Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lis 25, 2005 10:54 pm Naslov poruke: Waterline ili.. |
|
|
Brodomaketari, Tamiya ima cijelo brdo maketa takozvane Waterline serije.Pretpostavljam da su takvi modeli pogodniji za izradu diorama.
Moje je mišljenje da brodovi kompletnog trupa (dakle sa podvodnim dijelom) izgledaju potpunije i stvarnije, a i kod diorame se moze napraviti sloj vode dovoljno debeo da se (u slučaju da je poluproziran) nazire i podvodni dio, pogotovo pramac. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Lis 26, 2005 9:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni jednostavno waterline izgleda bolje i realističnije, pogotovo ako se stavi na dobru podlogu. Kad vidim maketu sa donjim dijelom trupa na stalku, to mi nekako izgleda tužno, kao brod u boci, složen i zaboravljen...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| KatarII
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 886 | | Mjesto: ZGB |
|
Upisano: Čet Lis 27, 2005 12:28 am Naslov poruke: |
|
|
Ja preferiram waterline iz cisto jednostavnog razloga- ne moram se muciti sa stalkom koji dobro izgleda (posto oni joji dojdu uz brod obicno ne valjaju ni pol posto...)
Vozdra! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sea wolf
 | | Član od: 12 Stu 2005 | | Poruke: 258 | | Mjesto: Mali Lošinj |
|
Upisano: Ned Stu 13, 2005 4:02 pm Naslov poruke: waterline |
|
|
dobro izgleda waterline ako se napravi more oko broda i tri brazde valova koje brod radi dok je u vožnji, no za to je potreban specijalni tekuči kit i osatalo za dobiti stvarnu projekciju mora inače nema velikog efekta ,vidio sam u Njemačkoj kod jednog maketara koj ima kolekciju od preko 1000 brodova u raznim mjerilima i to savršeno radi da izgleda kao da brod sada vozi, posebno me dojmila pijena koju je na pravio na krmenom dijelu broda i brazda.
Glavan S. _________________ Glavan S. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|