Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Tandrax
 | | Član od: 08 Ožu 2010 | | Poruke: 124 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Ožu 09, 2010 3:36 pm Naslov poruke: alo ekipa |
|
|
alo ljudi zdravi bili
evo ja san novi na forumu pa se javljan. Sa maketama san se pocea bavit jos u osnovnoj skoli i to mer drzalo do tamo negdi 1. srednje i tad san presta ali me eto opet uvatilo ima po godine i tako sad pocinjem opet. Tih maketa san ima masu ali kako ssan bia dite ispadale su svakakove, zavisi kako mi se dalo radit, i kako , pa su neke odma slipj,lene , i obojane nakon sta san stavia rakete na avion i takve njubarske greske....
Uglavnom sam radio i radim avione iz ww2 i moderne...
Ugl sad sam si uzeo novu maketu malo da ubijem vrime dok san na faksu i za model san uzea od Zvezde Su-30Km 1:72 pari mi ok.
Malo san po internetu svrlja i naletia san na ovaj forum i osta sam zapanjen i zbunjen kolicinom detalja kojom se neki ljudi ovde bave. Ali i ne kuzim neke stvari koje radite : Kitanje??? Sta je to? Ima san jedan put kit prije par godina revellov (dobia za bozic, starci mislili da je lipilo) ali je bia polu suh i to je u biti neka glinamol stvar ali ja nisam ima pojma sta bi stim i dio bi stim na maketi....
Druga stvar sat me buni je Shmirglanje....???
Jel to BRUSHENJE??? ono sa brus papirom ili raspicom..??
Jos me zanima kako vi radite te neke panele na maketi( to su one crtice i udubljeenja koja simuliraji ploce na kriloka pravih aviona jel tako) e pa s cim tj. kojim alatom vi to radite???
E da i boje mi nisu jasne... skuzia san da svi koristite emanel boje od raznih proizvodjaca, ja ih imam masu od revella a kako san nasa ovdi konvertorske tablice nije mi vise bitno sta ko0ristim... negome zanima sljedece: vi kazete da je bolje stavit vise tankih slojeva nego jedan debeli boje na maketu, ali meni nije jasno kako postignete da boje ostanu mat? Naime neke boje nakon sta se doda pinkicu razrjedivaca zadrze onaj svoj mat stih tj budu hrapave i mat, a neke postanu glatke i kao da sam uzea neki sjajni lak a ne mat boju... kako to sredit???
EWto upila san vas sa pitanjima skuzajte....
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Uto Ožu 09, 2010 3:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobrodošao.
Sve što si pitao stoji i zato smo tu, no kako je na sva tvoja pitanja mnogo puta odgovoreno i konstruktivno objašnjeno uz razne linkove i slike, najbolje bi bilo da uštekaš tražilicu (na vrhu), upišeš pojam koji ti je potreban i sve ćeš odgovore pronaći. Pored toga i u pojedinim (skoro svim) projektima u radu autori su objasnili kako i sa čim su radili pa malo prošvrljaj.  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 09, 2010 3:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav...dobrodošso na forum
Za početak, bilo bi dobro da prelistaš forum jer sam siguran da ćeš naći odgovore na sva svoja pitanja...
Zapravo, mogu samo potvrditi više-manje sve što si pretpostavio...
Kit iliti putty je smjesa u tubi nalik na zubnu pastu...obicno je sive ili bijele boje a služi za popunjavanje rupa, neravnina i sl...
Nakon sušenja, naneseni kit treba ošmirglati iliti pobrusiti brus papirom ili rašpicom, kao što si i pretpostavio...
Mat efekt se postiže nanošenjem prozirnog mat laka na osnovnu boju...
Eto, toliko... ali, molim te, ubuduće probaj potražiti odgovore sam, a ako ih baš nigdje nema, postavljaj pitanja u rubriku "Radionica, savjeti i pitanja"...
Uživaj  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mico
 | | Član od: 15 Stu 2007 | | Poruke: 1468 | | Mjesto: Coventry |
|
Upisano: Pet Ožu 12, 2010 12:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
 | | Član od: 18 Svi 2007 | | Poruke: 1430 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Pet Ožu 12, 2010 1:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobrodošao na forum! _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sirko
| | Član od: 09 Pro 2009 | | Poruke: 110 | |
|
Upisano: Pet Ožu 12, 2010 3:06 pm Naslov poruke: |
|
|
dobrodoša  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Pet Ožu 12, 2010 3:42 pm Naslov poruke: |
|
|
bog  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kamaz
| | Član od: 13 Pro 2009 | | Poruke: 548 | |
|
Upisano: Pet Ožu 12, 2010 5:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Evala.
Šta se tiče šmirglanja i sl. i meni je opadala kosa na to, al ne beri brigu, ubacuj i ti njima malo naših spliskih besidi, pa nek ekipa gušta!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|