Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Sri Ožu 10, 2010 9:48 pm Naslov poruke: GB Jagdpanther Late Production Dragon 1/35 |
|
|
Evo i moga.
Maketa unutra izgleda dobro,iznenađenje je to kaj nema unutra metalnu cijev i pošten PE set. Ježi ga,dragon me razmazil.
Slike uskoro...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Čet Ožu 11, 2010 11:36 am Naslov poruke: |
|
|
Evo da vas malo zainteresiram još za temu,ja bum radil sljedečeg
Uzeo sam ovog raditi isključivo jer je navedeni primjerak na kiši,bit će zabavno skrečat ove kišobrane  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Čet Ožu 11, 2010 11:45 am Naslov poruke: |
|
|
Jučer sam složio suspenziju i oduševio se.Pogledajte kako su u dragonu inteligentno složili pokretnu suspenziju,tako da se model sa firulkama bez beda može složit na nekoj neravnini
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
| | Član od: 28 Pro 2008 | | Poruke: 775 | |
|
Upisano: Čet Ožu 11, 2010 11:47 am Naslov poruke: |
|
|
Znači do navečer je spreman za farbanje  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Ožu 11, 2010 11:49 am Naslov poruke: |
|
|
Andrej, ako te mogu upozoriti.
Taj koji je na slici nije isti kao i na ilustraciji. Ovaj ilustrirani je srednja varijanta, i prolazi ovaj iz kutije o kasnim JP, a ovaj sa slike je rana varijanta. Obrati pažnju na okvir mantleta. Kasnije ću postati fotku 212 i sa detaljima na koje treba paziti, jer bi toga također radio. Taj 212 je podosta poznat jer su ga saveznici zarobili gotovo neoštečenoga. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zond
 | | Član od: 25 Sij 2009 | | Poruke: 429 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ožu 11, 2010 11:57 am Naslov poruke: |
|
|
Da Andrej pripazi, tenk sa CB fotke na sebi ima zimmerit + što je pouzdano rana varijanta tako da ti ne odgovara kao referenca.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
|
Upisano: Čet Ožu 11, 2010 12:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Da treba paziti na neke detalje ako se ide raditi po fotografiji nekog konkretnog vozila. Recimo prema ilustraciji ovaj 212 ima auspuhe kasne varijante. Tipične za Panther G. A ako bi išli raditi točno po Dragonovoj sastavnci, onda su tamo navedeni u auspusi ranije varijante, tipične za Panther A i neke rane Panthere G. Međutim ako se analiziraju svi dijelovi u kutiji vidjeti će se da se tamo nalaze i djelovi za Panther G kao višak, pa je moguće staviti i te kasne auspuhe
Unatoč tome što to nije po sastavnici. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Čet Ožu 11, 2010 12:04 pm Naslov poruke: |
|
|
čovječe jesi zastranio sa tim Friulkama......
Samo ti daj sastavljaj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| @ki
| | Član od: 22 Stu 2006 | | Poruke: 55 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Čet Ožu 11, 2010 12:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Lepo napreduje.
Pazi,dragonov JP nije prava late varijanta.To je ausf. G1 late production,a najkasnija varijanta je ausf. G2 late(tamijina maketa) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
|
Upisano: Čet Ožu 11, 2010 12:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Da to je istina. Nije zadnja varijanta nego neka kasna varijanta G1 verzije. Ali da sad ne preplašimo i zbunimo ostale sudionike u GB koji se ne žele zamarati s tim varijantama i detaljima. Njima preporučam da naprave sve prema sastavnici iz dragonove makete i neka odaberu jednu od ponuđenih Dragonovih šema i nema greške.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Čet Ožu 11, 2010 12:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Dakle,moja maketa nije dobra za raditi ovoga na fotki?
A baš je krasna fotka sa ovim kišobrančićima i kišom,dolazi do izražaja wetering onda
U AJ pressovoj knjizi je pisalo da je ovaj na slici iz 654 Abteilung pa sam našao u istoj knjizi šemu za vozilo iz 654 abteilung-a. Pa sam odlučio postat fotke na forum
Ja sam samo gledao dali ima/nema onaj otvor na trupu za vozača koji je karakterističan za A i D verziju Panthera,no taj otvor G verzija nema nego samo kučište za mitraljez
Moram još malo zavriti u knjige koje imam. najbolje bi bilo složit maketu pa gledat dali ima neka identična slika  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Čet Ožu 11, 2010 12:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne kužim šta s tom fotkom, radio bi baš taj tenk kako kažeš zbog kiše ili neki drugi razlog, ne razumijem. Na fotki se ne vidi ama baš ništa. A bilo koji tenk da napraviš možeš napraviti da je po kiši zbog weteringa (???? - kakve veze ima kiša s weteringom ili s tim tenkom) pa i drugi tenkovi su kisnuli. A osim toga ako si pročitao što piše iznad onda vidiš da on vuče drugi tenk, znači moraš još napraviti i štangu za vuču itd. Bezveze vadiš te fotke (neke knjige, ovo ono), opterećuješ sebe i ostale nepotrebnim stvarima. _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Čet Ožu 11, 2010 12:57 pm Naslov poruke: |
|
|
| tole Napisao/la: | | Ne kužim šta s tom fotkom, radio bi baš taj tenk kako kažeš zbog kiše ili neki drugi razlog, ne razumijem. Na fotki se ne vidi ama baš ništa. A bilo koji tenk da napraviš možeš napraviti da je po kiši zbog weteringa (???? - kakve veze ima kiša s weteringom ili s tim tenkom) pa i drugi tenkovi su kisnuli. Bezveze vadiš te fotke (neke knjige, ovo ono), opterećuješ sebe i ostale nepotrebnim stvarima. |
Pa glavni razlog su ovi simpatični tenkisti sa kišobranima,a prepostavljam da pada kiša zato jer je cijev topa prekirvena krpom i oni drže kišobrane u rukama,pa mislim da bi bio izazov napraviti tenk koji je baš na kiši  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Čet Ožu 11, 2010 12:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Jasno mi je to, ali možeš napraviti bilo koji tenk da je na kiši, zašto ti treba fotografija? Misliš da je taj na slici jedini tenk koji je pokisnuo na frontu? _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Čet Ožu 11, 2010 1:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| tole Napisao/la: | | Jasno mi je to, ali možeš napraviti bilo koji tenk da je na kiši, zašto ti treba fotografija? Misliš da je taj na slici jedini tenk koji je pokisnuo na frontu? | Ne,ali ova fotka mi je dala ideju da napravim pokisli tenk jer mi prije to nije palo napamet pa kad već sam našao pokislu fotku zakej da radim tenk na kiši koji je na suhom? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|