Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Bero
| | Član od: 28 Pro 2008 | | Poruke: 775 | |
|
Upisano: Uto Ožu 09, 2010 5:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala. Eto sad se moram i više potruditi u Zondovo ime.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ožu 10, 2010 10:39 am Naslov poruke: |
|
|
Super. čini mi se da sad svi imamo maketu i jako mi je drago da ste svi tako zainteresirani. Kad tko stigne neka otvori temu sa fotografijom, pa da polako počnemo. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Sri Ožu 10, 2010 11:07 am Naslov poruke: |
|
|
Evo,ja bum danas navečer otvorio svoj GB. Moji aftermarketi ma maketi će biti JB metalna cijev i nadam se neke workable gusjenice. Nadam se da to odgovara  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Ožu 10, 2010 11:15 am Naslov poruke: |
|
|
Wokable gusjenice po meni zajedno sa cijevi čine preveliku modifikaciju i izlaze iz onih cca 30% preinaka. Kad si već dobio točne magic track gusjenice, čemu kupovati Friulke koje koštaju više od te makete po ovoj sniženoj cijeni??? Cijev i shurzen-i, ajde, u redu, ali još i Friulke. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
|
Upisano: Sri Ožu 10, 2010 2:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja ću izgleda raditi OOB. Bio sam zainteresiran još i za metalnu cijev, ali je nigdje nema. Baš me zanima Andrej, gdje si uspio pronaći tu metalnu cijev?
Možda, bi bilo za tebe Grunf manje komplikacija ako strogo definiraš nešto tipa: od aftermarketa mogu ići samo cijev i shurzeni.
Dodaci samogradnje tipa zavari, kamuflaža (mreže i raslinje), kante, figure i sl je po volji.
Ovo s 30% te dovodi do toga da ćeš morati svakom ponaosob u GBu odobravati ili ne njegov pogled na 30%. Eto shvatite svi to kao moj skroman savjet koji se, naravno, ne mora uzeti u obzir. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Sri Ožu 10, 2010 3:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja bih recimo volio nabaviti cijev, ali kakva je razlika u odnosu na cijev koja se dobije u kutiji, čak je i probušena na ustima? jel problem u vanjskom promjeru  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
|
Upisano: Sri Ožu 10, 2010 3:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Mariok nemoj se opterećivati time. Ova cijev koja dođe s maketom je sasvim dobra. Sama cijev je na okviru iz jednog komada. Najviše ima smisla mijenjati cijev kad se na okviru nalaze dvije polutke cijevi koje treba spojiti i onda to nikad nije savršeno okruglo, a i treba ukloniti linije uzdužnog spoja.
Plinska kočnica je naravno u dijelovima, ali tako je i sa metalnom cijevi.
Metalna cijev inače može koštati i nešto više od 100kn. Sad kad smo uspjeli nabaviti te makete za 170kn. Upitna je isplativost investirati u cijev.
Jedino što ćeš morati sa ovom originalnom cijevi od makete skalpelom preciznije ukloniti oznake mjesta na kojima je bila privezana za okvir i skinuti eventulano vidljivi srh. Ali to se sve može na kraju sanirati tako da cijev "izrotiraš" u finom brusnom papiru. Ako tako napraviš na kraju nitko neće moći skužiti je li to metalna cijev ili ne.
Osim ako ne opipaš i skužiš da nije "hladna" kao metalna.
Bitno je da je profil u samom početku okrugli. A ovaj bi morao biti. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Ožu 10, 2010 3:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako trenutno ne možete nabaviti cijev, uskoro je Moson, a Grunf i ja idemo tamo tako da možemo kupiti, ako netko baš želi. No,smatram da je ova u kutiji više nego dovoljna, jer je u sama cijev u jednom komadu, i ne gubi simetriju.
Za Schurzene po mome mišljenju stvarno ne treba trošiti lovu. Oni se mogu u samogradnji stvarno lako i dobro napraviti.
Ja sam odlučio također da ću raditi bez aftermarket detalja, ono što ću mjenjati ili nadograditi biti će iz kućne radinosti.
U dilemi sam jedino kojega raditi.
Najradije bi nekoga iz 4.PzDiv, ali za dvije fotke koje posjedujem a pisali su da su iz 4. kasnije se ustanovilo da se radi ikak o nekom drugom Abteilungu.
Dali netko možda ima fotku jednoga od 8 JP iz te divizije?
PS
djelovi moga teksta su očito pisani u isto vrijeme kao i predhodni post, nije mi bila namjera ponavljati.
tiger: poruka promijenjena dana: Sri Ožu 10, 2010 3:38 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
|
Upisano: Sri Ožu 10, 2010 3:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Da razumijem, poprilično je skupa, a plastičnu ćemo ručno obrusiti
a da li je možda razlika u vanjskome promjeru? to je kod tebe mislim na staljina u 1/72 bio problem, mislio sam onako vizuelano da se primjeti ili da je očito??
ali shurzeni sa strana me privlače  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Ožu 10, 2010 3:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Bero, u pravu si. Evo, dakle, tko želi može promjeniti Shurzen-e, cijev, dodati nekakvu npr. sajlu, kantu, maskirnu mrežu, tenkista, doraditi u skreču do 30% makete-tu ne mogu napamet odrediti točno što u to ulazi. Kamuflaža i oznake po vlastitom izboru. Što se tiče Mariovog upita i cijevi-sa njom je sve u redu i obzirom da je slide moulded sa odličnim oblikom i šuplja gdje treba, mislim da metalna neće u konačnici ništa posebno unaprjediti izgled makete, bar ne u rukama dobrog maketara. Isto tako, bilo bi dobro da svi naprave i podlogu, a mislim da nitko nema ništa protiv pomicanja kotača/ovjesa, izrade rupa od metaka i oštećenja. To je sve umjetnička sloboda autora. Postao sam sliku svog Jagd-a u početnoj fazi i otvorio temu, pa svi koji žele neka to naprave čim stignu kako bi krenuli i službeno sa radovima.  _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
|
Upisano: Sri Ožu 10, 2010 3:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Slažem se shurzeni se mogu lako napraviti  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
|
Upisano: Sri Ožu 10, 2010 3:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Mislim da mogućnost da Dragon bitno sfuša tako važnu stvar kao promjer i duljina cijevi, i to u ovom mjerilu, gotovo je nevjerojatna.
Znalo se desiti da se pojave tu i tamo neke vidljive razlike u detaljima originalne cijevi i aftermarketa, ali onda se pojavi još neki drugi proizvođač koji opet napravi razliku od prvog "ispravnog" aftermarketa. To ti je kao i sa satovima.
Ovdje ti je neka usporedba cijevi, ali za rani model jagdpanthera.
Mislim da možeš vidjeti otprilike odnose aftermarketa i Dragonove cijevi.
Mislim da je tako i sa Late verzijom.
http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/aber/aber35l67.html |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Plavac
 | | Član od: 01 Stu 2009 | | Poruke: 270 | | Mjesto: Novi Sad |
|
Upisano: Sri Ožu 10, 2010 7:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Jedva cekam da zvanicno krenete,praticu ovo sa zadovoljstvom a seme su boli glava  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Sri Ožu 10, 2010 9:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Imaš pravo bero,mislio sam da ima na JB-u.
Još bum videl za aftermarket ja,moja maketa će tak ionak biti vinjeta ili mini diorama |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|