Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Revell A310-300 TAP Portugal 2005 livery CS-TEI 1:144
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
supergru

Član od: 09 Lis 2009
Mjesto: Karlovac
PorukaUpisano: Sri Sij 06, 2010 12:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

P-51 Napisao/la:
Evo gledam i svaki čas mislim - baciće ga- ali malo po malo... Imaš dobar želudac stari moj.

Umire od smjeha E ovako dobar komentar na moj rad još nisam vidio!

Toliko dugo radim već taj A310 da sam i naviknuo stalno nešto kopat.

Evo baš sam si sinoć nešto mislim kako bi trebao napraviti i usisnik APU-a. Pošto ga jednostavno nema.
O tome nisam dosad uopće razmišljao.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
supergru

PorukaUpisano: Ned Sij 10, 2010 7:47 pm    Naslov poruke: Kotači Citiraj ovaj komentar

Svi kotači su izljeveni u jednom komadu i uz stari kalup dobijete ovakvo nešto..

Uz malo šmirgla i PE slijedi (glavni kotači)

Shema prema Extratechu ...

Tu moram priznat da ove prstenove br. 2 nisam stavljao jer je dosta teško ih bilo odvojiti i očistiti, pa sam dobivao nekakvu trodimenzionalnu elipsu. Ovi poklopci br. 17-20, tu je Extratech nešto smuljao uputstva i pobrkao brojeve. To tek trebam provjeriti.

Ovo su prednji kotači ...

I Extratechove upute za prednje kotače ..

Ako dobro pogledate, dva dijela su označena sa br. 13 (?!). Na plehima imate samo onaj prvi, sa kučištima svjetala. Za ovaj drugi, poklopac prednje noge, dovoljno je samo da stanjite original, izljeven zajedno sa prednjom nogom, jer ga u PE setu nema.

Svi kotači zajedno ...

I jedna Revellova idiotarija za kraj ...

Natrag na vrh
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Ned Sij 10, 2010 8:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka ćas ,ovo će biti fenomenalno Very Happy
Stefanic

Član od: 17 Tra 2009
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Ned Sij 10, 2010 10:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sjećam se, na tom sam se avionu vozio za Lisabon

P.S: maketa izgleda izvrsno Very Happy
Natrag na vrh
fly_man_pu

Član od: 12 Pro 2009
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Ned Sij 10, 2010 10:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

fenomenomenalno!!!!super

Sopwith Camel

Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Sij 11, 2010 10:05 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo če stvarno biti super Very Happy A što se tiće extratechovog označavanja dijelova brojevima, moraš biti pažljiv, jer znaju krivo označit, desilo se i meni, a bogami i na Airwaves jetkovini se isto to može desiti.
Natrag na vrh
supergru

PorukaUpisano: Sub Sij 23, 2010 8:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nastavljam sa radom na maketi ...

Kao što sam najavio, napravio sam usisnik pomoćnog agregata (APU) sa razdjelnikom graničnog sloja kao stepenicom. Unutra sam pokušao oblikovati rampu kao što je na pravom A310.

Gotov je i TAC na lijevoj strani trupa.

Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Sij 25, 2010 9:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vidim da te gnjave slične stvari kao i mene na A319. Ti Revellovi putnički zrakoplovi izgledaju kao brz i jednostavan projekt, ali kad kreneš napravit sve kako treba, onda ima puno posla. Extratech jetkovina je i mene namučila na kotačima posebno, ali ipak podiže kvalitet maketi. Istina, da nisam gledao u fotografije nebi nikad postavio pola tih jetkanih djelića. Uputstva su zaista slaba.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
supergru

PorukaUpisano: Pon Velj 01, 2010 12:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Par detaljčića ...

Dovršio sam urezivanje panela na repnom konusu + izvukao sam i panele na aerodinamičkoj oblozi spoja krilo-trup ...

Sa stirenom sam popunio usjeke između krila i trupa... Krilo se još uvijek može odvojiti od trupa ...

Napravio sam i žlijebove iznad prednjih i stražnjih putničkih vrata ...

Dodao sam i "mačje brkove" .. Hvala Grunfu na inspiraciji ...
To je 0.25 mm stiren, "narezan" najuže što sam mogao sa novim skalpelom i još stanjen sa brusnim papirom finoće od 1000 i 2000.

Natrag na vrh
sponge

Član od: 16 Lis 2009
PorukaUpisano: Pon Velj 01, 2010 1:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Supergru "the Butcher".

Salim se, svaka čast na ovome mesarenju, zbilja nebi se svakome dalo.

Lijep pozdrav.

Sponge
Natrag na vrh
kamaz

Član od: 13 Pro 2009
PorukaUpisano: Pon Velj 01, 2010 3:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hm, pa koliko onda originalnog revellovog dizajna ostane?
60%?
Natrag na vrh
Bruce

Član od: 08 Ruj 2009
PorukaUpisano: Pon Velj 01, 2010 9:57 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stvarno imaš živce za ovo Very Happy

Sviđaju mi se one "lampice" na krilu.
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Velj 01, 2010 12:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Drago mi je da si se mogao poslužit sa mojim iskustvom. Za sad ovi grubi radovi izgledaju dobro, samo što te čeka muka uređivanja površine koja mora biti glatka "kao led".

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
supergru

PorukaUpisano: Pon Velj 01, 2010 8:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kamaz Napisao/la:
Hm, pa koliko onda originalnog revellovog dizajna ostane?
60%?

Ja bih rekao 75%. Ako pogledaš maketu u globalu, "na grubo" sam radio samo nova ramena, TAC, APU i nos. Ovo sve ostalo su uglavnom fini detalji, kojih nema na originalu ili su dosta pojednostavljeni. Uzmi i u obzir da je to stari kalup i jedina maketa u 1:144, gdje zbog mjerila neki maketari skidaju bilo kakvu panelizaciju. Znači ni to nije pod rubrikom "obavezno". Extratech-ov set se također "pobrine" za neke detalje, ali bi i ti plehi mogli doživjet "update".

Grunf Napisao/la:
Drago mi je da si se mogao poslužit sa mojim iskustvom. Za sad ovi grubi radovi izgledaju dobro, samo što te čeka muka uređivanja površine koja mora biti glatka "kao led".

Da, da, da ... Smijem se ja Ima dosta grešaka dok sam izvlačio panele, pogotovo ovo pod zadnje što sam radio, to je koma. Zbog dosta kitanja i svega ostalog, više ni sam ne znam gdje je crta a gdje nije, tako da jedva čekam da to sve pokrijem sa primerom, a onda Mr. Surfacer 500 i guli. Fakat ne znam di je rupa a di nije. Nakon primera ga mislim izbrusit sa šmirglom do 2000-3000, a nakon boje do 5000.
Prvi testovi sa Futureom na nav. svjetlima također puno obećavaju, tako da nemam briga. Tamo sam isto išao sa brusnim papirom do 5000 pa Future - rezultat je brio fenomenalan !!! Bug Eyes
Natrag na vrh
supergru

PorukaUpisano: Sub Velj 13, 2010 10:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Oko Nove godine su došli novi dekali od TwoSix Decals za ovaj livery, napravljeni u tehnici sitotiska (screen printed). Da su došli ranije, možda bi se i ja požurio sa maketom. Dekali su rađeni u ograničenoj seriji od 100 kom. i stvarno su super (uz neke greške, možda će se ispravit za idućih 100 kom.).

Osobno mi je drago što sam se kroz dopisivanje sa Ray Charlesom uspio izboriti za neke detalje koji su dodani u zadnji tren prije nego što je poslao dekale u tisak.

Više o svemu pročitajte na ARC linku, gdje se nalazi i puna recenzija na engleskom.

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naprijed
Stranica 2/7

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma