Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Condorovi Migovi

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Sri Velj 24, 2010 6:45 pm    Naslov poruke: Condorovi Migovi Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima zanima me Vase misljenje o Migovima 21 i 29 proizvodjaca Condor ,kakav je kvalitet makete posto vidim da ima jako malo delova i da je dosta niska cena,da li se bar maketa moze lepo sloziti a da ne potrosim kilogram gita tokom rada?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sri Velj 24, 2010 9:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bolje bježio od toga i kupi Italeri MiG-29 i Zvezda MiG-21 makete!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
dule

PorukaUpisano: Sri Velj 24, 2010 9:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo me zanima zbogg ovoga:
http://www.maketarskikutak.com/index.php/topic,8844.0.html
Natrag na vrh
potez XXV

Član od: 03 Svi 2006
PorukaUpisano: Sri Velj 24, 2010 10:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mig-21

Makete mig-21-ica nisu lose, nisu u rangu s zvezdom (sto se tice detalja i lakoce sklapanja) ali su sasvim OK.

-paneli su im vrlo slabo urezani, tako da bi trebali proci scriberom kroz njih da ih pojacate.

-sva pakovanja (jednosjed) prestavljaju mig-21bis bez obzira sto pise na kutiji mig-21r,m ...

-detalji stajnog trapa, kutije stajnog trapa kotaci i sve ostale sitnice su u rangu KP-ove makete, sve bi to trebalo zamijeniti nekim resinom ili samogradnjom.

-na nekim forumima (mislim russian wings) mozete procitati da je oblik lednog rezervoara bolje izveden (mislim na njegov prijelaz na trup), nego kod zvezde sto je po meni tocno (imam obe makete).

-canopy je boljeg oblika nego onaj kod KP-a ali ipak losiji nego zvezdin* (*ovdje mislim na odljevak, ne konturnu tocnost)

mig-21um

-sto se tice dvosjeda meni je on sasvim OK, nista bolje u ovom mjerilu ne mozete naci za sada (osim bileka koji je za nijansu bolji ali i to je po nekima diskutabilno)
Natrag na vrh
Azagtoth

Član od: 04 Svi 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Ožu 09, 2010 11:39 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zvezda osim toga sto je lijepa, ima solidan popis manjkova...
Prvi je da ja presjek trupa od izlazne ivice krila prema ispuhu motora debeli fush...zatim , krila su stravicno pretanka, stajni trap je blago receno cudan(felge su kao od PF/PFM).Da skratim , jedino dobro u toj maketi su zracne kocnice koje cu prebaciti na fujimi-a(bilo kojeg).
A dati 70 kuna za zracne bremse je , blago receno, overkill.Moguce je jos(granicno) iskoristiti naoruzanje sa te makete.
Inace, Zvezda je najavila verziju makete 1.1 sa svim mogucim prepravkama(u koje jos nemam uvid).Jedini problem je da ce maketa 1.1 biti pakovana u isto pakovanje kao i 1.0, sto znaci da kupujete macka u vreci.
darko

Član od: 10 Ruj 2006
Mjesto: Daruvar
PorukaUpisano: Uto Ožu 09, 2010 7:32 pm    Naslov poruke: Re: Condorovi Migovi Citiraj ovaj komentar

dule Napisao/la:
kakav je kvalitet makete posto vidim da ima jako malo delova i da je dosta niska cena,da li se bar maketa moze lepo sloziti a da ne potrosim kilogram gita tokom rada?

Govorim za 29-ku, maketa je katastrofa, i to ne samo sitni dijelovi, sklopio sam jednu za kolegu i do te mjere me isfrustrirala da i dan danas stoji neobojena, sljedeću put kao osnovu radije uzmem drvenu cjepanicu...

Pozdrav !
Natrag na vrh
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Sri Ožu 10, 2010 12:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kod kuce trenutno imam condorovi mig-21 smt i mig-21 R.R je sutvari bis.makete nisu tako lose kako ih ljude misle da su.ove makete kao prvo imaju normalni poklopac i prednje staklo.jedina mana je to sto poklopci kabine nemaju periskop.makete uz malo truma mogle bi da se naprave d aizgledaju bas kao pravi mig-21.e sad dali je 1mm kraci duzi ili za 2 mm razlicne forme to mi ne smeta jer na kraju ipak izgledaju kao mig-21.
canadair

Član od: 28 Jul 2007
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Sri Ožu 10, 2010 11:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa,nije to ta grba za R Maketa ima grbu od bis-a.Treba grba za mf.Prevelika je razlika da bi se zanemarilo.
Natrag na vrh
dragan_mig31

PorukaUpisano: Čet Ožu 11, 2010 1:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

canadair Napisao/la:
Pa,nije to ta grba za R Maketa ima grbu od bis-a.Treba grba za mf.Prevelika je razlika da bi se zanemarilo.

tacno.grba je bis.ali makete su 5 eura komad.nije uopste problem uzeti jedan R i raditi ga kao bis.ja sam zato taj R uzeo.
dule

PorukaUpisano: Čet Ožu 11, 2010 6:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za sada me ne zanimaju razlika od milimetar ili dva vec da li se maketa moze kako tako sklopiti a ne da je lepsa drvena cepanica od makete.
Natrag na vrh
dragan_mig31

PorukaUpisano: Čet Ožu 11, 2010 9:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

maketa se moze sklopiti da ne izgleda kao cepanica ali sve je to do trenutno znanje i sposobnost maketara.fakt je da za te makete je potrebno puno vise rada nego kod hasegawa i tamiye,ali kad ljudi mogu od KP da urade boli galva makete zasto ne bi mogli od ove condor migove koje su svetlosnu godinu ispred KP kad su detalje i kvalitet u pitanje ali su ipak jako zahtevne makete Smile

p.s. ako ti se ne zuri sacekaj koju nedelju ja cu da radim jedan MIG-21 SMT bas od condora Smile
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma