Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Najbolji način obrade pilotske kabine..

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Lis 25, 2005 10:49 pm    Naslov poruke: Najbolji način obrade pilotske kabine.. Citiraj ovaj komentar

Koje načine (pristupe) koristite prilikom sastavljenja i bojanja pilotskih kabina.Koliko se odlučujete skrečati, a koliko se ipak oslanjate na resin i PE?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mskukan
Gost
PorukaUpisano: Uto Lis 25, 2005 10:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kod bojanja prvo cijelu pobojam u crno, i zatim lagano arbrushem u boju kokpita, na taj nacin na izbocenim dijelovima sastrane ostane tamnije i pridonosi trodimenzionalnosti. Bitno je da airbrushem malo po malo prelazis preko kokpita.
A ovo resin, scartch i pe, kombinacija jednog i drugog i treceg je najbolja.
Natrag na vrh
zbocek
Gost
PorukaUpisano: Uto Lis 25, 2005 11:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zanimljiv pristup..a wash?
Natrag na vrh
mskukan
Gost
PorukaUpisano: Sri Lis 26, 2005 8:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Wash takodjer nakon toga, uljne boje sa uljnim razrjejivacem.
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
PorukaUpisano: Sri Lis 26, 2005 8:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mskukan Napisao/la:
Kod bojanja prvo cijelu pobojam u crno, i zatim lagano arbrushem u boju kokpita, na taj nacin na izbocenim dijelovima sastrane ostane tamnije i pridonosi trodimenzionalnosti. Bitno je da airbrushem malo po malo prelazis preko kokpita.

Čekam neke resin kabine, pa da pokušam majstorsku tehniku, bar malo,
dok se dođe to onoga kako ti to radiš, proći će vremena i vremena ,a i nije sigurno da ću ikad doći do tvoje vještine.Neka bar bude malo manje daleko. Wink Hvala na odgovoru, ali imaš li možda fotke koje bi bar malo potkrijepile, odnosno meni (svima) približile tvoj način rada.Naime, svi smo vidjeli fantastične rezultate tvog rada,malo nam približi sam rad.Može? Smile
Natrag na vrh
Darth Maul

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Pretetinec
PorukaUpisano: Čet Lis 27, 2005 7:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Posle farbanja table u glavnu farbu, zemem fejst tenkoga kista (2/0 i tenjsi) i farbam z rukom instrumente kak bi bilo treba prema slikami.

Proud to be Međimurec...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM Yahoo Messenger MSN Messenger
mskukan
Gost
PorukaUpisano: Čet Lis 27, 2005 9:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

von Stuck Napisao/la:
mskukan Napisao/la:

Čekam neke resin kabine, pa da pokušam majstorsku tehniku, bar malo,
dok se dođe to onoga kako ti to radiš, proći će vremena i vremena ,a i nije sigurno da ću ikad doći do tvoje vještine.Neka bar bude malo manje daleko. Wink Hvala na odgovoru, ali imaš li možda fotke koje bi bar malo potkrijepile, odnosno meni (svima) približile tvoj način rada.Naime, svi smo vidjeli fantastične rezultate tvog rada,malo nam približi sam rad.Može? Smile

Hvala, takodjer je dobro, ako imas fini zracni kist da na npr graviranom dijelu kabine po duzini predjes sa manje boje kokpita, kako bi dobio efekat preshadea, no to je uglavnom za veca mjerila npr 1/32. Evo malo slika. 1/32 Flanker sa aires kokpitom. Mozes vidjeti recimo na ovim bocnim dijelovima jako dobro efekt ovoga sve u crno, i na ovom dijelu aa krugovima sta dolazi iza kokpita

Gotov kokpit:

Natrag na vrh
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Čet Lis 27, 2005 9:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovaj kokpit je Ralje Mozda i meni to jednoga dana uspje... Wink
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Lis 27, 2005 9:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prvo obojam osnovnu boju za unutrašnjost aviona npr. RLM 02, onda slijedi wash sa akrilnom crnom da se istaknu rubovi i udubine. Nakon toga posvijetlim osnovnu boju sa bijelom, pa sa tom mješavinom tehnikom suhog kista pređem preko svega i tako dobijem dojam reljefnosti. Detalje (kabeli, pokazivači, prekidači itd..) napravim sa tankim kistom i rapidografom i na kraju malo opet suhim kistom i aluminium bojom "ogulim" mjesta gdje je to logično (pedale, pod...). Katkad upotrijebim i suhi pastel. Resin i PE su dobre stvari i katkad su nužni, ali ne treba pretjerivati-malo skreča je ponekad skroz dovoljno. Smile
Natrag na vrh
KatarII

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: ZGB
PorukaUpisano: Čet Lis 27, 2005 4:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

scratch u 99% slucajeva (ako nema /skoro/ nista unutra)
Ja sam od onih kaj ne uzimaju resin i PE osim ako ne moraju- jednostvno mi se na da davati na dodatke 2 ili vise puta cijenu makete.
No priznajem da za neke stvari resin i PE stvarno bolje izgledaju, samo ih ja ne koristim Smile

vozra!
Natrag na vrh
Bruce
Gost
PorukaUpisano: Ned Lis 30, 2005 8:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zanima me ima li gdje za nabavit maketa kokpita od rakete(bilo kakve)
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
PorukaUpisano: Ned Lis 30, 2005 10:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bruce Napisao/la:
Zanima me ima li gdje za nabavit maketa kokpita od rakete(bilo kakve)

Kakve rakete?Misliš recimo na Star Wars serijal? Mislim da modeli iz te seriej imaju kabine u lovcima i bombarderima. Wink
Natrag na vrh
Bruce
Gost
PorukaUpisano: Pon Lis 31, 2005 12:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa evo konkretno sam mislio na rakete kao space shuttle, ili slicno .
a nebi bilo lose kad bi bila i kompletna raketa recimo nesto kao one od APOLA
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
PorukaUpisano: Pon Lis 31, 2005 7:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bruce Napisao/la:
Pa evo konkretno sam mislio na rakete kao space shuttle, ili slicno .
a nebi bilo lose kad bi bila i kompletna raketa recimo nesto kao one od APOLA

Mislim da Academy radi nešto, pogledaj na Alpha online hobby shop,Imaš link odmah u zaglavlju,, a našao sam i ovo: Mercury kapsula, 1:12, detaljizirana izvan i inutra (pogledaj na Squadron) , Revell/Monogram Space shuttle 1:72
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma