Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

GALEB

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Zera1

Član od: 01 Lis 2009
Mjesto: Bjelovar
PorukaUpisano: Sub Sij 30, 2010 6:44 am    Naslov poruke: GALEB Citiraj ovaj komentar

Evo nakon više godina rada zapravo odustajanja i nastavaka
pa prosudite sami koloko sam uspio

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
sea wolf

Član od: 12 Stu 2005
Mjesto: Mali Lošinj
PorukaUpisano: Sub Sij 30, 2010 12:16 pm    Naslov poruke: Galeb Citiraj ovaj komentar

Ovako na prvi pogled sliči na Galeba. Iz tvog rada se vidi da ti je falilo pravih nacrta jer su ti pobrkani odnosi mjerila. Prova broda ti je netočna i provena glavna paluba prekratka ima tu još dosta toga i na krmi , a isto tako i nadgrađa. Ova dimenzija prove bi odgovarala negdije da si radio komandni brod VIS koj je preuređen od putničkih gradova klase Jadrolinije. Malo pogledaj slike pa ćeš viditi koliko je to trebalo biti duže nego ovo što je kod tebe . Ima još samo da sada ne nabrajam. Uglavnom ovako kako si složio vidi se da si uložio dosta truda no jedno je sigurno nije to bilo lako raditi bez nacrta i zato pohvale i za ovo što si napravio. Wink Wink
hemza

Član od: 06 Ožu 2008
PorukaUpisano: Sub Sij 30, 2010 9:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Što se tiče detalja vidi se da si uložio puno truda jedino po meni cjelokupni dojam kvari nepravilna linija trupa(puno neravnina koje si trebao malo bolje ošmirglati i ispolirati) i čudni mesingani prstenovi na prozorima za koje neznam čemu služe.Inače u stvarnosti na prozorima svih oblika samo na gornjem dijelu postoji okapni rub koji sprečava vodu da ulazi u prozor makar svi prozori potpuno dihtaju.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Sub Sij 30, 2010 10:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Čestitam !
Veliki posal je bi napravit ovaj model.
Sve gore navedeno stoji , ali svejedno sa posebnim zadovoljstvom sam pogledao ovaj rad i silne detalje na njemu. Baš fali naših brodova iz tog vremena
Sovremenny

Član od: 29 Sij 2009
Mjesto: Istra
PorukaUpisano: Sub Sij 30, 2010 11:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

steta da nisi glavnu palubu tj. trup broda napravio dužu....ali bez obzira na to, svaka čast na trudu i volji jer relativno tesko je napravit brod( ili bilo ča drugo) iz ''ničega''
koje je mjerilo? dužina?

http://www.youtube.com/watch?v=HkBLZWSj4Bg
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
slider
Gost
PorukaUpisano: Ned Sij 31, 2010 12:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

majka svih pitanja :
po kojim si nacrtima radio ?? ili po slikama, ili kako ??
Natrag na vrh
Bruce

Član od: 08 Ruj 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Velj 01, 2010 10:32 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

slider Napisao/la:
majka svih pitanja :
po kojim si nacrtima radio ?? ili po slikama, ili kako ??

Da, to sam baš i ja htio pitati....
Natrag na vrh
kamaz

Član od: 13 Pro 2009
PorukaUpisano: Pon Velj 01, 2010 4:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vulkanizer Napisao/la:
Čestitam !
Veliki posal je bi napravit ovaj model.
Sve gore navedeno stoji , ali svejedno sa posebnim zadovoljstvom sam pogledao ovaj rad i silne detalje na njemu. Baš fali naših brodova iz tog vremena

Da baš to i ja mislin; ovi mi brod/rad pari ka ˝stara škola˝ di se radilo iz čega se stiglo i zbog toga Mir Head banging -meni je super...
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma