Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Sub Jul 10, 2010 6:32 pm Naslov poruke: Wash ...milioniti put.. |
|
|
Pozdrav kolege posto sam se danas posteno namucio sa washem kojeg sam radio sa suvim pastelima i detergentom za sudove resio sam da probam wash sa uljanim bojama jer mi je nocna mora da brisem celu maketu koju sam namolovao sa suvim pastelima(a na sliakama je delovalo tako jednostavno) dobro da ne duzim da li ima veze cena boje na konacni ishod i mogu li umesto terpetina koristiti neki uljani razredjivac? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Sub Jul 10, 2010 6:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Koliko sam vidio Aranza radi sa uljanim bojama koje koštaju 16 kkn velika tuba. Tako da po tome mislim da kvaliteta uljane boje nije bitna. Ja osobno koristim iste te ( slovenski Studio) ali imam i nekoliko rembrandt uljanih boja i tako velika razlika (bar što se tiće našeg hobbya) nije.
Nadalje wash možeš raditi i sa uljnim razrijeđivačom ili sa terpentinom. Ja osobno washam s uljnim razrijeđivačem a ti kako želiš,probaj oboje.
Pazi samo na terpentin,prejak je i ako ga previše naneseš jede boju i lak |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
Upisano: Sub Jul 10, 2010 7:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala kolega (lako je meni za Aranzu on je doktor za to )nego citao sam o washu ali me zaniam ima li neki dobar link gde je to prikazano onako detaljno korak po korak? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| batana
| | Član od: 16 Svi 2009 | | Poruke: 109 | |
|
Upisano: Sub Jul 10, 2010 7:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Dule, sa uljanim washom nemam popravnog , nadam se da to znas...
ULjani wash nije Idiots Proof tehnologija. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
Upisano: Sub Jul 10, 2010 7:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| Znam da se mora naneti tacnu u panele ali vidim da se moze obrisati visak jer uvek nesto malo pobegne. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Jul 12, 2010 7:30 am Naslov poruke: |
|
|
| dule Napisao/la: | | Znam da se mora naneti tacnu u panele ali vidim da se moze obrisati visak jer uvek nesto malo pobegne. |
...kod zrakoplova u panele što se trupa i krila tiče , a uvijek se višak koji pobjegne može obrisati. Kod oklopa baš i ne brišem višak ali radim sa vrlo razrjeđenom uljnom bojom (kako kad) pa nema negativnog efekta, dapače. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Jul 12, 2010 9:00 am Naslov poruke: |
|
|
Kakva su iskustva sa brzinom sušenja, ako se umjetnička uljana boja razrjeđuje sa uljnim sintetičkim otapalom, a ne sa terpentinom? Jel brže ili sporije? Uljane umjetničke boje + terpentin se obično suše 3-4 dana dok se ne osuše kako treba. Radio sam par puta wash po principu da enamel boju razrjedim sa uljnim razređivačem, a podloga je akrilni lak. Nisam imao problema sa uklanjanjem viška boje. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Pon Jul 12, 2010 10:28 am Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Kakva su iskustva sa brzinom sušenja, ako se umjetnička uljana boja razrjeđuje sa uljnim sintetičkim otapalom, a ne sa terpentinom? Jel brže ili sporije? | Puno brže naravno. Max 18 sati. Sve moje makete su washane tako i sve se osuše jako brzo,nekada ih ostavim prek noći ,nekada sa fenom osušim ali nuspojava nikada nije bilo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Jul 12, 2010 10:52 am Naslov poruke: |
|
|
| Andrej Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | | Kakva su iskustva sa brzinom sušenja, ako se umjetnička uljana boja razrjeđuje sa uljnim sintetičkim otapalom, a ne sa terpentinom? Jel brže ili sporije? | Puno brže naravno. Max 18 sati. Sve moje makete su washane tako i sve se osuše jako brzo,nekada ih ostavim prek noći ,nekada sa fenom osušim ali nuspojava nikada nije bilo. | Hvala Andrej, puno si mi pomogao.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
Upisano: Pon Jul 12, 2010 6:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| Posto planiram da probam tamiya acryl gloss X-22 kakva su vasa iskustva sa ovim proizvodom? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Jul 12, 2010 6:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| Dule, probaj ne možeš pogriješiti. Meni je to definitivno prozirni sjajni lak broj jedan. Ja svoje makete ostarujem terpentinom i slikarskim uljanim bojama i uvijek prije lakiram maketu tim lakom. Sretno! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|