Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Aero-miting ( pleso )
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1945. do 1991.
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Damir
Gost
PorukaUpisano: Uto Tra 04, 2006 8:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Toooooo ! Razz

Frka vs. HobbyM ! Je li 1987. ili 1989. ??!!!! Laughing Laughing Laughing
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Uto Tra 04, 2006 10:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da i ja jednu o tome.
MiG-29 je premijerno u bivšoj nam državi prikazan 15.svibnja 1988. Wink .na aeromitingu RV&PVO SFRJ na Batajnici,povodom dana zrakoplovstva.
Kaj se tiće ovoga našega aeromitinga,zagrebačkoga(na kojemu sam i ja ko klinac bio),radilo se o 12. Medjunarodnoj zrakoplovnoj izložbi,a Hajrudin Hodjić je demonstrirao letne sposobnosti dvadesetdevetke, i to 21. i 22. svibnja iste 1988.godine.
Daklem 1988.5. mjesec Cool
Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Uto Tra 04, 2006 10:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jesus Kristus ! Surprised

Dakle, imamo jedan glas za 1987. godinu, jedan za 1988. godinu i jedan za 1989. godinu !

Tko ce pobijediti ? Koja dvojica su pogrijesila ? Tko nije dobar strucnjak, Frka, HobbyM ili tiger ? Tko je najslabija karika... Laughing Lud bozic Smijanje Namig Ples radosti LOL Cekic u glavu Headbanger Crying or Very sad Smajli plese
Natrag na vrh
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Uto Tra 04, 2006 11:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

TO je definitivno bilo poslje TOP GUNa a on je bio u kinima'88 ako je miting bio u 5 mj. onda ja velim da je to bila 88. jer se sječam da sam s prozora gledao kako divlja iznad plesa i da sam s starime hodao 100 km da dođemo do baze, i onih izlošaka ispred zrakoplovne.! Cool
tiger
Gost
PorukaUpisano: Uto Tra 04, 2006 12:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Damir Napisao/la:
Jesus Kristus ! Surprised

Dakle, imamo jedan glas za 1987. godinu, jedan za 1988. godinu i jedan za 1989. godinu !

Tko ce pobijediti ? Koja dvojica su pogrijesila ? Tko nije dobar strucnjak, Frka, HobbyM ili tiger ? Tko je najslabija karika... Laughing Lud bozic Smijanje Namig Ples radosti LOL Cekic u glavu Headbanger Crying or Very sad Smajli plese

Ako misliš da imaš neki ozbiljan podatak reci,a ne iz foruma raditi zahebanciju.I molim te ne forvardiraj mi ovo Wink
...o ovom aeromitingu je dosta pisano u to vrijeme,a ček su i naši maketarski seniori o tome pisali u YUVAM Aeroplanu br.7 ,koji je izašao
u dvanaestom mjesecu 1988.
Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Uto Tra 04, 2006 12:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo se osvrcem na dvije kategorije prisutnih (bez zle namjere, naravno):

Jedna je ona (u kojoj sam ja) kojoj je manje vazno je li to bilo godinu prije ili godinu poslije i koji ovdje dijele svoje uspomene, anegdote, osjecaje i slicne "neozbiljne" stvari vezane za spomenuti dogadjaj.

Druga grupa se javlja samo da bi kratko i "suho" pokazala da TOCNO zna neki podatak (njima je ta tocnost puno bitnija od toga da kazu kako im je tada bilo ili nesto slicno). Onda bi se ocekivalo da ne grijesi...
(dakle: "ozbiljna grupo" - ocekujemo ozbiljan podatak ! Wink Ako ne uspije, ja mogu slijedeceg vikenda kod kuce pronaci spomenuti Aerosvet... )
Natrag na vrh
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Uto Tra 04, 2006 3:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tiger Napisao/la:
i to 21. i 22. svibnja iste 1988.godine.
Daklem 1988.5. mjesec Cool

Svaka čast pogodio si .
Na fotki odozada piše 21. maj , dan zrakoplovstva , pleso .
Valjda su mislili na to .

Very Happy Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Uto Tra 04, 2006 3:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nemoj se ljutit bebonja, ali nisi u pravu. Naime...

frka Napisao/la:
Bio je to sigurno aeromiting 1989.
Natrag na vrh
prelude

Član od: 23 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Tra 04, 2006 3:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Damir Napisao/la:
Nemoj se ljutit bebonja, ali nisi u pravu. Naime...

frka Napisao/la:
Bio je to sigurno aeromiting 1989.

Damire, nemoj se srditi, odn. ne znam da li si sad samo sarkastičan, jer ako nisi onda si nakon kritiziranja krajnosti sâm otišao u krajnost krajnosti, a ja odoh ovim komentarom u krajnost na "pm" potenciju...
Sve u svemu da ne bi dalje bilo (nepotrebnih) cinizama i sarkazama, predlažem da se vratimo rađe "pticama" koje su letjele iznad naših (vaših) glava tog lijepog ljetnog dana ove ili one godine, whatever...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Bebonja
Gost
PorukaUpisano: Uto Tra 04, 2006 3:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bebonja Napisao/la:

Na fotki odozada piše 21. maj , dan zrakoplovstva , pleso .
Valjda su mislili na to .

Ma kaj bi se ljutio .
Pa nisam fulao godinu samo sam citirao šta piše na fotki .

Very Happy Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Uto Tra 04, 2006 3:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slazem se, Prelude. Sada smo napokon utvrdili tko nije govorio istinu o godini i mozemo krenuti dalje.

Bio je prekrasan dan, a ja sam bio mlad i zelen. Iako vojni aerodrom tada nije bilo lako doseci (..nije bio "usput" kao danas "kockica"..) skupilo se jako puno ljudi. Mene je odusevilo to sto sam prvi puta mogao vidjeti Mig-21, Jastreba i ostalo izbliza. Osoblje je stajalo pokraj svojih letjelica i odgovaralo na pitanja. Uz sve to, u hangaru je bila izlozba (nekoliko proizvodjaca je imalo svoje standove), dijelili su se posteri (ja sam kuci, osim "Aerosveta", donio i veliki poster Orla, a i veliki poster L-39, koji su dijelili na standu firme Aero Vodochody!)... Donio sam kuci i reklamnu brosuru Galeba G-4, fini papir, boja, unutra röntgenski crtez, 3 projekcije..

Cak sam i napravio neke fotke (mutne, crno-bijele).. Ne znam sada gdje su mi, valjda u nekoj dobro spremljenoj kutiji..

Tada mi nije padalo na pamet da je let akro grupe iznad moje glave nesto posebno i da mi je to prva i zadnja prilika gledanja neke "mlazne" akro-grupe u Zagrebu.

Zapravo, mislim da je to jedini "pravi" air-show (sa "stajankom", sletanjem i polijetanjem mlaznjaka) koji sam dozivio u Zagrebu, a i jedina prilika u kojoj sam u zivo vidio let Miga-29... Crying or Very sad Tko bi rekao...
Natrag na vrh
prelude

Član od: 23 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Tra 04, 2006 4:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imaš fotografsko pamćenje, svaka čast...
Al istina je da se takve stvari pamte. Bar ih mi entuzijasti pamtimo kao da su jučer bile. Pogotovo kad je to jučer bilo prije Shocked 18 !!! godina...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
nsetina
Gost
PorukaUpisano: Uto Tra 04, 2006 5:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo da dodam i ja malo. Mislim da je ovaj aeromiting bio 88 jer prvi je bio 86 (ono kada su skrsili Bel od MUP-a), a ovo je prvi puta da su dovezli 29-tku. Imam i ja hrpu slika pa moram pogledati sta pise koja je tocno godina. Naravno moguce je i da moja memorija vise ne radi kao nekada. Very Happy

Daniel, slijedece godine smo bili u Zadru, sjecas se, na promociji pilota, a onda smo i snimali MiG 29 i akro grupu.
Natrag na vrh
coolrunnings_99

Član od: 17 Stu 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Uto Tra 04, 2006 6:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kak sad zadnja akro skupina....a frecce tricolori kaj ja znam kad,90tih
na nasipu savskom?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Damir
Gost
PorukaUpisano: Uto Tra 04, 2006 8:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bio sam malo znatizeljan, pa sam zamolio zenu da mi kod kuce pronadje taj Aerosvet. Pronasla ga je i u njemu pise: ..12. medunarodna izlozba aviona, opreme za avione aerodrome i protupozarnu zastitu... 18-22. V. 1988...
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1945. do 1991. Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3  Naprijed
Stranica 2/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma