Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Velj 18, 2010 9:38 am Naslov poruke: |
|
|
| Shmeegy Napisao/la: |
Ovakvo nesto bi i ja volio imati na polici. |
To mi je bila prva pomisao kad sam vidio slike ove ljepotice  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Čet Velj 18, 2010 10:06 am Naslov poruke: |
|
|
Lažna skromnost? LAŽNA??? Poštovani kolega Aranza...nisam ni pomislio da je lažna.
E tako. To smo riješili...iza svega ostaloga i dalje stojim.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
Upisano: Čet Velj 18, 2010 2:32 pm Naslov poruke: |
|
|
| Aranza Napisao/la: | ..hvala na lipim kritikama još jednom.
st65uka ne cjepidlačiš nimalo. Paluba je uživo puno ljepša, svijetlija i vide se svi detalji koje sam radio uljima, nego ne mogu dobiti to na slikama nikako. Koliko god sam pokušao makro i obraditi u photoshopu, đabe.
U međuvremenu sam riješio zadnji jarbol, sidro a danas ću kompletirati suhi navoz pa ću poslikati ponovo. . |
Jako lipo odrađeno ,posebno mi je drago što si u projektima u radu pokazao kako opiturat ovako zahtjevne sheme a da se ništa ne zezne.
Inaće ovaj brod mi djeluje ko da njemci nisu znali oće li biti bojni brod ili jahta , jako lipe linije.
Što se tiće palube i washeva , i meni se prvi momenat ućini pre ćist ,ali kad se dobro pogleda vidi se da je to odrađeno sa sa onom dozom umjetnićke žice koja je karakteristićna za sve tvoje radove.Nažalost ni moderna digitalija nije svemoguća.Tako da oni koji budu sreće vidjeti ovaj brod uživo bit će još duplo oduševljeniji nego sad.
Koliko sam shvati nastavljaš sa brodovima ? _________________ http://www.aeroscale.co.uk/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=4063
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tdidovic
| | Član od: 18 Stu 2009 | | Poruke: 29 | |
|
Upisano: Čet Velj 18, 2010 9:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| Kolega maketa je savršena uredno napravljena svaka čast nemam rijeći jednostavno oduševljava.Svaka pohvala. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pet Velj 19, 2010 12:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | ...koliko sam shvati nastavljaš sa brodovima |
..nastaviti ću sa 1/700 ali ne odmah. Evo, kako sam obećao jedna slika na navozu...Još ću malo skratiti prednje amortizere od filca.
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Velj 19, 2010 1:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka nova slika mi je bolja i bolja  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pet Velj 19, 2010 2:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Doduše, ovakve navoze su imali jedrenjaci, al' nema veze!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
|
Upisano: Pet Velj 19, 2010 3:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | Doduše, ovakve navoze su imali jedrenjaci, al' nema veze!  |
..vjerujem, ipak mi nekako bolje uzgleda nego plastični iz kutije a i stabilniji je ovako. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Velj 19, 2010 3:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Možda da u buduće napraviš podloge koje su od drvenog postolja i dva mesingana držača? Iako i ovako dobro izgleda, onako bi bilo još ljepše. Naravno, uvijek je tu i problem financija, pa je ova jeftinija varijanta isto sasvim OK. Nadam se da ću ga vidjeti uživo. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Pet Velj 19, 2010 3:27 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Nadam se da ću ga vidjeti uživo. |
Aranza će morat unajmit kamion da bi mi na CK mogli vidit sve njegove makete uživo. Ili da organizira grupne posjete u svom stanu, jednom mjesečno! Piće i meso za roštilj donose posjetitelji!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Krešimir
 | | Član od: 31 Kol 2007 | | Poruke: 295 | | Mjesto: Hamilton, Waikato, NZ |
|
Upisano: Pet Velj 19, 2010 3:45 pm Naslov poruke: |
|
|
meni odgovara, ja nosim meso i cugu.... al daleko je brate.... skupiti ćemo se nekako, pa čoporativno...
što se tiče makete, izvrsno i izvanredno, navoz je ispao krasno... _________________ MK "Marsonia"... i dalje u srcu...
IPMS New Zealand... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kamaz
| | Član od: 13 Pro 2009 | | Poruke: 548 | |
|
Upisano: Pet Velj 19, 2010 3:57 pm Naslov poruke: |
|
|
| Super izgleda... ali... kako to da je sve iznad vodene linije šporko od korištenja(weathering), a ispod nje sve tip-top kao da sekunde nije bio u mogu (gdje su trave/školjke/ruzina)... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Pet Velj 19, 2010 4:00 pm Naslov poruke: |
|
|
| kamaz Napisao/la: | | Super izgleda... ali... kako to da je sve iznad vodene linije šporko od korištenja(weathering), a ispod nje sve tip-top kao da sekunde nije bio u mogu (gdje su trave/školjke/ruzina)... |
Ima on školjke, samo ti treba povećalo!
Umanji dagnju 350 puta pa zamisli kolika bi trebala bit!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
|
Upisano: Pet Velj 19, 2010 4:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | | Nadam se da ću ga vidjeti uživo. |
Aranza će morat unajmit kamion da bi mi na CK mogli vidit sve njegove makete uživo. Ili da organizira grupne posjete u svom stanu, jednom mjesečno! Piće i meso za roštilj donose posjetitelji!  |
...hvala Grunfe, ponijet ću ga.
......a kod mene ste uvijek dobrodošli.  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
|
Upisano: Pet Velj 19, 2010 5:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| kamaz Napisao/la: | | Super izgleda... ali... kako to da je sve iznad vodene linije šporko od korištenja(weathering), a ispod nje sve tip-top kao da sekunde nije bio u mogu (gdje su trave/školjke/ruzina)... |
..pa iskreno, baš sam o tome razgovarao sa gsp Srđanom i složili smo se da ne bi bilo loše koji puta i to dočarati. Naime, ja nisam stručan za brodove ali od vrhunskih sam brodomaketara (znamo ih jel' ) dobio informaciju da je ovakvo bojanje i starenje samo do vodene crte u stvari nekakvo nepisano pravilo. Ponavljam, stvarno sam neuk što se toga tiče a tko zna...Možda bi valjalo na slijedećoj probati ostariti i donji dio. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|