Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Zond
 | | Član od: 25 Sij 2009 | | Poruke: 429 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Tra 09, 2010 12:28 am Naslov poruke: |
|
|
| glava71 Napisao/la: | Mene samo zanima ako su "otisle" dve gumice za koje sumnjam, gdje bi ih mogo kupiti (po mogučnosti teflonske), jer su stvarno tako male, pogotovo ova na dizni. Za sad jos uvijek airbrush radi, nakon onog problema (za koji nisam utvrdio od ćega je).
pozdrav i još jedan put hvala svim |
U sličnoj sam "dilemi" kao i ti , nekidan sam ga čisto nitrom i za svaki slučaj ću probati nabaviti rezervne brtve. Rekli su mi dobri ljudi da pogledam po dućanima sa auto dijelovima, tako da ako tamo nešto nađem objavljujem sretnu vijest na forumu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Tra 09, 2010 12:49 am Naslov poruke: |
|
|
| barakuda Napisao/la: | | Ja sam danas probao VEDU i radi ka urica. |
Proba ja jedno, lako za to. Nije za ocekivati probleme nakon probe.
Ali bitno je koliko si do sada ukupno taj AB redovno koristio?
Koje su dimenzije tih gumica koje rikavaju i gdje ih ima onlajn za naruciti? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Pet Tra 09, 2010 1:15 am Naslov poruke: |
|
|
A sta ste se uskokodakali.....
Sve neki, ili neupuceni, ili ukruceni.....
Hello, airbrush kosta 200 kuna....za te pare nemozete dobiti ni iglu i diznu za neki "brand" airbrush. Necu spominjati da kvalitetno crijevo za zrak kosta pola tih novaca.... Necu spominjati da i neki "brand" airbrushevi koji se (pa cak i kod nas) prodaju za 3,4 ili 5X vecu cifru od ove, takodjer imaju gumene brtve.
Taj airbrush ima 2 brtve na jako nezgodnom mjestu, u samom spoju posuda za boju-glava-dizna....i ako ce sto otici, otici ce jedna ili sve te brtve. Uz samo malo paznje i pameti, nikad se te brtve nece smrdati, ali hajd....
Paznja i pamet = ne trpajte nitro u ab....odvrnite glavu, poskidajte te 2 brtve, ocistite posudu, glavu i diznu sa stapicem umocenim u nitro i eto rjesenje problema, ako ga bas morate koristiti za ciscenje.... Kako ovdje svi ionako koriste original razrijedjivace za boje (enamel mislim), nema straha da ce samim bojanjem i ciscenjem nesto otici... Ona trojica koja u sve trpaju nitro ionako nemaju ovaj ab.... Takodjer, postoje i tekucine za zastitu gume, gumenih brtvi i slicnoga, u svakoj trgovini auto dijelovima, pa preventivno tu i tamo premazete brtve tom tekucinom.....
A ako ste bas takve srece da jedna ili obadvje te brtve odu - ona veca (tko ga je rastavio zna koja je ta) se moze naci u "uradi sam vodoinstalater" trgovinama bez vecih problema. Ona manja, kao i ona druga..... od 10 upaljaca vulgaris predvidjenih za punjenje, 7 ce ih imati brtvu tocno te debljine/promjera... Tri nece, ali....barem upaljaca ima.... Brtva na dizni - e tu nema pomoci....cisto sumnjam da ce se kod nas pronaci tako mala brtva, ali.....dvije-tri niti kudelje, tanko omotane oko mjesta na koji ide brtva...i problem bi trebao biti rijesen.... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Pet Tra 09, 2010 8:47 am Naslov poruke: |
|
|
Pod probao ne mislim na bez ikakve logike prskao po zraku, nego nanio filtere, prelakirao vozilo u potpunosti x2...itd. Između ostalog, kako Reaper kaže...AB košta 200 kn, ćemu onda tolika polemika oko njegovih brtvi. Koliko para toliko muzike, mada u ničemu ne zaostaje i za nekim skupljim ABovima.
Treba samo malo pažnje kod rukovanja s njim i trajat će dovoljno dugo...ali tako je i kod svih ABova. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Tra 09, 2010 11:05 am Naslov poruke: |
|
|
Pod 'probao' nisam mislio na 'prskanje po zraku' vec probno koristenje za bojanje, naravno.
Nije poanta u 200kn jer nije neka cifra. Nego je poanta da ako nabavim taj AB da ga mogu i osposobiti ako rikne, da mogu racunati na njega zato pitam za zamjenske brtve. A ponovna nabavka novog? Ok, ali cekati mjesec dana da stigne novi a da se ne moze za to vrijeme raditi nije neko rjesenje. Nitko jos nije naveo tocne dimenzije tih dizna brtvila, moze info? Bilo bi korisno, hvala. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Pet Tra 09, 2010 11:22 am Naslov poruke: |
|
|
| Kameraden Napisao/la: | Pod 'probao' nisam mislio na 'prskanje po zraku' vec probno koristenje za bojanje, naravno.
