Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Ostojic
 | | Član od: 05 Velj 2009 | | Poruke: 155 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Sij 28, 2010 4:40 pm Naslov poruke: Panzer VI Tiger I |
|
|
kao prvo pozz svima... kako sam poceo maketarenje sa zrakoplovima dosla me je zelja da probam kako je to slagat oklop vjerovatno je isto sve to ali kod jednih su jedne a kod drugih druge komplicirane stvari sta da vam drugo kazem mjerilo je 1/72 istina da je malo ali sam navikao kod zrakoplova i helikoptera na to mjerilo pa cu mozda nastavit i sa oklopom sad idu slike pa VI iskreno recite dali ista valja ovaj tenk i jos da mi kazete dali da ostavim gloss lak ili da ga stavljam u matt... slike sljede
i jedna slikica sa Osvetnikom
Izvolite resetajte ako nevaljaju slike mogo bi jos par puta uslikat na dnevnom svjetlu _________________ Zarada preko interneta dovoljna registracija preko ovog linka i poceti zaradivati preko reklama provjereno radi!!!!
http://bux.to/?r=osta1986 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kamaz
| | Član od: 13 Pro 2009 | | Poruke: 548 | |
|
Upisano: Čet Sij 28, 2010 5:53 pm Naslov poruke: |
|
|
A ono... Zamisli se u ulozi ruskog tenkiste...
Skeniraš dalekozorom obzor, a ono odjednom iz daljine nešto blješti---kad tamo; gloss tigar!
Po mon svačanju on treba bit matt ili barem semi matt, no kako vidim ovo gloss si prenija od aviona. Kod tenkova ti to neigra, tim više šta blato/hrđa/prašina je uvik matt. Možda kad upadne u neku baru/rijeku/jezero bude posli malo gloss, ali samo dok se ne osuši.
Inaće šta se tiče odabira boja, weatheringa sve je ok, samo, fali ti crna u grillovima od motora i u periskopima, kao i malo srebrne u faru.
(naravno, ako bi još sve stavija na maleno postolje od npr. smeđe ili pak zelene trave, bija bi pun pogodak!)
Sve u svemu, dobar posao! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Čet Sij 28, 2010 5:57 pm Naslov poruke: |
|
|
| Meni puno više upada u oči nešto drugo, mitraljez ti je bar 30 mm, to mijenjaj. Eto. Za boju i lak ima boljih od mene. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Ostojic
|
Upisano: Čet Sij 28, 2010 7:11 pm Naslov poruke: |
|
|
gloss je bio stavljen prvenstveno radi decala... znaci mijenjam lak i na sta mislis kad si rekao grill motora na sta si mislio _________________ Zarada preko interneta dovoljna registracija preko ovog linka i poceti zaradivati preko reklama provjereno radi!!!!
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Čet Sij 28, 2010 7:37 pm Naslov poruke: |
|
|
bok, boja ti je sigurno pogresna, ako si htio radit panzergrau onda ti nije tocna, mattiraj definitivno
ovo je hasegawa?
gusjenice su pogresne, a mislim i shema bojanja...
http://www.ericliddel.de/Tiger331 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Čet Sij 28, 2010 9:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| st65uka Napisao/la: | bok, boja ti je sigurno pogresna, ako si htio radit panzergrau onda ti nije tocna, mattiraj definitivno
ovo je hasegawa?
gusjenice su pogresne, a mislim i shema bojanja...
http://www.ericliddel.de/Tiger331 |
cuj, nemoj me krivo shvatit sto sam ovako komentirao, ali samo ti zelim pomoci , cinjenica je da maketa ima gresaka, ali to nije do tebe nego do onoga tko ju je proizvodio, a ono sto je do tebe, panzergrau je tamnija, ako imas bas MM-ovu ili neku drugu, ili revell 78...
ako ga zelis ostaviti ovakvog - dobro je, maketa je tvoja i tvoja masta i volja ne mora se slagati sa mojom, ali ja bi ga stavio u muskolo i krenuo ispocetka, ali bi ga radio korak po korak i stavio u rubriku ''projekti u radu'' tako da mi znalci pomazu i daju savjete tokom rada, tako sam ja najbolje napredovao...
tvoj je Tigar jos savrsenstvo nasuprot mog prvog Tigra II na forumu i bila je tema pod nazivom ''spaljeni napusteni tigar II'' - izgledalo je, iskreko ko heavy (mada ni sada nisu nesto ), ali presao sam preko toga i samo radio dalje i vise se trudio, i mislim sam za sebe da sam barem nesto napredovao, sto se tice i tehnike i rada...
nadam se da ces razumjeti, Josip |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Ostojic
|
Upisano: Čet Sij 28, 2010 10:54 pm Naslov poruke: |
|
|
ma razumijem mogu podnijet kritiku jer se jedino tako moze naucit... budem ga ostavio ovako da se vidi kako je izgledao prvi oklop... ali stvar je u tome sto je tako po shemi bilo... _________________ Zarada preko interneta dovoljna registracija preko ovog linka i poceti zaradivati preko reklama provjereno radi!!!!
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Čet Sij 28, 2010 10:55 pm Naslov poruke: |
|
|
S obzirom da je hasegawa, mozemo cjepidlacit do sutra o nedostatcima. Ja sam svoga doslovce rasturio, maknuo mu mitraljez, rodove za ciscenje cijevi, maknuo lopatu, scratchbuildao kupolu, dodao zimmerit, stavio ciljnicki otvor na kupolu, "gljivu" takodjer, pripremam ugradnju antene... I sad muku mucim sta cu sa gusjenicama, jer mogu bit sta god pozelis samo ne mogu bit gusjenice tigra... A nigdje nisam nasao aftermarket gusjenice za njega.
Inace svakako ga matiraj i probaj jos malo washat rubove, a sto se tice boje, ta panzergrau me uvijek zbunjuje jer ljudi stalno prigovaraju koju god boju da uzmes ispadne da ne valja, ili je tamnija ili svijetlija.
Probaj sljedeci put uzeti neku revell maketu ili dragon, kostaju vise ali i vrijede. Hasegawa je stvarno zabadava, dobro se sklapa ali jako nekvalitetno realizirana... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kamaz
|
Upisano: Čet Sij 28, 2010 11:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ostojic Napisao/la: | | gloss je bio stavljen prvenstveno radi decala... znaci mijenjam lak i na sta mislis kad si rekao grill motora na sta si mislio |
8 slika odozgo, pokazuje motor i poklopce istog, na dnu tih žljebova ti fali crna boja. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Ostojic
|
Upisano: Čet Sij 28, 2010 11:35 pm Naslov poruke: |
|
|
kao prvo hvala svima na komm i evo sad slika kako cu ga ostavit... stavljen mat lak i popravljene sitnice...i recite kako opcenito izgleda maketa
 _________________ Zarada preko interneta dovoljna registracija preko ovog linka i poceti zaradivati preko reklama provjereno radi!!!!
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kamaz
|
Upisano: Pet Sij 29, 2010 1:38 am Naslov poruke: |
|
|
Gle, nemoj me sad zamrzit, ali;
1. opet cijev mitraljeza- uzmi neku žičicu, zalipi s lipilon za metal (može i supr glue) i kad se osuši otkini na potrebnu dužinu i sve onojaj gun metalom (crna+aluminij/srebro)
2. unutrašnjost cijevi topa je siv, a ne crn kao i vrh (dodaj još malo čađe na vrhu)
3. svitlo-nisi oboja
(zasad toliko, ostalo ako kolege uoće, npr. zimmerit)
ali zato, matt je dobro ispa, grill isto, sviđa mi se ideja s kamenom, dosta efektno izgleda.
No, u globalu, oklopnjaci i nisu toliko teški kada se uhodaš u te neke sitnice. Naime, i kod monokromatskih oklopnjaka (npe od JNA ili ovi tvoj tigar) oni pare preplastično ukoliko im ne istakneš detalje, a ističeš ih s bojanjem što detaljnije i šarolikije. Isto tako, sam weathering na njima dolazi više do izražaja (nego kod onih sa maskirnom šemom di blato dođe kao dodatna boja u obrascu) te se na njega mora više pazit.
Što se tiče svega toga vidim da si na dobrom putu i samo tako naprid! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Pet Sij 29, 2010 3:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Puno bolje ovako matirano. Sto se tice zimmerita, mislim da ovo predstavlja raniju verziju Tigera E, initial proizvodnju tako da mu zimmerit ne treba. Ako mislis da je dobar nemoj ga vise dirati, ima jos nekih sitnica koje ce ti same doci za dan-dva kako prepraviti i to je to. Za prvog Tigera jako dobro, fuckaj avione slazi njemacke tenkove  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sirko
| | Član od: 09 Pro 2009 | | Poruke: 110 | |
|
Upisano: Pet Sij 29, 2010 7:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| bilo bi bolje matt |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Ostojic
|
Upisano: Pet Sij 29, 2010 9:12 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala na pohvalama i kritikama prihvatit cu vase savjete i da sirko stavljen je matt _________________ Zarada preko interneta dovoljna registracija preko ovog linka i poceti zaradivati preko reklama provjereno radi!!!!
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ibrica10
 | | Član od: 14 Velj 2010 | | Poruke: 14 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Sub Velj 20, 2010 5:40 pm Naslov poruke: |
|
|
| lijepo napravljeno... samo previse je tenk gloss. izgleda koda je farban lakom za auto.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|