Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

MiG-23BN Iraqi Air Force
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
PELE

Član od: 10 Kol 2008
Mjesto: Pancevo, Srbija
PorukaUpisano: Pet Sij 01, 2010 9:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozz...

Pored preshading-a, danas sam uradio i izduv... nisam hteo da ga ostavim skroz srebrnog, ruzno bi izgledalo, pa sam zadnji "prsten" mlaznika ofarbao da izgleda kao da je izgoreli metal...

Ustvari, to je crna boja prskana pod malim pritiskom...

Naravno, nista jos nije gotovo. Kada zavrsim sa farbanjem makete, mlaznik ce dobiti specijalni tretman. Smile
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
PELE

PorukaUpisano: Sub Sij 02, 2010 1:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jos malo... Very Happy

Sediste jos nije gotovo. Bice jos dorada kasnije...
Natrag na vrh
PELE

PorukaUpisano: Sri Sij 06, 2010 6:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozz...

Pre slika da razjasnim par stvari...

Kamuflazu sam radio tako sto sam gledao sa pravih slika, posto su profili uglavnom netacni a ima ih jako malo.

Neko ce se sigurno javiti sa idejom da je braon boja cudna (nekom tamna, a nekom mozda i presvetla), ali gledajuci sa slika, to je to. Da sam mesao i radio tamnijom, "vukla" bi na ljubicastu (zamesao sam neku Revell farbu), tako da nisam hteo da rizikujem. Naravno, boje ne mogu da budu iste, jer je drugacije farbati pravi avion i maketu u 1:72... (uverio sam se u to kada sam uzeo nekakav poklopac od MiG-a 21 na Batajnici i uporedio sa Light Ghost Grey. Dosta se razlikuju...)

Sve u svemu, ja sam 99% zadovoljan, to mi je najbitnije! Smiley

Boje su :

Humbrol 62
Humbrol 94
Humbrol 117
Humbrol 127

Dodati su usisnici od MiG-a 23 (hvala Dragane!Very Happy), malznik sam prepravio i dodao ojacanja kod kokpita... Od naoruzanja ce nositi 2 visecevna lansera i jedan rezervoar.

Natrag na vrh
supergru

Član od: 09 Lis 2009
Mjesto: Karlovac
PorukaUpisano: Sri Sij 06, 2010 6:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

PELE Napisao/la:
Sve u svemu, ja sam 99% zadovoljan, to mi je najbitnije!

E upravo to... Kako si napraviš, tako će ti biti. I ja se često pitam Jel' bi, kako bi, dal' bi,.. Da postam dečkima na forum, možda se nađe koja pametna ... Pravi odgovor nađeš kad je sve gotovo. Ja radim po svome a na forum postam gotove stvari. Kome se ne sviđa nek ne gleda.

I nije isto umjetna rasvjeta i dnevno svjetlo. Ja nemam komentara na boje samo mi se čini ovako izdaleka da si izgubio onaj preshading. Možda me koji krupni plan razuvjeri. Vjerojatno ćeš to sve malo postarat isto, pa će opet bit neki drugi dojam gledajući slike.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Sij 06, 2010 6:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično obojano Very Happy
Natrag na vrh
PELE

PorukaUpisano: Sri Sij 06, 2010 6:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

supergru Napisao/la:
PELE Napisao/la:
Sve u svemu, ja sam 99% zadovoljan, to mi je najbitnije!

E upravo to... Kako si napraviš, tako će ti biti. I ja se često pitam Jel' bi, kako bi, dal' bi,.. Da postam dečkima na forum, možda se nađe koja pametna ... Pravi odgovor nađeš kad je sve gotovo. Ja radim po svome a na forum postam gotove stvari. Kome se ne sviđa nek ne gleda.

I nije isto umjetna rasvjeta i dnevno svjetlo. Ja nemam komentara na boje samo mi se čini ovako izdaleka da si izgubio onaj preshading. Možda me koji krupni plan razuvjeri. Vjerojatno ćeš to sve malo postarat isto, pa će opet bit neki drugi dojam gledajući slike.

Amen

Skidam kapu za ovaj komentar!

Da, preshading se izgubio podosta na gornjim povrsinama, dok se na donjim jos vidi...

Naravno, odradicu wash, chipping, isprljacu maketu razlicitim flekicama od ulja i slicno...

Pozz
Natrag na vrh
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Sri Sij 06, 2010 7:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Preshaeding se i meni izgubi kada farbak maketu koja ima vise boja dok sve obojim najsvetlijom lepo izgleda ali posle toga jos dve boj i efekat se izgubi .mislim da bi vredelo ako bi farbao polja zasebno znaci ofarbas svetla polja ma onda tamnija..jeste da je pipavo ali se efekat nece izgubiti (pokusacu to na Tornadu)
Natrag na vrh
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Čet Sij 07, 2010 12:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

za nijanse neznam, ali meni se i bojanje i boje jako sviđaju! samo naprijed! Very Happy
Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Čet Sij 07, 2010 9:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...i meni. Izvrsno.

Španac
Natrag na vrh
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Čet Sij 07, 2010 5:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

meni ovo super izgleda, boje prijelazi... za 10 Wink
a sto se tice shadinga, pa mislim da ti nije problem radit kada ga dekaliras i washash Wink
Natrag na vrh
canadair

Član od: 28 Jul 2007
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pet Sij 08, 2010 7:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja bih ipak malo razmislio oko te smeđe
Evo pogledaj ove fotke

http://picasaweb.google.com/gordo282/IraqiWeapons#
Natrag na vrh
sirko

Član od: 09 Pro 2009
PorukaUpisano: Pet Sij 08, 2010 9:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

meni vrhunski
Natrag na vrh
PELE

PorukaUpisano: Sub Sij 09, 2010 2:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala svima!!!

canadair Napisao/la:
Ja bih ipak malo razmislio oko te smeđe
Evo pogledaj ove fotke

http://picasaweb.google.com/gordo282/IraqiWeapons#

Znam, ali maketa je lakirana, necu nista da prepravljam... Ionako sam je radio za dusu i policu, nece dalje od nje najverovatnije. Smile
Natrag na vrh
dragisa1956

Član od: 01 Lis 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Velj 03, 2010 3:04 pm    Naslov poruke: MiG-23 ispred Vazduhoplovnog muzeja u Beogradu Citiraj ovaj komentar

Dirnut sam trudom uloženim u "školjku"od makete,fotkanje iste,te zanimljivu grafičku obradu koju nisam još samostalno savladao.Nekoliko zrakoplovnih zanesenjaka mi je pokazalo svoje fotke MiG-23 u Beogradu.Zanimljivo da sam imao čast dodirivati jednog iračkog u izvornoj shemi krinkanja i njihovim arapskim pismom nama neprepoznatljivim brojevima.Istini za volju sve koje sam tada vidio u nas,imali su radarski nos lovačke verzije.Razgovarao sam sa zaduženima za obnovu krinke zrakoplova i saznao da jednostavno rabe crteže iz The Air International periodike,koju su pretplatom primali u odlično opremljenu knjižnicu unutar"Zmaja"!Boje su najbliži izbor Cromosove palete iz tog razdoblja"socijalističke obnove".Potankostima kataloga boja nisu se zamarali,već rokovima isporuke.Fotografiranje je u bilo koju svrhu osim po radnom zadatku,bilo izričito zabranjeno.Budući da Tehnički muzej u Zagrebu nije imao želju preuzeti baš ni jedan vojni zrakoplov s remonta u Veliko gorici,makar samo podpisati da traži da se razmotri postavljanje u dogovoru sa svima zaineresiranima,možda i plašeći se napada JNA,Beogradski primjerci su odvezeni iz "Zmaja".Danas su dobar izvor maketarskih podataka.
Sada dosađujem Edvardovcima sa željom da proizvode sve legendarne MiG-23/27 varijante,je su postojeće makete,u raznim mjerilima, ponuđene na tržištu skromne točnosti.
Svakome tko radi ove najkompliciranije migove:
Samo hrabro=bravo.

Član od: 14 Velj 2010
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Ned Velj 14, 2010 4:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

predivna maketa, da li ima negdje kupiti rezin dodataka za miga irackog?

pokusavam ga vec nekoliko mjeseci dovrsiti Embarassed
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma