bis trebao tanju zicu naci, ova je malo predebela  |
Misliš?  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
|
Upisano: Pon Velj 14, 2011 7:34 am Naslov poruke: |
|
|
Definitivno. Kako si radio namotaje? Malo su neravnomjerni. Pokusaj zicu namotati na crijevo namotaj do namotaja, i onda uzmi nesto(skalpel, srafenciger, ovisi koji razmak izmedju "rebara" trebas") i s njim radi razmake izmedju zica. Tako radim opruge amortizera, imas slikovno objasnjenje negdje na prvim stranicama Celice  _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Pon Velj 14, 2011 10:44 am Naslov poruke: |
|
|
dobar update, dosta si toga napravio, ali, kako shinobi rece, zica je malo predebela i neravnomjerno namotana. ako to rijesis, definitivno ides u pravom smjeru, ostali detalji su odlicni _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mico
|
Upisano: Pon Velj 14, 2011 12:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Eto stavio sam manju žicu i sad izgleda puno puno bolje, hvala. Sad se bacam još na neke detalje i onda uskoro sivi prejmer.
Dal stvarno niko nezna oko boje? Možda neki metalizer ili nešto? Ja stvarno nemam pojma  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|