Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| mislav
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 425 | |
|
Upisano: Uto Pro 29, 2009 7:31 pm Naslov poruke: Pilatus PC-9 - još malo pa gotov |
|
|
L&M resin; 1:48.
Kao sto i naslov kaze, evo Pilatusa u skoro pa pri kraju fazi. Osnovno farbanje je gotovo, sad treba samo dovršiti detalje.
Što se tiće same makete, već je dosta toga o njoj napisano, pa da dodam još samo par svojih dojmova. Uglavnom nemam zamjerki na maketu. Trup iz jednog dijela je odlična ideja, ali stvara jedan priličan problem sa sjedenjem na repu. Koliko god olova da sam natrpao, još uvijek mi se čini da neće biti dovoljno. Detalji su na maketi su jako lijepo izvedeni, a PE dijelovi svarno dižu dojam. Imao sam s početka malo borbe s mjehurićima s donje strane trupa, ali se to dalo dosta jednostavno riješiti. Jednostavno sam obrusio najproblematičnija mjesta cca 0,5 mm u dubinu i zalio to s epoksijem.
Možda mala kritika na katapultirajuća sjedala. Šteta što, kad su već napravljen PE set, nije bilo mjesta za par dijelova za sjedala. Možda ćak i jednostavnija sjedala od resina, pa izvlačenje detalja na PE-u.
Uglavnom, do sada je sve prošlo bez većih problema. Nadam se da bas neću nešto na kraju uk....
 _________________ Mislav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Migonja
 | | Član od: 20 Jul 2009 | | Poruke: 480 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Uto Pro 29, 2009 7:34 pm Naslov poruke: |
|
|
aaaaaaaaaaaaaaa.........uuuuuuuuuuuuuuuu............iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..........oooooooooooooooooo...........ma samo serem .............supp, supp........ja bi jednog isto _________________ Matija
Više mesa u bureke! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Migonja
|
Upisano: Uto Pro 29, 2009 8:25 pm Naslov poruke: |
|
|
SRY....neda mi se čitat...možda nit ne piše, ali di si ga kupio???? _________________ Matija
Više mesa u bureke! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Uto Pro 29, 2009 8:35 pm Naslov poruke: |
|
|
...vrlo lijepo Mislave! Još resin...skidam kapu.
| Migonja Napisao/la: | aaaaaaaaaaaaaaa.........uuuuuuuuuuuuuuuu............iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..........oooooooooooooooooo...........ma samo serem .............supp, supp........ja bi jednog isto |
...pripaziti na riječnik molim...  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Migonja
|
Upisano: Uto Pro 29, 2009 8:55 pm Naslov poruke: |
|
|
sry...........kava djeluje ............duboko se ispričavam  _________________ Matija
Više mesa u bureke! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Uto Pro 29, 2009 10:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Proizvodi ga L&M Resin iliti Tihomir Likso, ne znam da li ih ima još, ali ništa te ne košta da ga pitaš...
http://www.lmresin.com/
Mail:
info@lmresin.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Migonja
|
Upisano: Uto Pro 29, 2009 10:36 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala.......provjerit ću  _________________ Matija
Više mesa u bureke! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Uto Pro 29, 2009 10:55 pm Naslov poruke: |
|
|
majstorski posao! neznam dali je zbog slika, plava je malko tamnija, ili mi se samo lčini zbog slika: jel to dekal ili je bojano? ako je bojano, imao si hebadu sa bojanjem po bijeloj, pogoto crvene boje! zato jako lijepo i izgleda!
edit: sve je bojano! prekrasno izgleda!!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mislav
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 425 | |
|
Upisano: Sri Pro 30, 2009 9:21 am Naslov poruke: |
|
|
Da, sve je bojano. Nije cak bilo ni nekih problema s bojanjem po bijeloj, zadnji put kad sam radio ovako nesto sam se opekao, pa sam sad kompletan avion obljepio krep trakom.
Inace, drugi put cu definitivno raditi na nacin da prvi ide crvena i plava, pa tek onda na to bijela. Čini mi se da bi to mogla biti puno lakša metoda.
@Aranza: Iako je resin, stvarno nije bilo problema, osim onih koje sam si sam stvorio.  _________________ Mislav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Pro 30, 2009 10:08 am Naslov poruke: |
|
|
Izvrsno. Užitak za gledanje. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sri Pro 30, 2009 10:20 am Naslov poruke: |
|
|
| mislav Napisao/la: |
Inace, drugi put cu definitivno raditi na nacin da prvi ide crvena i plava, pa tek onda na to bijela. Čini mi se da bi to mogla biti puno lakša metoda.
|
I ja sam imao tu ideju (ja imam Liksovu 72-ojku na lageru) ali su me iskusniji odgovorili.
Naime, kažu da će za efikasno prekrivanje crvene ili plave bijelom bit potrebno toliko slojeva bijele da će bit nemoguće izbjeć 'stepenicu' između dviju boja. Definitivno ću tu metodu prvo isprobat na nekoj staroj maketi prije nego ga počnem bojat. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Pro 30, 2009 11:08 am Naslov poruke: |
|
|
| Lijepo obojano. Super. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Hokum
 | | Član od: 26 Lip 2006 | | Poruke: 247 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Pro 30, 2009 12:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| Majstorski. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ozzie
 | | Član od: 19 Sij 2006 | | Poruke: 286 | | Mjesto: izvan RH |
|
Upisano: Uto Sij 26, 2010 3:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| Je li vidio itko Pc-9 s otvorenom zracnom kocnicom na zemlji? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|