Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Bracera
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Čet Velj 25, 2010 6:35 pm    Naslov poruke: Bracera Citiraj ovaj komentar

Evo nakon dugog spavanja izvukao sam iz ladice ovu maketicu i odlučio pokušati dotjerati do kraja Embarassed .
Zapravo pomalo su krivci svi ovi drvograditelji koji štancaju brodove ko na traci pa su i mene trgnuli iz sna.
O maketi nema se što reći .. bracera... nacrte sam izvukao i iscrtao u acadu prema nactu rebara koje sam našao negdje po netu, ako nekoga zanima šaljem.

Brod je u mj 1:100, tanki šper (1 mm)*2 za rebra i kobilicu, dupla oplata, vanjska oplata hrastovina 1*2mm

(ove sam slike već stavljao)
Evo napokon sam dovršio oblaganje trupa, slijedi brušenje grubo i fino...

po brušenju slijedi zarezivanje utora za kobilicu.
Naime utvrdio sam da mi je lakše izvesti oplatu obrusiti a potom zarezati trup na mjestu kobilice i ugraditi.
Tako ne riskiram oštećenja kobilice prilikom oblaganja i pogotovo brušenja.
Leo
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
turky-ri

Član od: 08 Lip 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Čet Velj 25, 2010 8:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Very Happy Goreprsti Dobrodošao natrag u škver ! Smile
Bracera, ko što se od tebe i očekivalo ! 5+ sjedni ! Goreprsti
Natrag na vrh
Sovremenny

Član od: 29 Sij 2009
Mjesto: Istra
PorukaUpisano: Čet Velj 25, 2010 8:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jako lipo, i hvala na postanim nacrtima Very Happy ....poslužit će mi ako me ikad uhvati volja za napravit nešto če ima jedra Very Happy ......

http://www.youtube.com/watch?v=HkBLZWSj4Bg
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Leo - zd

PorukaUpisano: Čet Velj 25, 2010 8:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo prednosti mojih mjerila, ne treba kilometar volje i još više brusnog papira za pobrusiti trup.
koristio sam gradacije: 220, pa 160, pa 500 potom pobrisao krpicom navlaženom alkoholom te ispolirao starom vunenom čarapom.
U međufazama brušenja pobrišem vlažnim (voda) papirom ili krpicom tako da uklonim prašinu a ujednom da se dignu dlačice drva.

Poliranje ima funkciju otkrivanja "ogrebotina" od brušenja poprijeko, naime često mi ostanu sitne ogrebotine od poprečnog brušenja pri ujednačavanju letvica oplate.
Mislio sam da sam se ovaj put izvukao ali nažalost tek na povečanim slikama sam uočio par ogrebotina - što bi rekli ponoviti

Leo

PS nacrti su ovdje jako umanjeni šaljem kome treba u bilo kojem mjerilu u pdf, ili jpg ili u autocad formatu
Natrag na vrh
Bruce

Član od: 08 Ruj 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Velj 26, 2010 11:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično izgleda. Kad ovo vidim dobijem volju završiti trup svog Bounty-a Wink
Natrag na vrh
krivukov

Član od: 22 Stu 2009
Mjesto: Zagreb, Sesvete
PorukaUpisano: Pet Velj 26, 2010 2:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako dobro, jako dobro Smile
Svaka čast majstore!

Ja imam nacrt od Tehnodidakte u TIFF formatu, također šaljem zainteresiranima.
Dida

Član od: 05 Velj 2007
Mjesto: Sisak
PorukaUpisano: Pet Velj 26, 2010 5:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vidim da si minijaturist! Very Happy Lijepo izgleda. Dobio sam želju da i ja uvrstim taj "objekt" u svoj proizvodni program.
Imaš nacrte u autoCAD verziji Question
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Leo - zd

PorukaUpisano: Pet Velj 26, 2010 5:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za Didu, je mogu ti ih poslati za daljnju razradu ako te zanima, pošalji mi mail.
Leo
Natrag na vrh
Leo - zd

PorukaUpisano: Pet Velj 26, 2010 10:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Raspilano (osječao sam se kao nastavak "petak 13")

Leo
Natrag na vrh
Dida

PorukaUpisano: Pet Velj 26, 2010 10:46 pm    Naslov poruke: Pilanje Citiraj ovaj komentar

S čim si to prepilio? Imaš nešto super-precizno? Shocked
Leo - zd

PorukaUpisano: Pet Velj 26, 2010 10:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma kakvi , uzmi u obzir da radim na stolu u blagovaoni s damoklovim mačem (kuhačom) nad glavom.
Najobičnija lučna pilica za metal (malo krupniji zubi) i list pile koji se utakne u dršku rezaća.
A poslije brusni papir 100 na ravnom i puno volje.
Ma u biti pogriješio sam na početku, trebao sam umjesto tri sloja šperploče (3 *1mm) uzeti dva sloja a između ulijepiti balsu, bilo bi puno lakše rezati.
Leo
Natrag na vrh
Minolovac 161

Član od: 16 Stu 2009
Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/
PorukaUpisano: Sub Velj 27, 2010 12:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo još nisam vidio. Napraviš brod, onda ga ispiliš da ubaciš kobilicu. Kontra svih zakona, ali moram priznati da ima neke logike. Sjajno izgleda. A ono s kuhačom u kuhinji, jako mi je dobro poznato. Zato čim su temperature prešle 0 stupnjeva u garažu i ja i mačak...
Natrag na vrh
Sovremenny

Član od: 29 Sij 2009
Mjesto: Istra
PorukaUpisano: Sub Velj 27, 2010 12:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

stvarno zanimljiva tehnika Very Happy ......a ča se kuhače tiće, imao sam i ja sličnu situaciju prije nego ča sam preselio brodogradilište u garažu...sad mi je odlično, lipo dvi garaže (oko 70+ m2) na mom raspolaganju+ imaju grijanje:D

http://www.youtube.com/watch?v=HkBLZWSj4Bg
Natrag na vrh
Dida

PorukaUpisano: Sub Velj 27, 2010 2:28 pm    Naslov poruke: Prostor između rebara Citiraj ovaj komentar

S čime si to popunio prostor između rebara? Confused
Leo - zd

PorukaUpisano: Sub Velj 27, 2010 5:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nije to ispuna nego ostatci kobilice, pri brušenju ostao je zadnji sloj šperploče i papir (nacrt).
Leo
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma