Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Sri Tra 21, 2010 3:06 am Naslov poruke: JAS 39 Gripen Twin Seater - Sweden AF, ITA 1:48 |
|
|
ITALERI 1:48
Pozz svima
Uz puno muke i uloženog truda došao sam do kraja Gripena. Znam da je to još daleko od onoga odličnoga, ali sam sebi se divim kada vidim razliku od onih prvih maketa.
Hvala svim dečkima koji su me do sada savjetovali, dali podršku i slušali moje jade, a pogotovo Reaperu koji ima čelične živce i želi mi i zna prenjeti znanje, koje ja nažalost još uvijek ubrljam. No shvatili smo zašto mi se javljao silvering, na ovoj maketi sam prvi puta radio bojama i tepentinom da izvučem panele, kako sam pratio sastavnicu, pratio sam i boje, no vidim da im i baš nisu realne...pa se decale baš ovako i ne vide... (uživo je bolje) no, nema veze, drugi puta će biti još bolje
Ja sam zadovoljan napretkom, zabavljam se i uživam... to je najbitnije, a rezultati će doć
Kritike i opaske naravno dobrodošle...
Pozz svima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 21, 2010 9:15 am Naslov poruke: |
|
|
Solidan rad, samo probaj na sljedećoj maketi uprljati/washati unutrašnjost stajnog trapa. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4107 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 21, 2010 9:16 am Naslov poruke: |
|
|
Jako ljepo, vidi se znatan napredak Svaka sljedeća maketa će biti sve bolja i bolja  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CCCP Administrator
 | | Član od: 14 Ožu 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 21, 2010 9:42 am Naslov poruke: |
|
|
Maketa je odlična, samo bi te uputio da popraviš jednu stvar...
Kolko vidim gore su švedske oznake, a one ti nisu imale ovaj jettison tank ispod trupa...  _________________ MK David Schwarz
ZMMS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Sri Tra 21, 2010 9:56 am Naslov poruke: |
|
|
...osim navedenog, boje ti ne odgovaraju švedskom gripenu
Ili se nakaj zeznul, ili su u sastavnici krive boje...
Pokušaj se u buduće držati fotki aviona kojeg radiš. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Tra 21, 2010 10:14 am Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Grunf: Solidan rad, samo probaj na sljedećoj maketi uprljati/washati unutrašnjost stajnog trapa. |
Hvala Grunf... da, sljedeći puta ću i whell bay odraditi bolje...
| Citat: | | Iwtcha:Jako ljepo, vidi se znatan napredak Very Happy Svaka sljedeća maketa će biti sve bolja i bolja Dva prsta gore |
Thx
| Citat: | CCCP:Maketa je odlična, samo bi te uputio da popraviš jednu stvar...
Kolko vidim gore su švedske oznake, a one ti nisu imale ovaj jettison tank ispod trupa... Wink |
Vjerujem da ima nedostataka, tj. siguran sam da ih ima... sljedeća će vjerujem biti bolja i pažnja obraćena na detalje kao što je npr. tank
| Citat: | 0viking0:
...osim navedenog, boje ti ne odgovaraju švedskom gripenu |
Da odgovorim svojim citatom...
| Citat: | | Vajled: kako sam pratio sastavnicu, pratio sam i boje, no vidim da im i baš nisu realne... |
Da... uvidio sam to, ali prekasno... sljedeća maketa će se raditi sa malo više referenci... u proces izrade ću dodati i malo proučavanja po net-u, slike, itd. itd... sastavnica je navela da je gore DARK GHOST GRAY boja... gore i jue ta boja, ali to nije to... drugi puta će biti bolje:)
Hvala svima 
Vajled: poruka promijenjena dana: Sri Tra 21, 2010 11:01 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1642 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 21, 2010 10:26 am Naslov poruke: |
|
|
| Jako lijepo kao maketa, ne ulazim sad u točnost. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Sri Tra 21, 2010 10:29 am Naslov poruke: |
|
|
Meni je baš lijep,Grippen mi je inače lijep mlaznjak  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1671 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Sri Tra 21, 2010 10:32 am Naslov poruke: |
|
|
| Vajled Napisao/la: | | Citat: | | Grunf: Solidan rad, samo probaj na sljedećoj maketi uprljati/washati unutrašnjost stajnog trapa. |
Hvala Grunf... da, sljedeći puta ću i whell bay odraditi bolje...
| Citat: | | Iwtcha:Jako ljepo, vidi se znatan napredak Very Happy Svaka sljedeća maketa će biti sve bolja i bolja Dva prsta gore |
Thx
| Citat: | CCCP:Maketa je odlična, samo bi te uputio da popraviš jednu stvar...
Kolko vidim gore su švedske oznake, a one ti nisu imale ovaj jettison tank ispod trupa... Wink |
Vjerujem da ima nedostataka, tj. siguran sam da ih ima... sljedeća će vjerujem biti bolja i pažnja obraćena na detalje kao što je npr. tank
| Citat: | 0viking0:
...osim navedenog, boje ti ne odgovaraju švedskom gripenu |
Da odgovorim svojim citatom...
| Citat: | | Vajled: kako sam pratio sastavnicu, pratio sam i boje, no vidim da im i baš nisu realne... |
Da... uvidio sam to, ali prekasno... sljedeća maketa će se raditi sa malo više referenci... u proces izrade ću dodati i malo proučavanja po net-u, slike, itd. itd...
Hvala svima  |
U Italerijov sastavnici su date pogrešne boje...to se činimi se dešava kod Italerija |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5428 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 21, 2010 1:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Ha bez obzira na neautentićnosti kod aviona, cijelokupni rad je jako dobar, sam nastavi dalje. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marco Polo HR
 | | Član od: 13 Velj 2010 | | Poruke: 291 | | Mjesto: ZAGREB,Gajnice |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Sri Tra 21, 2010 1:15 pm Naslov poruke: |
|
|
E, al ajd baš pogledaj koje boje su preporučili u sastavnici... Nemrem vjerovat da su baš toliko promašili... Jel moguće da si ih ti obrnul? _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Tra 21, 2010 1:59 pm Naslov poruke: |
|
|
ovo je za švedsku verziju i točno sam te boje upotrebljavao |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CroTomCat
 | | Član od: 19 Tra 2010 | | Poruke: 3 | |
|
Upisano: Sri Tra 21, 2010 2:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lijepo, ali čini mi se da je trebalo zakitati uvodnike zraka u motor, dosta je izražen spoj na trup i korjen krila |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Sri Tra 21, 2010 2:37 pm Naslov poruke: |
|
|
| Vajled Napisao/la: |
ovo je za švedsku verziju i točno sam te boje upotrebljavao |
Jesi, slažem se. Nije tvoja krivica - budale, oni su obrnuli boje. Te boje su (relativno) točne, ali ih je trebalo koristiti suprotno od napisanoga. Isprike. Greška je njihova. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|