Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Što, gdje, kada?

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> A što je ovo na fotki?!?
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
markojeras

Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Tra 06, 2006 9:38 pm    Naslov poruke: Što, gdje, kada? Citiraj ovaj komentar

Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
PorukaUpisano: Čet Tra 06, 2006 9:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jel bi ovo mogao biti Dornier Do-D?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
tiger
Gost
PorukaUpisano: Čet Tra 06, 2006 10:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Po broju,oplati krila i plovcima,i ja bih rekao da je Do-D.
Marko dali se sječaš izvora?
Natrag na vrh
markojeras

PorukaUpisano: Čet Tra 06, 2006 10:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fotografski papir 6x9 cm tipa 'razglednica' Very Happy

Otraga ne piše ništa.
prelude

Član od: 23 Stu 2005
PorukaUpisano: Pet Tra 07, 2006 12:11 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Po broju (fontu i vidljivim znamenkama 22?), trupu, plovcima, krilu,... ne može biti ništa drugo do DO-D...
Natrag na vrh
DavorŠotman

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Pet Tra 07, 2006 9:14 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja bi rekao da je to Swordfish!?
Natrag na vrh
DavorŠotman

PorukaUpisano: Pet Tra 07, 2006 9:17 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

skoro pa sam 100% siguran, broj mi se ćini "220"
Natrag na vrh
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
PorukaUpisano: Pet Tra 07, 2006 9:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja bih rekao da nije Fairey zbog središnjeg dijela na gornjem krilu. A kao što su rekli i prethodnici, font više odgovara Do-D.

Evo prva slika Faireya koju sam dograbio za usporedbu: Rolling Eyes

i Do-D:

Natrag na vrh
DavorŠotman

PorukaUpisano: Pet Tra 07, 2006 11:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

e sad kad vidim slike, onda se i meni čini da je prije Do Cool
Natrag na vrh
Dario

Član od: 15 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Tra 07, 2006 1:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne kužim se u to, ali nemam što za radit pa eto... Wink Mislim da ovo definitivno nije Swordfish, nego Do-D kako kažu. Očito je po plovcima... Sword ima "glađe" plovke bez grba po njima, a na slici se vidi da je zadnji kraj plovaka grbav kao i ovi na Timmyjevoj drugoj slici... Cool Uz to, na prvoj slici se vidi izbrazdani gornji dio krila, dok Sword to nema. Barem ne na ovoj Skukijevoj maketi... Wink Eto...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
prelude

PorukaUpisano: Pet Tra 07, 2006 3:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dečki, ova slika je prije svega s našeg (eventualno crnogorskog) Jadranskog mora, odn. obale... E pa onaj tko mi dokaže (slikom, dokumentom i sl.) da je "Swordfish" bilo kada i bilo gdje barem i primirisao hrvatsko nebo i hrvatsko more, častim ga večerom gdje god hoće u gradu i pive koliko može popiti...
Neovisno o ovoj fotografiji, naravno...
Mislim da je ponuda korektna i velikodušna, ali (ne) bojim se da ću si pare ipak prišparati...
Natrag na vrh
Mario Raguž

Član od: 09 Stu 2005
Mjesto: Dubrovnik
PorukaUpisano: Pet Tra 07, 2006 4:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
hrvatsko nebo i hrvatsko more

Ako imamo pretenzija na talijansko more (kao sto oni na nase imaju), onda ne mozemo tvrditi da kod Taranta nisu djelovali britanski avioni na hrvatskoj obali. Very Happy
Ipak je Branimir harao na njihovoj obali, a to na analogiji stvari daje nama za pravo da svojatamo tu obalu "mare nostrum". Very Happy
Natrag na vrh
prelude

PorukaUpisano: Sub Tra 08, 2006 1:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

prelude Napisao/la:
Dečki, ova slika je prije svega s našeg (eventualno crnogorskog) Jadranskog mora, odn. obale... E pa onaj tko mi dokaže (slikom, dokumentom i sl.) da je "Swordfish" bilo kada i bilo gdje barem i primirisao hrvatsko nebo i hrvatsko more, častim ga večerom gdje god hoće u gradu i pive koliko može popiti...
Neovisno o ovoj fotografiji, naravno...
Mislim da je ponuda korektna i velikodušna, ali (ne) bojim se da ću si pare ipak prišparati...

Jezik ja sebi pregrizo dabogda... Kosu cupa
Eto, moram vas obavijestiti da je moj "Zivili Klopa contest" ZAVRŠIO i to na štetu mog novčanika... Premda sam negdje duboko u sebi i slutio da bi me netko mogao "oplanuti" po novčaniku...
Da ne duljim, pasti će večera u Mossonu, a pive će biti i za druge, pa tko je u blizini nek navrati... jer osim pive, vrijedi čuti i osobu koja mi je ovo poslala mailom jer je doista hodajuća enciklopedija (P.M. Palac gore Klanjanje), dakle:

U engl. časopisu Flypast, iz VIII/ 1997. - u članku o napadu Swordfisha na njemački bojni brod Princ Eugen (1942.g.), na str. 79, nalazi se fotka sa sljedećim potpisom: "Swordfish of 825 Squadron prewar on HMS Glorious during a July 1938 visit to Crikvenika, Yugoslavia".

Ipak, da ne bi mislili - nije mi žao, dapače, sada i Swordish (ničim izazvan, Very Happy ) ulazi na popis poželjnih maketa u mojoj zbirci... i to ovaj s kotačima... Btw., koji (je najbolji) proizvođač u 1/72 nudi i verziju istog s kotačima? I ranim dekalima iz ovog perioda?
Natrag na vrh
frka

PorukaUpisano: Sub Tra 08, 2006 10:45 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na slici je Dornier Do-D, vjerojatno broj 220, koji se srusio 08.06.191936. u zalivu Saldun blizu Trogira. Poginuli pilot Blazevic i mehanicar Pavlicic.
Natrag na vrh
markojeras

PorukaUpisano: Sub Tra 08, 2006 12:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zahvaljujem na informaciji Very Happy
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> A što je ovo na fotki?!? Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma