Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Fw 190D W.Nr. 211164 Zamolba

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Miros

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Osijek/Tenja
PorukaUpisano: Sri Tra 14, 2010 2:02 pm    Naslov poruke: Fw 190D W.Nr. 211164 Zamolba Citiraj ovaj komentar

Počinjem raditi gore navedenu Doru, kodne oznake: crni <4-+-

Maketa je od Eduarda i sadrži decale i objašnjenje bojanja za taj stroj, međutim, ja kao obično tražim dlaku u jajetu.
Pregledavajući meni dostupne fotke primjetio sam neke sitne stvarčice koje odstupaju, kao traka oko trupa koja bi trebala biti žuta i prebojana sa tamnijom bojom (kao na našem crnom 4), a i bojanje po krilima me zbunjuje, kako odozdola, tako i gornja kamuflaža.

Da bih to možda uspio odgonetnuti trebam više informacija.
Više informacija se nalazi u knjizi The Focke-Wulf Dora od Jerry Crandall-a vol I

Dali netko od vas kojim slučajem ima tu knjigu i jel mi voljan iskopirati i poslati dio knjige koji se odnosi na taj stroj?
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Sri Tra 14, 2010 5:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Skonuo sam nesto knjiga sto je kolega Stuka postavio pa cu ti pogledati i javiti.

E kada bi bilo love da kupim od JAPO ona njihova dva nastavka o Dora-ma.

U ovo ce biti jos jedan majstorski rad!

Ovdje ima nesto
http://www.japo.eu/discussion.php?f=1
nadam se da ces nasi barm dio odgovora.
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Sri Tra 14, 2010 6:17 pm    Naslov poruke: Re: Fw 190D W.Nr. 211164 Zamolba Citiraj ovaj komentar

Miros Napisao/la:
Počinjem raditi gore navedenu Doru, kodne oznake: crni <4-+-

Maketa je od Eduarda i sadrži decale i objašnjenje bojanja za taj stroj, međutim, ja kao obično tražim dlaku u jajetu.
Pregledavajući meni dostupne fotke primjetio sam neke sitne stvarčice koje odstupaju, kao traka oko trupa koja bi trebala biti žuta i prebojana sa tamnijom bojom (kao na našem crnom 4), a i bojanje po krilima me zbunjuje, kako odozdola, tako i gornja kamuflaža.

Da bih to možda uspio odgonetnuti trebam više informacija.
Više informacija se nalazi u knjizi The Focke-Wulf Dora od Jerry Crandall-a vol I

Dali netko od vas kojim slučajem ima tu knjigu i jel mi voljan iskopirati i poslati dio knjige koji se odnosi na taj stroj?

evo mozda ovo pomogne oko bojanja, ali za tocnost neznam, pretrazit cu svoju literaturu pa ako sto nadjem poslati cu...
evo jedino sto sam ja nasao sto bi moglo biti od koristi
http://www.modelplac.cz/htm/148/fw190d9ita.htm

za nista drugo nisam siguran, sa slike repnog dijela se jako malo da zakljuciti...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Miros

PorukaUpisano: Sri Tra 14, 2010 6:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo sam zamislio kao jedan inbox uradak bez ikakvih dodataka ili izmjena, a u kutiji i je skoro sve što vam treba za napraviti izvrsnu maketu, e sad što ja tjeram mak na konac, to je drugi par čarapa.

Gledao sam recenzije i za JaPo knjige, ali na žalost nema se para za takve stvari, sad me zanima možda samo jedan profil i dvije fotke iz te knjige i možda nikad više ništa, kad bi bilo moguće da se udružimo bar nas nekoliko koji se zanimamo za Luftwaffe pa da zajedno uložimo u kupnju, ali znam da je to skoro pa nemoguće Crying or Very sad

A ionako mislim da je pitanje vremena kad će se pojaviti knjiga u pdf-u Sad Angel
Karaya

PorukaUpisano: Sri Tra 14, 2010 6:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Je malo je stvarno cijena velika za nas standard, pogotovo ako se uzme u obzid da su tu dvije u pitanju.
Ja sam vec bio u napasti da uzmem obje na nekih 12 rata, ali ne smijem niti misliti na to.
Jedino mi preostaje da sakipim dovoljno plasticnih boca i tako osiguram sredstva Very Happy Very Happy Cool Wink

Ja isto imam tu Doru samo jos ne znam koju cu vrlo vjerojatno JG-301pa ju stavim uz Ta-152 ili mozda bude neki od JG-26 samo ne ovaj iz kutije.
Miros

PorukaUpisano: Sri Tra 14, 2010 6:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kolege, hvala na odgovorima i na linkovima, to su stranice koje se odnose baš na ono što bih radio, onaj čeh se slijepo držao valjda navoda iz knjige, međutim velim ja imam nekoliko stvari koje bih izmjenio, prvo fulao je boje na krilima odozgora, na jednoj fotki koju imam boje na krilima su tamnije i jedva se vidi kontrast, što me navodi na kombinaciju RLM 81/82 ili 82/83 a nikako 75/?
Donja strana krila je isto pojednostavljena u odnosu na ono što ja vidim na jednoj fotki koja prikazuje desno krilo prilično dobro.
I tako ima još toga što bih volio rasčistiti prije neg se upustim u pravi posao.
Karaya

PorukaUpisano: Sri Tra 14, 2010 6:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Te sve Dore pogotovo one iz '45. su enigma tipa nase crne 4-ke. Cool
odnosno tu je tisucu detalja i kombinacija boja, kada se krpalo s svim i svacim pogotovo sto je hrpa krila na tim Dorama bilo s G verzija.
A ocito neka nisu kasnije bojana.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma