Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| to-mek
 | | Član od: 21 Ožu 2008 | | Poruke: 689 | | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Sri Lip 09, 2010 8:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| Shmeegy Napisao/la: | | Narandžinu koru eventualno mozes rijesit nekim uber lakiranjem te da onda brusis lak sa smirgl krpicom od 3600 pa na finije i onda polirka... Mora bit dosta laka da nebi probio do boje i da bi ga uspio skroz izravnat... |
Čisto sumljam, tak je meni bilo na par mjesta na Nissanu, nanio sam dosta laka koji se je nivelirao tak da je narančina kora ostala zarobljena ispod. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Lip 09, 2010 8:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Prouci malo ovo:
http://italianhorses.net/Tutorials/PerfectPaint/paint.htm
A beemer...ne znam koliko je jako, mozda lakiranjem uspijes popraviti. Ili ako ias jos boje da s finim smirglom malo zagladis pa bacis jos koju ruku... Low, Power, ostala ekipa znalaca, javite se  _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lip 10, 2010 10:42 am Naslov poruke: |
|
|
Hmmm... za početak, kako ti je savjetovao kolega Shinobi, poslikaj maketu vani da bolje vidimo kako to izgleda... fotografiranjem iz mracne sobe prema izvoru prirodnog vanjskog svjetla stvara se "kontralicht" efekt i predmeti u prvom planu ostanu u mraku dok je pozadina preosvijetljena...
Što se narančine kore tiče, na ovim fotkama izgleda dosta grubo... iskreno, nemam previše iskustva s time ali mislim da nećeš uspjeti savršeno izgladiti neravnine lakiranjem i poliranjem... možda malo ublažiš stvar, ali vjerujem da ti je sada jedino rješenje za savršen paint-job osmirglati sve te neravnine i farbanje nanovo  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Čet Lip 10, 2010 11:26 am Naslov poruke: |
|
|
uuuu ovo je opaka plava naranca
bojim se da je ovo pregrbavo da ces uspjeti lakiranjem to izravnati.
mislim da ti je jedino rjesenje osmirglati sve te neravnine i farbati nanovo. nadam se da imas jos dovoljno spreja.
ako smirglanjem negdje probijes tu plavu boju, onda ce ti se kod ponovnog farbanja javiti svijetliji dijelovi na tim mjestima gdje si smirglanjem dosao do primera. zato, ako ti se desi da si smirglanjem dosao do primera, najbolje ti je staviti i primer ponovno. oprezno smirglaj za 1500-2000 i mozda izbjegnes probijanje.
a narancina kora ti se javila jer si previse boje nanio.
prouci malo onaj link na tutorial sto ga je shinobi dao. slijedi korake kako farbati i dobit ces zadovoljavajuci rezultat. ja sam se po tome naucio  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mrgud
 | | Član od: 03 Svi 2010 | | Poruke: 72 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lip 10, 2010 11:33 am Naslov poruke: |
|
|
jes jes, bojim se da necu poduzimat ništa, malo ću ispolirat kolko se da ovak odmah na boju, sprej sam potrošio sav, kao što se vidi i po "naranči"
privest ću je kraju ovakva kakva je, meni se iskreno čak i sviđa a na greškama se uči, zar ne, jedna dobra vijest, jučer smo brat i ja kupili airbrush i kompresor u bauhausu, hvala kolegi koj mi je dojavio (Bero), novi projekti kucaju na vrata , ferrari me čeka na pošti a sutra dobivam još jednu maketu na poklon...
uglavnom, hvala na pomoci, onaj turtorial cu svakako proučit za iduće makete evo par fotki opet su iz stana, nije mi se dalo izlazit van (malo sam ljen )
 _________________ Matija |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|