Nije poanta u 200kn jer nije neka cifra. Nego je poanta da ako nabavim taj AB da ga mogu i osposobiti ako rikne, da mogu racunati na njega zato pitam za zamjenske brtve. A ponovna nabavka novog? Ok, ali cekati mjesec dana da stigne novi a da se ne moze za to vrijeme raditi nije neko rjesenje. Nitko jos nije naveo tocne dimenzije tih dizna brtvila, moze info? Bilo bi korisno, hvala. |
radim sad 2 mjeseca s njim - nikakvih problema, jos uvik radi kao novi, nikakvog stajanja, samo odrzavanje i to je to, jest da je mene isto malo strah za brtve, i evo oznacio sam problem na slici, za taj dio sam siguran da ce prvi podlegnuti nitru, e sada, kako Reaper kaze ''paznja i pamet'' je sve sto dalje treba imati, ili jos najbolje, nabavit si rezervne, tako da se i to rijesi...
a da budem iskren, to sto sam oznacio do sada nisam nikako ni vadio iz ab-a, a niti mislim...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Tra 09, 2010 12:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: | | ...cisto sumnjam da ce se kod nas pronaci tako mala brtva, ali.....dvije-tri niti kudelje, tanko omotane oko mjesta na koji ide brtva...i problem bi trebao biti rijesen.... |
Kudelja? I onda zategnuti diznu papagajkama, ha? Daj nemoj, pliz, netko ce te jos i ozbiljno shvatiti. Pa nije to vodovodna instalacija.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Pet Tra 09, 2010 12:24 pm Naslov poruke: |
|
|
ha cuj....sta da ti kazem.... vjeruj...ili nemoj....probaj...ili nemoj... shvati ozbiljno...ili nemoj....
svako sa malo mozga zna sto smije a sto ne smije raditi sa airbrushem, ovisno o njegovoj kvaliteti i konstrukciji...... tesko da ce netko ostaviti svoju pamet i zdrav razum i poslusati mene..... osim ako ne dodje do slicnog/istog zakljucka...tako da, ne sekiram se ja za papagajke.....
kvalitetniji airbrush dozvoljava vlasnika sa manje sivih stanica, ovi jeftikaneri ipak zahtjevaju malo pametnijeg vlasnika.....ali, krajnji rezultat je isti.... sad, sve ovisi jesi u toj kategoriji za ovaj ab ili nisi..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Tra 09, 2010 1:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Novac igra itekakvu ulogu. Ja sam platio samo komplet za Vegu 1000 (dizna, regulator, igla) sa poštarinom oko 200-injak kuna. Ne žalim, meni je ovaj dovoljan. Zanimljivo kad sam pitao za dijelove u nekih eminentnijih shopova rekli su mi da ne drže dijelove za takav citiram "low quality" AB.
No kad možeš nabaviti čitav AB sa dva seta dizni i ostalog za 200-injak kuna, mislim da ne treba mudrovati oko trajnosti. Da potraje godinu dana isplatio se. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
 | | Član od: 13 Tra 2007 | | Poruke: 1825 | | Mjesto: Hirvatistan |
|
Upisano: Pet Tra 09, 2010 1:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| Kameraden Napisao/la: | | Reaper Napisao/la: | | ...cisto sumnjam da ce se kod nas pronaci tako mala brtva, ali.....dvije-tri niti kudelje, tanko omotane oko mjesta na koji ide brtva...i problem bi trebao biti rijesen.... |
Kudelja? I onda zategnuti diznu papagajkama, ha? Daj nemoj, pliz, netko ce te jos i ozbiljno shvatiti. Pa nije to vodovodna instalacija.  |
Rađe omotati teflon. Čišći posao od kudelje i lakše doziranje na potrebnu debljinu. _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
3D Glasses for 3D Prints...
Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pet Tra 09, 2010 1:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: |
kvalitetniji airbrush dozvoljava vlasnika sa manje sivih stanica, |
Ja nemam dovoljno stanica bilo koje boje , al' meni moj Omni 4000 već treću godinu šprica i trpi nitro, ništa mu nije otišlo. Ni dizna, ni igla, ni jedna gumica.
Rastavljanje i nitro tretman su obavezni poslije svakog rada.
Nabavio sam s njim odmah i sve rezervno (iglu, diznu, brtve..) al' ništa mi još nije trebalo. Valjda je to takav AB.
Al' imam osjećaj da bi meni i ovaj od 200 kuna trajao. Ja se ne bojim rastavljanja i čišćenja.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tihi
 | | Član od: 10 Kol 2007 | | Poruke: 60 | | Mjesto: ZG |
|
Upisano: Pet Tra 09, 2010 7:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| ona pod brojem 4 je mene zafrknula nitro i malo jače sam pritegnul i gotovo naručil sam drugu i sad radi bez problema. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| glava71
 | | Član od: 18 Ožu 2009 | | Poruke: 21 | | Mjesto: Donji Macelj |
|
Upisano: Pet Tra 09, 2010 11:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni nekaj nije jasno (možda sam onaj bez sive materije) onaj dio pod brojem 5 ja nemogu nikako otpustiti i skinuti. Probo sam na sve naćine ali nejde, tako kad čistim airbrush na jedvite jade počistim kanal od kud dolazi boja do dizne (ali ga nekak uspijem počistiti).
tihi: od kud si narućio brtvu pod rednim brojem 4? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tihi
|
Upisano: Sub Tra 10, 2010 5:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| Kada sam naručivao dodatnu iglu onda sam dobio i diznu i brtvu to tak ide u kompletu ,ono pod brojem 5(air cap body)mislim da se to neda rastavit jer sam i ja probal pa sam odustal da još nekaj ne strgam. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tihi
|
Upisano: Sub Tra 10, 2010 5:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| malo sam te svatil krivo da se to otšaravit(5) ali jako teško ide prvi puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|