Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Tirpitz, 1/350 - navoz
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Bruce

Član od: 08 Ruj 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Velj 18, 2010 9:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Shmeegy Napisao/la:

Ovakvo nesto bi i ja volio imati na polici.

To mi je bila prva pomisao kad sam vidio slike ove ljepotice Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Čet Velj 18, 2010 10:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lažna skromnost? LAŽNA??? Poštovani kolega Aranza...nisam ni pomislio da je lažna.

E tako. To smo riješili...iza svega ostaloga i dalje stojim. Wink
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Čet Velj 18, 2010 2:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Aranza Napisao/la:
..hvala na lipim kritikama još jednom.
st65uka ne cjepidlačiš nimalo. Paluba je uživo puno ljepša, svijetlija i vide se svi detalji koje sam radio uljima, nego ne mogu dobiti to na slikama nikako. Koliko god sam pokušao makro i obraditi u photoshopu, đabe.
U međuvremenu sam riješio zadnji jarbol, sidro a danas ću kompletirati suhi navoz pa ću poslikati ponovo. .

Jako lipo odrađeno ,posebno mi je drago što si u projektima u radu pokazao kako opiturat ovako zahtjevne sheme a da se ništa ne zezne.

Inaće ovaj brod mi djeluje ko da njemci nisu znali oće li biti bojni brod ili jahta , jako lipe linije.

Što se tiće palube i washeva , i meni se prvi momenat ućini pre ćist ,ali kad se dobro pogleda vidi se da je to odrađeno sa sa onom dozom umjetnićke žice koja je karakteristićna za sve tvoje radove.Nažalost ni moderna digitalija nije svemoguća.Tako da oni koji budu sreće vidjeti ovaj brod uživo bit će još duplo oduševljeniji nego sad.
Koliko sam shvati nastavljaš sa brodovima ?
tdidovic

Član od: 18 Stu 2009
PorukaUpisano: Čet Velj 18, 2010 9:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kolega maketa je savršena uredno napravljena svaka čast nemam rijeći jednostavno oduševljava.Svaka pohvala.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pet Velj 19, 2010 12:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
...koliko sam shvati nastavljaš sa brodovima

..nastaviti ću sa 1/700 ali ne odmah. Evo, kako sam obećao jedna slika na navozu...Još ću malo skratiti prednje amortizere od filca.

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Bruce

Član od: 08 Ruj 2009
PorukaUpisano: Pet Velj 19, 2010 1:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka nova slika mi je bolja i bolja Wink
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pet Velj 19, 2010 2:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Doduše, ovakve navoze su imali jedrenjaci, al' nema veze! Wink
Aranza

PorukaUpisano: Pet Velj 19, 2010 3:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
Doduše, ovakve navoze su imali jedrenjaci, al' nema veze! Wink

..vjerujem, ipak mi nekako bolje uzgleda nego plastični iz kutije a i stabilniji je ovako.

Španac
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Velj 19, 2010 3:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Možda da u buduće napraviš podloge koje su od drvenog postolja i dva mesingana držača? Iako i ovako dobro izgleda, onako bi bilo još ljepše. Naravno, uvijek je tu i problem financija, pa je ova jeftinija varijanta isto sasvim OK. Nadam se da ću ga vidjeti uživo.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Boris G.

PorukaUpisano: Pet Velj 19, 2010 3:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Nadam se da ću ga vidjeti uživo.

Aranza će morat unajmit kamion da bi mi na CK mogli vidit sve njegove makete uživo. Ili da organizira grupne posjete u svom stanu, jednom mjesečno! Piće i meso za roštilj donose posjetitelji! Very Happy
Krešimir

Član od: 31 Kol 2007
Mjesto: Hamilton, Waikato, NZ
PorukaUpisano: Pet Velj 19, 2010 3:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

meni odgovara, ja nosim meso i cugu.... al daleko je brate.... skupiti ćemo se nekako, pa čoporativno...

što se tiče makete, izvrsno i izvanredno, navoz je ispao krasno...
kamaz

Član od: 13 Pro 2009
PorukaUpisano: Pet Velj 19, 2010 3:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super izgleda... ali... kako to da je sve iznad vodene linije šporko od korištenja(weathering), a ispod nje sve tip-top kao da sekunde nije bio u mogu (gdje su trave/školjke/ruzina)...
Natrag na vrh
Boris G.

PorukaUpisano: Pet Velj 19, 2010 4:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kamaz Napisao/la:
Super izgleda... ali... kako to da je sve iznad vodene linije šporko od korištenja(weathering), a ispod nje sve tip-top kao da sekunde nije bio u mogu (gdje su trave/školjke/ruzina)...

Ima on školjke, samo ti treba povećalo!
Umanji dagnju 350 puta pa zamisli kolika bi trebala bit! Cool
Aranza

PorukaUpisano: Pet Velj 19, 2010 4:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
Grunf Napisao/la:
Nadam se da ću ga vidjeti uživo.

Aranza će morat unajmit kamion da bi mi na CK mogli vidit sve njegove makete uživo. Ili da organizira grupne posjete u svom stanu, jednom mjesečno! Piće i meso za roštilj donose posjetitelji! Very Happy

...hvala Grunfe, ponijet ću ga.

......a kod mene ste uvijek dobrodošli. Wink

Španac
Natrag na vrh
Aranza

PorukaUpisano: Pet Velj 19, 2010 5:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kamaz Napisao/la:

..pa iskreno, baš sam o tome razgovarao sa gsp Srđanom i složili smo se da ne bi bilo loše koji puta i to dočarati. Naime, ja nisam stručan za brodove ali od vrhunskih sam brodomaketara (znamo ih jel' Wink ) dobio informaciju da je ovakvo bojanje i starenje samo do vodene crte u stvari nekakvo nepisano pravilo. Ponavljam, stvarno sam neuk što se toga tiče a tko zna...Možda bi valjalo na slijedećoj probati ostariti i donji dio.

Španac
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4  Naprijed
Stranica 3/4

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma