Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
| | Član od: 28 Pro 2008 | | Poruke: 775 | |
|
Upisano: Čet Sij 21, 2010 7:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Izvrsna napravljena studija i hvala na linku.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Sij 21, 2010 7:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Pošto sam i sam član tog foruma, več sam isprobao i radi savršeno  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Čet Sij 21, 2010 8:01 pm Naslov poruke: |
|
|
..danas provjereno, radi perfektno. Dakle od 3 litre koje sam kupio za 20 kn dobijem 6 litara otapala a to odgovara cijeni od nevjerojatnih 1800 kn kada bi kupovao originalni obzirom da tvornički košta oko 60 kn za 118 ml. Naravno, tko to stigne potrošiti, ali zato je jedan dio u autu, jedan pripremljen za boje i ostalo je još 2 litre. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Čet Sij 21, 2010 8:19 pm Naslov poruke: |
|
|
moze kakva skracena verzija, za ljencine, o cemu se radi....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antonio
 | | Član od: 24 Sij 2006 | | Poruke: 550 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Sij 21, 2010 9:15 pm Naslov poruke: Re: Razredjivac za akrile |
|
|
Odličan posao, hvala za info.
Ako smijem zamolit , da staviš sliku svih proizvoda koje si upotrebljavao na neki free image host.
Da se ne mora registrirat na forum, samo da se vidi slika.
Inače..
To nije ništa novo, ako se malo prati strani maketarski forumi, oni uptrebljavaju proizvod zvan WINDEX.Iako je navedeni proizvod namjenjen pranju prozora u kućanstvu. Sastav mu je skoro isti kao i naši npr:ARF STAKLO ili među jeftinijim CLEAN MAXIMO svi oni imaju u sebi sodium hydroxy, alkohol, bojilo i methyl glycinate.Tako isto i stakloperi za auto.
Ja osobno kad nisam imao za razrjedit akrilnu boju kao npr. Tamiyu i Lifecolor vođen iskustvima s stranih foruma upotrebljavao sam ovaj najjeftiniji koji se može kupiti u Kauflandu ili Konzumu CLEAN MAXIMO i stvar je odličan.
No sve u svemu odlično je da je netko napisao ovakvu recenziju za one koje nemaju iskustva sa ovim. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Čet Sij 21, 2010 9:24 pm Naslov poruke: |
|
|
vjerovatno ja postajem senilan, ali nema nikakve razlike izmedju ovog linka sto si ti postao i onog sto je postao kolega dule.... dakle, ovo nije skracena verzija....
sto, sad si me i ti poceo lagano prca..... ups......
posto si provjerio, izrazio odusevljenje i blagoslovio, mislio sam da te nebi ubilo da u tri rijeci napises o cemu se radi......  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Čet Sij 21, 2010 10:00 pm Naslov poruke: |
|
|
| @reaper jeste da nisam probao ali da napisem kratak osvrt.Naime doticni gospodin je nakon puno hokusa-pokusa ustanovio da se mnoge akrilne boje uspesno razredjuju sredstvom za pranje vetrobranskog stakla u zimskim uslovima znaci ne smrzavajucim. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Čet Sij 21, 2010 10:09 pm Naslov poruke: |
|
|
e hvala puno.... mrzi me stvarno citati, a pretpostavljao sam da je nesto jako dobro, pa da cujem skracenu verziju.... sad kad uhvatim zivaca procitam sve i to je to.... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Sij 21, 2010 10:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepo za tekst (i hvala za link) no to je poznata stvar sa sredstvom za vjetrobranska stakla...ili nije bila?
Navodno sprečava i ono žutenje kod pojedinih nijansi...
Drago mi je da je kolega sretan sa Valejo Air bojama jer me kopkaju već duže. Ček Ivice nisam shvatio miješaš plavog sa destiliranom vodom pa onda u boju ili direkt s bojom kako si naveo?
Inače sa Tamiyom uopće nisam zadovoljan, pregrub pigment. Nisam vidio u tekstu nabrzaka, možda i piše, no ako ne, miješanje sa Tamiyinim gloss lakom poboljšava stvar. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Čet Sij 21, 2010 10:44 pm Naslov poruke: |
|
|
ma stara fora, samo detaljno izanalizirana i objasnjenja sa proizvodima dostupnim na domacem trzistu....
prvo su to upotrebljavali za pronto, da se ljepse nivelira i lakse sprica (sto kolega Antonio kaze - windex ili po nasem tekucina za pranje stakala, bilo ova za aute ili mr.muscolo za stakla), onda se netko sjetio da to proba i na akrilima.....
Svaka cast na volji i vremenu da se sve to napise i pojasni.... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
|
Upisano: Pet Sij 22, 2010 9:10 am Naslov poruke: |
|
|
| T34 Napisao/la: |
Ček Ivice nisam shvatio miješaš plavog sa destiliranom vodom . |
...kupio sam ovaj;
..za 20 kuna 3 litre. U boćicu od 3 deca iz apoteke sa kapaljkom (jer je lakše doziranje) pomješao sam 60% sredstva i ostalo destiliranu vodu. Aco je isprobao 5 proizvođača a ja sam probao još sa LIFECOLOR-om i nećeš vjerovati, sa Revell akrilom i to sa bijelom koja ima najteži pigment. Išao sam odmah na rep aviona bijelom u 4 lagana sloja. Ne samo da je površina fantastična već je boja u posudi ab-a stajala oko sat i nešto bez sušenja a radila kao da sam je tek pripremio. Namjerno sam ostavio da vidim do kada će izdržati. Stara fora možda je, ali ne i sa bojama. Sada je provjereno.  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Pet Sij 22, 2010 9:41 am Naslov poruke: |
|
|
| Znaći ova tekučina za pranje vjetrobrana je idealna kao razrjeđivač za LC boje? Imam nekog problema kod bojanja s njima pa me zanima jer bi me to rjiešilo muke. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Sij 22, 2010 10:42 am Naslov poruke: |
|
|
Ja se nebi složio sa nekim primjedbama koje je autor navedene recenzije boja naveo. MM akrilne boje su po mom iskustvu jako dobre i samo pogrešna upotreba dovodi do začepljenja dizne i sl. Tamiya izvrsno funkcionira sa Tamiya razređivačem. Moram isprobati kako Tamiya funkcionira sa sredstvom za pranje stakala. Svi koji se žale da Tamiya boje nisu dobre i da imaju prekrupni pigment, u stvari, razrjeđuju te boje sa etanolom i vodom i ne namjeste optimalan odnos razrjeđenosti i tlaka.
Je li netko probao Inin Autoglas? Ova tekućina koju je kupio Aranza je provjereno prevara što se tiče temperature smrzavanja. Meni se smrzla već na -1 što znači da glikola nema gotovo ništa, a to je očito sastojak koji djeluje kao retarder i disperzer za boju. Autoglas radi i kod -10 provjereno iz vlastitog iskustva, a i nema plavu boju u sebi. Ja ću ga sigurno isprobati za razrjeđivanje boja, ali bilo bi lijepo ako netko bude brži ili je već koristio neka podijeli sa ostalima informaciju... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|