Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Sri Velj 24, 2010 6:45 pm Naslov poruke: Condorovi Migovi |
|
|
| Pozdrav svima zanima me Vase misljenje o Migovima 21 i 29 proizvodjaca Condor ,kakav je kvalitet makete posto vidim da ima jako malo delova i da je dosta niska cena,da li se bar maketa moze lepo sloziti a da ne potrosim kilogram gita tokom rada? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5800 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 855 | |
|
Upisano: Sri Velj 24, 2010 10:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Mig-21
Makete mig-21-ica nisu lose, nisu u rangu s zvezdom (sto se tice detalja i lakoce sklapanja) ali su sasvim OK.
-paneli su im vrlo slabo urezani, tako da bi trebali proci scriberom kroz njih da ih pojacate.
-sva pakovanja (jednosjed) prestavljaju mig-21bis bez obzira sto pise na kutiji mig-21r,m ...
-detalji stajnog trapa, kutije stajnog trapa kotaci i sve ostale sitnice su u rangu KP-ove makete, sve bi to trebalo zamijeniti nekim resinom ili samogradnjom.
-na nekim forumima (mislim russian wings) mozete procitati da je oblik lednog rezervoara bolje izveden (mislim na njegov prijelaz na trup), nego kod zvezde sto je po meni tocno (imam obe makete).
-canopy je boljeg oblika nego onaj kod KP-a ali ipak losiji nego zvezdin* (*ovdje mislim na odljevak, ne konturnu tocnost)
mig-21um
-sto se tice dvosjeda meni je on sasvim OK, nista bolje u ovom mjerilu ne mozete naci za sada (osim bileka koji je za nijansu bolji ali i to je po nekima diskutabilno) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Azagtoth
| | Član od: 04 Svi 2006 | | Poruke: 198 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 09, 2010 11:39 am Naslov poruke: |
|
|
Zvezda osim toga sto je lijepa, ima solidan popis manjkova...
Prvi je da ja presjek trupa od izlazne ivice krila prema ispuhu motora debeli fush...zatim , krila su stravicno pretanka, stajni trap je blago receno cudan(felge su kao od PF/PFM).Da skratim , jedino dobro u toj maketi su zracne kocnice koje cu prebaciti na fujimi-a(bilo kojeg).
A dati 70 kuna za zracne bremse je , blago receno, overkill.Moguce je jos(granicno) iskoristiti naoruzanje sa te makete.
Inace, Zvezda je najavila verziju makete 1.1 sa svim mogucim prepravkama(u koje jos nemam uvid).Jedini problem je da ce maketa 1.1 biti pakovana u isto pakovanje kao i 1.0, sto znaci da kupujete macka u vreci. _________________ You hear voices too...?!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Uto Ožu 09, 2010 7:32 pm Naslov poruke: Re: Condorovi Migovi |
|
|
| dule Napisao/la: | | kakav je kvalitet makete posto vidim da ima jako malo delova i da je dosta niska cena,da li se bar maketa moze lepo sloziti a da ne potrosim kilogram gita tokom rada? |
Govorim za 29-ku, maketa je katastrofa, i to ne samo sitni dijelovi, sklopio sam jednu za kolegu i do te mjere me isfrustrirala da i dan danas stoji neobojena, sljedeću put kao osnovu radije uzmem drvenu cjepanicu...
Pozdrav ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
Upisano: Sri Ožu 10, 2010 12:41 am Naslov poruke: |
|
|
kod kuce trenutno imam condorovi mig-21 smt i mig-21 R.R je sutvari bis.makete nisu tako lose kako ih ljude misle da su.ove makete kao prvo imaju normalni poklopac i prednje staklo.jedina mana je to sto poklopci kabine nemaju periskop.makete uz malo truma mogle bi da se naprave d aizgledaju bas kao pravi mig-21.e sad dali je 1mm kraci duzi ili za 2 mm razlicne forme to mi ne smeta jer na kraju ipak izgledaju kao mig-21. _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| canadair
| | Član od: 28 Jul 2007 | | Poruke: 356 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Sri Ožu 10, 2010 11:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| Pa,nije to ta grba za R Maketa ima grbu od bis-a.Treba grba za mf.Prevelika je razlika da bi se zanemarilo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
|
Upisano: Čet Ožu 11, 2010 1:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| canadair Napisao/la: | | Pa,nije to ta grba za R Maketa ima grbu od bis-a.Treba grba za mf.Prevelika je razlika da bi se zanemarilo. |
tacno.grba je bis.ali makete su 5 eura komad.nije uopste problem uzeti jedan R i raditi ga kao bis.ja sam zato taj R uzeo. _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
Upisano: Čet Ožu 11, 2010 6:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| Za sada me ne zanimaju razlika od milimetar ili dva vec da li se maketa moze kako tako sklopiti a ne da je lepsa drvena cepanica od makete. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
|
Upisano: Čet Ožu 11, 2010 9:46 pm Naslov poruke: |
|
|
maketa se moze sklopiti da ne izgleda kao cepanica ali sve je to do trenutno znanje i sposobnost maketara.fakt je da za te makete je potrebno puno vise rada nego kod hasegawa i tamiye,ali kad ljudi mogu od KP da urade boli galva makete zasto ne bi mogli od ove condor migove koje su svetlosnu godinu ispred KP kad su detalje i kvalitet u pitanje ali su ipak jako zahtevne makete
p.s. ako ti se ne zuri sacekaj koju nedelju ja cu da radim jedan MIG-21 SMT bas od condora  _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|