Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

RC Brod za početnika
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Essex
Gost
PorukaUpisano: Sub Sij 30, 2010 11:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tomy100 Napisao/la:
jos nes......kak da obojam maketu al bez airbrusha???

A kako su se brodovi prije bojali? Iwatom? Rolling Eyes

Natrag na vrh
Tomy100

Član od: 07 Sij 2010
PorukaUpisano: Ned Sij 31, 2010 12:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ma uredu je ....naso sam kod tate u radioni jedan......sad ce te mi sam treat pomoc oko samog bojanja jer sam vec skoro pola obojo
..............jel bi mogo ove sitnije detalje markerom.... Laughing
Panzer Papa

Član od: 10 Tra 2009
PorukaUpisano: Pon Velj 01, 2010 5:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tomy100 Napisao/la:
ma uredu je ....naso sam kod tate u radioni jedan......sad ce te mi sam treat pomoc oko samog bojanja jer sam vec skoro pola obojo

Markerom? Ne baš. Jesi ili nisi kupio potrebne maketarske boje?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
kamaz

Član od: 13 Pro 2009
PorukaUpisano: Pon Velj 01, 2010 9:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo pa da pojasnim i malo dan ideje:

kao šta se vidi sa slike osovina motora nije u ravnini s onom os propelera, pa se mora lomiti. U mjestu loma se stavlja gumeni zglob (može i metalni) koji služi da se te dvije osovine spoje i da se okretni moment prenese na propelu. Dalje ide vodonepropusna komora, a to je maleni kvadar koji ima tri rupe: 1. jedna ulazna unutar trupa gdje ulazi osovina u komoru, 2. izlazna, iz koje osovina izlazi iz tupa broda u vodu, te 3. na vrhu komore u koju se uštrcava kolomast ili pak (još bolje) vazeline koji ima dvije funkcije; jedna je da podmazuje ležaj-rupe, a druga da spriječava vodu koja ulazi kada se osovina pokreče (obično je jaći ulaz vode kada se popeler okreče suprotno a brod ide u nazad). I dalje niz osovinu dolazi njen nosač (ovde šipkasti, no moče bit i kao cijev koja se drži s dvije šipke) koji ju stabilizira prilikom okretanja.
Šta se tiće korimila, ono ima svoju vodonepropusnu komoru, a to je cijevčica u koju ulazi os kormila. Njena vodonepropusnost se postiže time da joj je vrh veći za par centimetara od gaza (razine vode do koje se kormilo očekivano uranja prilikom plutanja).
Toliko za sada...
Natrag na vrh
Tomy100

PorukaUpisano: Uto Velj 02, 2010 12:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tomy100 Napisao/la:

ispravka.......vec sam pola sastavio
Tomy100

PorukaUpisano: Uto Velj 02, 2010 12:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala hvala......a kako se sad na to sve spaja prijemnik i servo....znaci kako da spojim servo i kormilo,prijemnik i motor i prijemnik i servo....kolko sam skuzio prijemnik je glavni dio kkoji salje komande motoru i servu
kamaz

PorukaUpisano: Uto Velj 02, 2010 3:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo, ka na slici:

Naravno, ovo je shmatski prikaz, no u biti to je to...
Iz baterija (tu onabaviš nosaće za baterije), jedan kabel (+/pozitivni) ide na prekidač (kojeg iskapčaš kad nekoristiš brod ili pak dok stavljaš/vadiš baterije) pa u prijemnik, a druga (-/negativni pol) direktno u prijemnik. Iz prijemnika idu dva kabela u motor (pazi na + i - polove kad ugrađuješ jer će ti se popeler krivo vrtit i brod će ti ić nazad a ne naprid kada na daljinskom okreneš da ide naprid), a druga dva u servo za kormilo. Servo fiksiraš za kormilo pomoći malene žice te ga (kada si se uvjerija da je kormilo točno u ravnini broda, a servo isto tako) nakon poravnavanja zalipiš za trup i kad se osuši lipilo provjeriš kako radi (trebalo bi se okrečat na obe strane jednako).
Natrag na vrh
Tomy100

PorukaUpisano: Čet Velj 04, 2010 6:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala .........ove sheme ce mi puno pomoc.......btw...sta je iwata Question Question Question Exclamation
kamaz

PorukaUpisano: Čet Velj 04, 2010 11:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

marka zračnog kista (ili ti AB-a)
Natrag na vrh
Tomy100

PorukaUpisano: Pet Velj 05, 2010 10:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

el zna ko kako da postam slike .............znam proceduru na xp-u al sad sam instaliro Windows 7 Ultimate =) i ne ide mi nis
Mayday

Član od: 18 Lip 2008
Mjesto: Dubrovnik
PorukaUpisano: Ned Svi 30, 2010 10:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Trebalo bi biti isto, uploadaj ih preko Imageshacka.Klikneš browse, nađeš sliku na računalu i onda upload.Kad završi kopiraj thumbnail kod u post na forumu.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4
Stranica 4/4

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma