Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| PELE
 | | Član od: 10 Kol 2008 | | Poruke: 287 | | Mjesto: Pancevo, Srbija |
|
Upisano: Pet Sij 01, 2010 9:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozz...
Pored preshading-a, danas sam uradio i izduv... nisam hteo da ga ostavim skroz srebrnog, ruzno bi izgledalo, pa sam zadnji "prsten" mlaznika ofarbao da izgleda kao da je izgoreli metal...
Ustvari, to je crna boja prskana pod malim pritiskom...
Naravno, nista jos nije gotovo. Kada zavrsim sa farbanjem makete, mlaznik ce dobiti specijalni tretman.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PELE
|
Upisano: Sub Sij 02, 2010 1:03 am Naslov poruke: |
|
|
Jos malo...
Sediste jos nije gotovo. Bice jos dorada kasnije... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PELE
|
Upisano: Sri Sij 06, 2010 6:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozz...
Pre slika da razjasnim par stvari...
Kamuflazu sam radio tako sto sam gledao sa pravih slika, posto su profili uglavnom netacni a ima ih jako malo.
Neko ce se sigurno javiti sa idejom da je braon boja cudna (nekom tamna, a nekom mozda i presvetla), ali gledajuci sa slika, to je to. Da sam mesao i radio tamnijom, "vukla" bi na ljubicastu (zamesao sam neku Revell farbu), tako da nisam hteo da rizikujem. Naravno, boje ne mogu da budu iste, jer je drugacije farbati pravi avion i maketu u 1:72... (uverio sam se u to kada sam uzeo nekakav poklopac od MiG-a 21 na Batajnici i uporedio sa Light Ghost Grey. Dosta se razlikuju...)
Sve u svemu, ja sam 99% zadovoljan, to mi je najbitnije! Smiley
Boje su :
Humbrol 62
Humbrol 94
Humbrol 117
Humbrol 127
Dodati su usisnici od MiG-a 23 (hvala Dragane! ), malznik sam prepravio i dodao ojacanja kod kokpita... Od naoruzanja ce nositi 2 visecevna lansera i jedan rezervoar.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| supergru
 | | Član od: 09 Lis 2009 | | Poruke: 151 | | Mjesto: Karlovac |
|
Upisano: Sri Sij 06, 2010 6:33 pm Naslov poruke: |
|
|
| PELE Napisao/la: | Sve u svemu, ja sam 99% zadovoljan, to mi je najbitnije!
|
E upravo to... Kako si napraviš, tako će ti biti. I ja se često pitam Jel' bi, kako bi, dal' bi,.. Da postam dečkima na forum, možda se nađe koja pametna ... Pravi odgovor nađeš kad je sve gotovo. Ja radim po svome a na forum postam gotove stvari. Kome se ne sviđa nek ne gleda.
I nije isto umjetna rasvjeta i dnevno svjetlo. Ja nemam komentara na boje samo mi se čini ovako izdaleka da si izgubio onaj preshading. Možda me koji krupni plan razuvjeri. Vjerojatno ćeš to sve malo postarat isto, pa će opet bit neki drugi dojam gledajući slike. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Sij 06, 2010 6:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlično obojano  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PELE
|
Upisano: Sri Sij 06, 2010 6:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| supergru Napisao/la: | | PELE Napisao/la: | Sve u svemu, ja sam 99% zadovoljan, to mi je najbitnije!
|
E upravo to... Kako si napraviš, tako će ti biti. I ja se često pitam Jel' bi, kako bi, dal' bi,.. Da postam dečkima na forum, možda se nađe koja pametna ... Pravi odgovor nađeš kad je sve gotovo. Ja radim po svome a na forum postam gotove stvari. Kome se ne sviđa nek ne gleda.
I nije isto umjetna rasvjeta i dnevno svjetlo. Ja nemam komentara na boje samo mi se čini ovako izdaleka da si izgubio onaj preshading. Možda me koji krupni plan razuvjeri. Vjerojatno ćeš to sve malo postarat isto, pa će opet bit neki drugi dojam gledajući slike. |
Skidam kapu za ovaj komentar!
Da, preshading se izgubio podosta na gornjim povrsinama, dok se na donjim jos vidi...
Naravno, odradicu wash, chipping, isprljacu maketu razlicitim flekicama od ulja i slicno...
Pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Sri Sij 06, 2010 7:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| Preshaeding se i meni izgubi kada farbak maketu koja ima vise boja dok sve obojim najsvetlijom lepo izgleda ali posle toga jos dve boj i efekat se izgubi .mislim da bi vredelo ako bi farbao polja zasebno znaci ofarbas svetla polja ma onda tamnija..jeste da je pipavo ali se efekat nece izgubiti (pokusacu to na Tornadu) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Čet Sij 07, 2010 12:08 am Naslov poruke: |
|
|
za nijanse neznam, ali meni se i bojanje i boje jako sviđaju! samo naprijed!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Čet Sij 07, 2010 9:51 am Naslov poruke: |
|
|
...i meni. Izvrsno. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Čet Sij 07, 2010 5:51 pm Naslov poruke: |
|
|
meni ovo super izgleda, boje prijelazi... za 10
a sto se tice shadinga, pa mislim da ti nije problem radit kada ga dekaliras i washash  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| canadair
| | Član od: 28 Jul 2007 | | Poruke: 356 | | Mjesto: zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sirko
| | Član od: 09 Pro 2009 | | Poruke: 110 | |
|
Upisano: Pet Sij 08, 2010 9:27 pm Naslov poruke: |
|
|
| meni vrhunski |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PELE
|
Upisano: Sub Sij 09, 2010 2:52 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala svima!!!
Znam, ali maketa je lakirana, necu nista da prepravljam... Ionako sam je radio za dusu i policu, nece dalje od nje najverovatnije.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Velj 03, 2010 3:04 pm Naslov poruke: MiG-23 ispred Vazduhoplovnog muzeja u Beogradu |
|
|
Dirnut sam trudom uloženim u "školjku"od makete,fotkanje iste,te zanimljivu grafičku obradu koju nisam još samostalno savladao.Nekoliko zrakoplovnih zanesenjaka mi je pokazalo svoje fotke MiG-23 u Beogradu.Zanimljivo da sam imao čast dodirivati jednog iračkog u izvornoj shemi krinkanja i njihovim arapskim pismom nama neprepoznatljivim brojevima.Istini za volju sve koje sam tada vidio u nas,imali su radarski nos lovačke verzije.Razgovarao sam sa zaduženima za obnovu krinke zrakoplova i saznao da jednostavno rabe crteže iz The Air International periodike,koju su pretplatom primali u odlično opremljenu knjižnicu unutar"Zmaja"!Boje su najbliži izbor Cromosove palete iz tog razdoblja"socijalističke obnove".Potankostima kataloga boja nisu se zamarali,već rokovima isporuke.Fotografiranje je u bilo koju svrhu osim po radnom zadatku,bilo izričito zabranjeno.Budući da Tehnički muzej u Zagrebu nije imao želju preuzeti baš ni jedan vojni zrakoplov s remonta u Veliko gorici,makar samo podpisati da traži da se razmotri postavljanje u dogovoru sa svima zaineresiranima,možda i plašeći se napada JNA,Beogradski primjerci su odvezeni iz "Zmaja".Danas su dobar izvor maketarskih podataka.
Sada dosađujem Edvardovcima sa željom da proizvode sve legendarne MiG-23/27 varijante,je su postojeće makete,u raznim mjerilima, ponuđene na tržištu skromne točnosti.
Svakome tko radi ove najkompliciranije migove:
Samo hrabro=bravo. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ibrica10
 | | Član od: 14 Velj 2010 | | Poruke: 14 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Ned Velj 14, 2010 4:47 pm Naslov poruke: |
|
|
predivna maketa, da li ima negdje kupiti rezin dodataka za miga irackog?
pokusavam ga vec nekoliko mjeseci dovrsiti  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|