Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Sopwith Camel 1/48 Smer

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
mac

Član od: 03 Stu 2009
PorukaUpisano: Pon Sij 11, 2010 8:22 pm    Naslov poruke: Sopwith Camel 1/48 Smer Citiraj ovaj komentar

Pozdrav.

evo prvo nesto malo o avionu

The Sopwith Camel was a British First World War single-seat biplane fighter introduced on the Western Front in 1917. It had a combination of a short-coupled fuselage, heavy, powerful rotary engine and concentrated fire from twin synchronized machine guns. The Camel was credited with shooting down 1,294 enemy aircraft, more than any other Allied fighter in the First World War.

pokusati cu napraviti
Sopwith Camel B6313
Major-a W G Barker-a
OC, No.139 Sqn RAF
Ljeto 1918

jedini je problem sto nemam decal na repu pa ako neko ima za pokloniti ili prodati na p.m.

uskoro cu staviti i slike makete,sad nemogu jer mi nesto kamera steka

puno bi pomoglo ako neko ima slike doticne sheme ili slike unutrasnjosti aviona
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Pon Sij 11, 2010 8:33 pm    Naslov poruke: Re: Sopwith Camel 1/48 Smer Citiraj ovaj komentar

mac Napisao/la:
jedini je problem sto nemam decal na repu pa ako neko ima za pokloniti ili prodati na p.m.

ako mislis na srce, mislim da ti to nebi bio problem samostalno izraditi, samo ako imas sliku u mjerilu u kojem radis - precirtas na traku, izrezes i obojas u crveno, a ovu strelicu naknadno napravis, ako nemas crtez u tocnom mjerilu, uzmes otprilike dimenziju koliku mislis da je to srce veliko (ja bi uzeo s obzirom na crtez) - nadam se da ces shvatiti... Wink
tek sam sada shvatio da ima bijeli obrub, ali evo, da vise ne kompliciram - mislim da ako ti nitko nema poslati decal, mozes ga jednostavno samostalno obojati...
Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
mac

PorukaUpisano: Pon Sij 11, 2010 8:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

@ St65ka puno hvala na prijedlogu pricekati cu tjedan pa ako se niko ne javi to cu pokusat Very Happy
Natrag na vrh
mac

PorukaUpisano: Pon Sij 11, 2010 11:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo prvih fotkica

evo svih dijelova muci me unutrasnjost jer sadrzi samo palicu i sjedalicu cak ni dno nego neka rupa ??? Confused Confused tu bi mi dobrodosla pomoć

decali su u pozitivu na maketi

a decali su tak-tak

oprostite sto slike nisu bas najbolje Crying or Very sad
Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Uto Sij 12, 2010 11:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...živio,
..radio sam maketu od istog proizvođača pa pogledaj kako sam neke stvari riješio. Iskoristi od koraka što ti odgovara (i ako ti odgovara naravno). Također sam dobio samo dva elementa za kabinu a ostalo je napravljeno od priručnih materijala što i ti imaš po kući. Paneli i decali su također bili izliveni na trupu u pozitivu. Dakle dosta posla, puno brušenja, bušenja, upasivanja....

http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=13945&start=0

Citat:
..a decali su tak-tak

P.S. Smerovi decali su izvrsni, samo ih polako otopi i pažljivo sa njima.

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
mac

PorukaUpisano: Uto Sij 12, 2010 4:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pozdrav..

da nebi bilo da zabusavam malo sam radio "podnicu" kokpita jer si je smer to zamislio ovako

a najgore je sto se ni ne dobije ovaj pilot!

Confused

onda moa verzija nije bas nesto,ali veseli pocetnika ne znam dali ima ikakve veze s originalom jo trebaju doci pedale i razne gluposti na "podnicu" i naravno boja

odo ja sad napisati zadacu pa se vratim malo poslije Wink
Natrag na vrh
mac

PorukaUpisano: Uto Sij 12, 2010 5:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pozdrav..
prvi pokusaj rađenja pedala..

ispalo je jako lose Crying or Very sad ali to je jedini nain koji znam pa ako neko zna bolji nacin neka napise ako ima zelje i volje Rolling Eyes ...

nove slike navecer oko 8 sati
Natrag na vrh
mac

PorukaUpisano: Uto Sij 12, 2010 5:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pozdrav..

evo jos par slika sa sicem "koji mora na mesarenje jer je skroz jednolican"Twisted Evil

Natrag na vrh
mac

PorukaUpisano: Uto Sij 12, 2010 10:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav..

evo pobrusio sam stvari u pozitivu,neke sam i panele izbrusio ali cu ih popraviti Smile

evo slika neke bolje neke lose Rolling Eyes

Malo mi je dosadno sam sa sobom pricati Sad
Natrag na vrh
mac

PorukaUpisano: Uto Sij 12, 2010 11:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav..

jos malo o avion-u

Tehničke specifikacije

# Registration #: B6313 (RAF)
# Manufacturer: Hooper and Company Ltd., Great Britain
# Manufacture Date: 1918
# Construction #: Unknown
# Aquisition Date: 1967

malo slika...

Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Sij 13, 2010 12:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Budi pažljiv sa šemom bojenja za Barkerov Camel i ostalim detaljima na tom avionu. Malo bolje prouči reference.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
fly_man_pu

Član od: 12 Pro 2009
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Čet Sij 14, 2010 2:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ovo je 1/48 mjerilo...to je moja prva maketa samo što je bilo 1/72 mjerilo...sretno,vec vidim da ce biti super maketa!!

Sopwith Camel

Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
mac

PorukaUpisano: Čet Sij 14, 2010 3:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav..
oprostite sto se nisam javljao ali kamera je na popravku Confused ,ali se radi Very Happy

to fly man pu: imam ja revellovog camela u 72ojci Wink
Natrag na vrh
x wing

Član od: 08 Stu 2009
Mjesto: Makarska
PorukaUpisano: Čet Sij 14, 2010 10:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sad vidin da imam i ja ovog vraga od SMER-a i još neke prastare,ajde dovedi ga do kraja,možda me povuče
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Sij 15, 2010 11:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nije mi baš jasan motiv kada si krenuo raditi tu prastaru maketu. Razumio bih to kada ne bi postojale druge makete tog aviona. Nije li to u neku ruku mazohizam kada pored odlične Eduardove makete koju se može lako nabaviti odlučiš raditi Smerovu maketu, koja je siromašna detaljima a pitanje je da li je i konturno točna?
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma