Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Sri Jul 07, 2010 4:25 pm Naslov poruke: MIg-21 kokpit,boja pitanje.. |
|
|
malo sam mješao boju i dobio ovo,možete li molim vas reći dali da boju posvijetljavam ili ?
pozdrav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Jul 07, 2010 4:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Da definitivno malo bijele dodaj da ju malo "ublažiš" _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
|
Upisano: Sri Jul 07, 2010 5:24 pm Naslov poruke: |
|
|
bolje?
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 854 | |
|
Upisano: Sri Jul 07, 2010 5:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Koji je mig u pitanju?
Nas ili?
Koji broj?
Boje jako variraju, najbolje usporedi prema slici kokpita onog kojeg mislis radtit, ako je nemas onda je i ovaj zadnji miks sasvim OK. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
|
Upisano: Sri Jul 07, 2010 5:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| potez XXV Napisao/la: | Koji je mig u pitanju?
Nas ili?
Koji broj?
Boje jako variraju, najbolje usporedi prema slici kokpita onog kojeg mislis radtit, ako je nemas onda je i ovaj zadnji miks sasvim OK. |
167 osvetnika Vukovara,njega ću raditi  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
|
Upisano: Sri Jul 07, 2010 6:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Mislim da je ovaj mix broj 2 vrlo, vrlo blizu:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
|
Upisano: Sri Jul 07, 2010 6:25 pm Naslov poruke: |
|
|
| potez XXV Napisao/la: | Mislim da je ovaj mix broj 2 vrlo, vrlo blizu:
 |
šta da posvijetlim ili potamnim? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
|
Upisano: Sri Jul 07, 2010 6:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| killa Napisao/la: | | šta da posvijetlim ili potamnim? |
Ja osobno ne bi dirao vise nista, ne znam da li mislite radit neki wash u kabini.
Ako da, onda ja definitivno ne bi potamnjivao ovaj 2. uzorak.
Sacekajte sto ce ovi drugi kolege reci. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
|
Upisano: Sri Jul 07, 2010 6:59 pm Naslov poruke: |
|
|
| potez XXV Napisao/la: | | killa Napisao/la: | | šta da posvijetlim ili potamnim? |
Ja osobno ne bi dirao vise nista, ne znam da li mislite radit neki wash u kabini.
Ako da, onda ja definitivno ne bi potamnjivao ovaj 2. uzorak.
Sacekajte sto ce ovi drugi kolege reci. |
hmmm,neznam zašto mi se obraćate sa vi kada sam sigurno duplo maldi od vas ..
i onako ćekam jer je canopy u prontu jer ću ga raditi otvorenog,pa ćekam da se pronto osuši  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
|
Upisano: Sri Jul 07, 2010 7:40 pm Naslov poruke: |
|
|
| riješeno,slike za po sata--- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Sri Jul 07, 2010 10:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Čekaj da se osuši, nemoj ovako na prečac. Mislim da je OK. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2430 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Jul 07, 2010 11:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| killa Napisao/la: | 167 osvetnika Vukovara,njega ću raditi  |
Broj 167 (17167) je broj kojeg je imao u jugi, a u HRZ-u je bio 103.
Za boju kokpita bi bilo najbolje da ju pošpricaš na neki ostatak plastike jer ćeš tako bolje steći dojam da li je pogođena nijansa nego ovako da kap razvučeš po nekakvoj podlozi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mayday
 | | Član od: 18 Lip 2008 | | Poruke: 69 | | Mjesto: Dubrovnik |
|
Upisano: Ned Jul 11, 2010 5:32 pm Naslov poruke: |
|
|
U Hanichu ima kupiti interior blue/green za MiGove 21. _________________ Fire! fire! mayday! mayday! we're going down! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| scarabei
 | | Član od: 08 Pro 2009 | | Poruke: 465 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Ned Jul 11, 2010 7:07 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mayday Napisao/la: | | U Hanichu ima kupiti interior blue/green za MiGove 21. |
Hainich trenutno ima zdravstvenih problema, ja cekam vec dva tjedna predracun.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Jul 13, 2010 6:13 pm Naslov poruke: Boja unutrašnjosti kabine MiG-21bis VVS-PVO |
|
|
Poštovanje MiGoljupcima!
Normirana boja za navedenu uporabu postoji u Rusa u doba SSSR. Objektivnim iskušavanjem opažanja pilota u SSSR, a kosnije i u naših pilota, došlo se do tražene norme boje. Zaključno je da je ugodna za gledanj u istu i stimulijajuća za razinu koncentracije pri radu, upravo ta TIRKIZNA , KIRURŠKA svijetloplavozelena. Ako se mene pita, treba znati da je u prirodnoj veličini to najtamnija izvorna boja, au smanjenim mjerilima treba istu posvijetljavati bijelom u postocima za određena mjerila. Živa je istina sa se ponešto razlikuju na fotografijama u knjigama i periodici te boje izvornih kabina MiGova.Radi se o tome da je tisak nesavršen, pa poplavi boju posvjetljavanjem. Ako je uz to odradila i bljeskalica fotoaparata nesinkronizirana s vanjskim svjetlom, neće ništa ostati od zelene tj. žute u promatranoj boji. Dijapozitivima sam fotografirao baš prikazani zrakoplov, pa su mi se zbog promjene položaja zrakoplova pri rulanju dogodile različite boje unutar kabine. Snimka u kaponiru pokazuje da je i uz bljeskalicu ta boja najstandardnija, obična. Pozdravljam kupovinu Tamiya boje, ako je malo više zelena kada se nanese zračnim kistom i dobro osuši. Možda i drugi proizvođači autentičnih boja imaju urednu tirkiznu karinsku za VVS-PVO MiGove.
Zanimljivo da HRZ ima jedan MiG-21bis sa sivom kabinskom bojom, pokusno obojenom preko tirkizne. Suvremena HRZ tirkiznozelena je puno zasičenija tj. ima veću pigmentaciju, jaću kromu, intenzivnija je ali u biti u istoj formuli kao Ruska u kojoj je puno više bijele. Kvalitetni skupi magazini kao WAPJ i naši specijalizirani zrakoplovni magazini imaju vijerno reproducirane boje, pa se potrudi prolistati.
Plave kabinske boje meni nisu poznate,tj. nisam nikada osobno vidio ispravno razvijenu fotografiju takvoga sadržaja. Znam za takve snimke u REPLIC magazinu, "4+" knjigama i sl. prije ere digitalne fotografije.
Vrijedi pogledati američke priče o zinkchromatima, tj. bojama antikorozivnih premaza i unutrašnjim bojama za trakoplove.Pokazana je antioksidativna svijetloplava na snimkama u boji!
Ovo je beskrajna priča, zabavna tema za druženje. Od mene toliko.
Lijepopozdravljeni.db _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|