Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| xsyxs
 | | Član od: 24 Lis 2009 | | Poruke: 300 | |
|
Upisano: Uto Jul 06, 2010 1:10 pm Naslov poruke: Pomoć oko AB-a |
|
|
Pozdrav svima uskoro se spremam na korištenje svoga novog AB-a (revell airbush master class komplet set vario ) te imam jedan problem uz AB sam dobio i large i fine (igle,dizne i spray regulatore ) no problem je u tome što njih ne mogu mijenjati jer su na AB-u već stavljni medium djelovi (igle,dizne i spray regulator) ja od tih djelova jedino nemogu skinuti spray regulator (ono u što dolazi dizna) jer je stvarno jako čvrsto zavijen na navoj te bilo kakvo ''agresivno'' pokušavanje skidana samo bi još više otežalo stvar pa bi vas molio za pomoć kako da to skinem a da ne oštetim AB hvala  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Uto Jul 06, 2010 1:25 pm Naslov poruke: |
|
|
| ja sam u svojem dobio i mali alat koji se stavi na to i onda odvrče nešto kao francuski ključ samo manji,vi to niste dobili? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| xsyxs
|
Upisano: Uto Jul 06, 2010 5:27 pm Naslov poruke: |
|
|
| jesam i ja sam to dobio no kada taj dio odšarafim (sa ključićem) i skinem sa AB-a u nemu je dizna ,a na njega je još našaraflen i taj spray regulator koji onda ne mogu skinuti |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Uto Jul 06, 2010 5:38 pm Naslov poruke: |
|
|
probajte sa kombinirkama  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CCCP Administrator
 | | Član od: 14 Ožu 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Jul 06, 2010 6:07 pm Naslov poruke: |
|
|
nikako kombinirke! to jez adnja opcija! oštetit će, znam jer sam si ja skoro tako uništio svoj AB... _________________ MK David Schwarz
ZMMS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| xsyxs
|
Upisano: Uto Jul 06, 2010 7:04 pm Naslov poruke: |
|
|
da i to sam bio prije probao pa sam skoro uništio AB ,trebami nešto što će opustiti metal neznam dali da ga grijem u vatri ili probam sa kipućom vodom |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CCCP Administrator
 | | Član od: 14 Ožu 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Jul 06, 2010 7:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Nemoj ni to, to su sitni navoji, lako ih se poremeti a onda ga opet možeš bacit u smeće... Probaj malo podmazat sa onim mehaničkim uljem ili tako nečime... _________________ MK David Schwarz
ZMMS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mirko S. Zlikovski
 | | Član od: 25 Ožu 2008 | | Poruke: 422 | |
|
Upisano: Uto Jul 06, 2010 8:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| Pokusaj lagano zagrijat dio koji pokusavas odsarafit. Iznad plamenika, ili samo ostavi 15-ak min na direktnom suncu... ali ako ces plamenikom, pazi da plamen ne uhvati neki zapaljivi dio (diznu i sl.)! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Uto Jul 06, 2010 11:52 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mirko S. Zlikovski Napisao/la: | | Pokusaj lagano zagrijat dio koji pokusavas odsarafit. Iznad plamenika, ili samo ostavi 15-ak min na direktnom suncu... ali ako ces plamenikom, pazi da plamen ne uhvati neki zapaljivi dio (diznu i sl.)! |
zasto, zavidani dio ako se grije, na plamenu ce se prosiriti i automatski mu jos vise otezati posao, a i ako imas neke brtve ili brtvice onda ces se pozdraviti sa njima...
stavi malo ulja za odvidavanje zahrdjalih/precvrsto zavidanih dijelova, i sacekaj koji minut, i vjerojatno ce ici...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| xsyxs
|
Upisano: Sri Jul 07, 2010 5:56 pm Naslov poruke: |
|
|
imate pravo probat ću sa uljima ili sa čisto laganim zagrijavanjem (da dio nije u direktnom kontaktu sa otvorenim plamenom i da prethodno uklonim sve zapaljive dijelove ) hvala  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1299 | |
|
Upisano: Čet Jul 08, 2010 2:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| kakvo zagrijavanje? ako hoćeš olabavit spoj, stavi ga u hladnjak, da se metal stisne, neće se stisnuti jedan uz drugi nego "svaki na svoju stranu" pa ih neće bit problem odšarafit. ako bi ih zagrijavao, samo bi pogoršao stvar |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| xsyxs
|
Upisano: Čet Jul 08, 2010 2:49 pm Naslov poruke: |
|
|
želio bih vas pitati još jedno pitanje danas sam bio u chipoteci te su mi rekli da crijevo još nisu naručili pa dali neko zna kojeg je promjera priključak za zrak na AB-u (revell master class vario) jer bih onda čak i kupio neko drugo crijevo molim vas pomažite da više mogu počet bojat  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Čet Jul 08, 2010 6:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Sta nije taj AB kopija neke Vege? Znaci da bi mu trebala pasati Badgerova crjeva, a ako se nevaram Hanich ih ima. _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| xsyxs
|
Upisano: Čet Jul 08, 2010 7:55 pm Naslov poruke: |
|
|
da piše vega znači crijevo iz hanicha bi pasalo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mirko S. Zlikovski
 | | Član od: 25 Ožu 2008 | | Poruke: 422 | |
|
Upisano: Pet Jul 09, 2010 10:49 am Naslov poruke: |
|
|
| daneel Napisao/la: | | kakvo zagrijavanje? ako hoćeš olabavit spoj, stavi ga u hladnjak, da se metal stisne, neće se stisnuti jedan uz drugi nego "svaki na svoju stranu" pa ih neće bit problem odšarafit. ako bi ih zagrijavao, samo bi pogoršao stvar |
Ti to iz osobnog iskustva ili teoretiziras?
A jesi kad vidio automehanicare, odn. vulkanizere kako odsarafljuju zapecene sarafe na felgi? Nakratko ih zagriju plamenikom! A ja iz osobnog iskustva mogu rec da zagrijavanjem rastavljam laboratorijske aparature od stakla. OK, staklo je amorfno pa nema ista termicka svojstva kao metali, ali ne kosta ga nista oprezno probati. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|