Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| ZIGGY
 | | Član od: 25 Lis 2005 | | Poruke: 378 | | Mjesto: BRCKO DISTRIKT BIH |
|
Upisano: Pet Stu 28, 2008 7:02 pm Naslov poruke: Kompresori bez boce-iskustva? |
|
|
Ima li neko iskustva sa maketarskim kompresorima koji nemaju bocu,koje su im mane a koje prednosti i dali uopste zadovoljavaju maketarske potrebe,da li je pritisak konstantan ili pulsira i sl?U potrazi sam za kompresorom pa da se malo informisem.
Evo link kompresorima koji se nude na ovom sajtu i da li to vredi kupovati i sta biste vi izabrali?
http://www.tcpglobal.com/airbrushdepot/abcompress.aspx
ovde su kompresori za nasu struju od 220V
http://www.tcpglobal.com/airbrushdepot/ukcompress.aspx _________________ Igor-Brcko-BIH,maketarstvom se bavim od 2006. iako me taj hobi privukao jos prije 15-ak god.Radim makete modernijeg perioda,oklopi,vozila,avijacija,figure,diorame uglavnom 1/35 mjerilo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pet Stu 28, 2008 8:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Mnogi ih ne vole al moj nema bocu i nemam nikavih problema s njim.
Radi sve što meni treba, a na njegovo brujanje dok radim sam se navikao pa mi više ne smeta (to mi je bila jedina zamjerka u početku).
Evo, ovog imam i zadovoljan sam:
http://images.tcpglobal.com/abd/TC-20.jpg _________________ MAK "Reoplan"
Boris G.: poruka promijenjena dana: Sub Stu 29, 2008 9:06 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Stu 28, 2008 9:46 pm Naslov poruke: |
|
|
nemoj bez boce. nikad ne mozes dobit kontinuiranu struju zraka
najbolja varijanta - rezervar i odvajac vode i ulja i naravno manometar |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZIGGY
|
Upisano: Sub Stu 29, 2008 12:30 am Naslov poruke: |
|
|
| slider Napisao/la: | nemoj bez boce. nikad ne mozes dobit kontinuiranu struju zraka
najbolja varijanta - rezervar i odvajac vode i ulja i naravno manometar |
Pa ovde u karakteristikama pise da je pritisak konstantan bez pulsiranja .nebi to smjeli da navode ako nije tacno _________________ Igor-Brcko-BIH,maketarstvom se bavim od 2006. iako me taj hobi privukao jos prije 15-ak god.Radim makete modernijeg perioda,oklopi,vozila,avijacija,figure,diorame uglavnom 1/35 mjerilo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Sub Stu 29, 2008 1:16 am Naslov poruke: |
|
|
ma ima on konstatnan pritisak, samo....... pitanje kakav, i koliko dugo, odnosno koliko cesto se javljaju oscilacije (a budi siguran da se javljaju cesce nego sto bi zelio).......
NIje to sve tako crno-bijelo, u praksi se to pokazalo kao zadovoljavajuce rijesenje, sve ovisi sto radis i kako to radis. No, ako vec investiras u kompresor, onda uzmi neki sa posudom, bit ce ti zivot puno jednostavniji i u startu ces eliminirati eventualne probleme koje impulsni kompresori mogu (a i ne moraju) stvarati...... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZIGGY
|
Upisano: Sub Stu 29, 2008 1:26 am Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: | ma ima on konstatnan pritisak, samo....... pitanje kakav, i koliko dugo, odnosno koliko cesto se javljaju oscilacije (a budi siguran da se javljaju cesce nego sto bi zelio).......
NIje to sve tako crno-bijelo, u praksi se to pokazalo kao zadovoljavajuce rijesenje, sve ovisi sto radis i kako to radis. No, ako vec investiras u kompresor, onda uzmi neki sa posudom, bit ce ti zivot puno jednostavniji i u startu ces eliminirati eventualne probleme koje impulsni kompresori mogu (a i ne moraju) stvarati...... |
Ma uzeo bi ja onaj sa dva motora,al mi je malo frka jer je tezak preko 7 kg a valja to dovuci iz Iraqa,posto smo limitirani s prtljagom,pa reko ako ovaj moze da radi posao da uzmem njega al kako vidim bice da cu morati naruciti taj neki s bocom  _________________ Igor-Brcko-BIH,maketarstvom se bavim od 2006. iako me taj hobi privukao jos prije 15-ak god.Radim makete modernijeg perioda,oklopi,vozila,avijacija,figure,diorame uglavnom 1/35 mjerilo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Stu 29, 2008 4:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja koristim Revellov kompresor standard class bez boce več dvije godine, i do sada nisam nikad primjetio da nema konstantan pritisak, čak i nakon neprekidnog korištenja od preko 10 minuta (inače prosječno vrijeme rada sa AB-om mi je do minutu) i jako sam zadovoljan sa njim. Kompresor sa bocom je puno kvalitetniji ali i skuplji, pa sam se ipak odlučio sa ovaj bez boce. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mephis
 | | Član od: 26 Sij 2009 | | Poruke: 51 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 26, 2009 9:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Sto se tice AB-a imam Vega 2000 Set. iz Alphe. Kupio sam ga prije 6 mj. i jos ga niti jednom nisam iskoristio. Sve modele radim kistom cak i nakon kupovine AB-a. Sve to vrijeme sam pretrazivao po netu koji kompresor, bocu, kompresor s bocom, bez boce itd. U medjuvremenu se zatvorio ducan na Sigecici (Zagreb) tako da sam ostao i bez onog famoznog iz RCM-a za 700 KN-a (ducan zatvoren 31.03.2008.). Uglavnom nakon toliko razmisljanja, narocito uz farbanje maketa kistom po noci i gledajuci u kutiju VEGA AB kit, sam zakljucio. Najvaznije je koliko sve to koristis i koliko cesto. Ako slazes modele 72, 48 i 35 kao ja mislim da ti nije potrebno nista ekstravagantno i skupo, niti kompresori od 2000 do 3000 KN-a. Samo farbanje, kamufliranje i ostale perpetije na povrsinama modela (koje su i najvece) i ne traje duze od par minuta. Da o sitnicama i ne govorim. Prema tome moja potraga zavrsava. Ja sam danas odlucio da cu kupiti Revellov Standard Class (hvala Iwtcha sto si mi potvrdio odabir ). Za moje slaganje modela savim dovoljno i prihvatljivo. Ako nije preglasan, neka radi. Ionako sam za kompjuterom u uredu cijeli dan i slusam zujanje ventilatora .30, 50 ili 55 dB-a i takve stvari nisu neka razlika cak niti za rad u stanu kad si solo u sobi uz muziku ili televizor. Bitno je da nije 90 ili 100 dB-a. Eto moje skromno misljenje. Ovo mi je prvo javljanje uopce na ovaj forum ma da ga pratim skoro dvije godine. Mislim da je za ovako male stvari koje ja radim, i sa ovim tempom kojim ja radim (cca tri do cetri makete godisnje), Revell Standard sasvim dovoljan. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sova
 | | Član od: 11 Lis 2009 | | Poruke: 17 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Čet Stu 05, 2009 12:11 pm Naslov poruke: |
|
|
| Kolega potpisujem sve ovo!! Ja isto imam u planu 2-3 makete kroz godinu tak da sam odlucio uzeti cak i onaj najjeftiniji revellov starter kompresor, jer zivim u stanu i bitno mi je da je sto manji i tisi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Čet Stu 05, 2009 12:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja sam imao kompresor bez bez boce Gude i nisam bas bio zadovoljan posto nije mogao da brzo odregauje kakda se zagreje a grejao se vec nakon 5 min rada nakon stose zagreje dolazilo je do pojacanog kondezovanja vode sto ni odvajac vlage nije mogao bas najuspesnije resiti.sada sam napravio kompresor sa bocom i stvarno uzivam dok radim. Za farbanje makete upali se 2-3 puta i milina za rad.Ovo je samo moje licno zapazanje i zaista ne zelim da uticem na tvoju odluku ukoliko mislis suprotno.Pozdrav i javi sta si pazario. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nick
 | | Član od: 26 Stu 2006 | | Poruke: 934 | | Mjesto: VŽ |
|
Upisano: Čet Stu 05, 2009 1:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Taj iz Metroa je isti vrag ko i ovaj gore od Borisa. I kolko vidim, ima manometar i posudu za odvajanje vlage, tak da nebi trebalo biti problema sa kondenzatom. Jedino je sad upitno pregrijavanje, odnosno kolko dugo moze raditi konstantno, a da ne pocne kasljati.
Isto tak, jedina razlika izmedju Revellovog Standarda i ovog sa Airbrush Depot-a je cijena i to kaj je Revell u kucistu. Revellov je u Chipoteci 1300 kn, a ovaj je 700 kn. _________________ www.HRCappuccino.org |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Čet Stu 05, 2009 2:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Radi kontinuirano oko sat, sat i po...onda se ugrije. Ugasiš ga i za 10 min ponovo radi normalno. Ali dobro...kome to triba sat i po da oboja model u 1:35?
Bocu možeš i naknadno stavit ako ti je potreba...neš ti filozofije. Tribaju ti dva nepovratna ventila, tlačno crijevo i boca...naravno.
Misli da koji god kupiš jednog od ova dva nečeš falit. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| žbrmbo
 | | Član od: 29 Lip 2009 | | Poruke: 81 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Ned Stu 08, 2009 1:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Moje mišljenje je kad već kupuješ kompresor kupi klasični kompresor sa bocom , za AB ti bude dobar i onaj najmanji (ja imam onaj od 24l iz merkura po 699 kn NU-AIR ) a prednost mu je i ta da ćeš taj kompresor moći iskoristiti i za 100 drugih poslova _________________ Želio bi živjeti ko siromah , ali s puno novaca |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Ned Stu 08, 2009 1:40 pm Naslov poruke: |
|
|
jer valja iz chipoteke od revella kompresor standard class
i u cemu je rzlika izmedu standard i master class osim 1000 kn
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|