Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Pet Lis 30, 2009 12:20 am Naslov poruke: GB Zvezda 1:35, JS-2m |
|
|
Ajde da otvorim
Po prvi put sam maketu oprao u deterđentu odmah iz kutije, a ne prije bojanja pošto mislim u izvjesnoj mjeri koristiti PE set.
Nadam se da ću s tim imati sreće, ali ako ništa drugo korištenjem istog ne moram opet kupovati JS-3...
Ukratko, tu su Dragon JS-1/2 i Tamiya JS-2m koji će donirati neke nužne dijelove koje su nezamjenjivi a mitraljez će biti sa ISU-152 jer je bar 2x bolji od onog u kutiji.
Korisititi ću Friul set koji već duže imam doma, pa malo za promjenu...na prvi pogled mi se nisu svidjele. Princip spajanja je jednostavniji nego kod mnogo jeftinijih gusjenica od MasterKluba ali kod potonjih se dobiju dva različita pina (unutrašnji/vanjski) a kod Friulki unutrašnji će glumiti odrezana žica koja spaja članke a vanjski je već (često loše kako vidim) izliven...no dobro, svi su dosad bili happy pa ću i ja valjda...
Oduševljenje Aberovom cijevi je splasnulo nakon što je došla, naravno da je odlična, ali realno nije ni nužna a trebati će rasturiti korijen mantleta da bi nalegla.
Što reći još - ima mnogo sitnica koje se moraju obaviti na maketi i bez aftermarketa; za početak kolegama iz GB koji misle radit ovu maketu; osovina desnog ljenivca kad se isti spoji pada ukoso dole - treba pobrusiti tj. nivelirati gornji dio od dva na koji se osovina ljenjivca lijepi kako bi se izravnao.
KV-85 vrlo blizu bojanja ali sad lagano uz mlađeg brata
Eto samo mali uvodni dio  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Pet Lis 30, 2009 12:31 am Naslov poruke: |
|
|
Samo naprijed druže andro Nadam se da će tvoj strah od jetkovine splasnuti nakon ove makete  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minesweeper
 | | Član od: 21 Sij 2007 | | Poruke: 962 | |
|
Upisano: Pet Lis 30, 2009 7:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Jedva čekam da vidim ovu divotu složenu  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Lis 31, 2009 9:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Prvo sam pročistio grlo korijenu topa a usput ga i oštetio, pa popravio miliputem. Bitno je da cijev sada pristaje kao da je rađena za Zvezdu; inače je za Tamiyu di su modifikacije minimalne (probao sam).
Bez Proxxona zahvat bi bio pakao, jer je trebalo izdubiti po punoj dužini stupnjevani plastični korijen. Ne želim bit dosadan, ali još sam u nevjerici što se sve i lako može s pristojnim alatom a nekad je bilo skoro nemoguće.
Konačno malo jetkovine, bit će još mada ne naravno sve iz seta.
Varove na boku kupole sam odstranio i napraviti ću svoje, a evo malo pojačanja na krovu kupole; gljiva ventilacije je sa Tamiye, kao i oba auspuha i alatna kutija na desnom boku.
Inače, na spoju njuške kupole i kupole nema varova, "zavidano" je iznutra u stvarnosti.
I na kraju posvetio sam današnji dan gusjenicama i to sam obavio.
Inače, oduševljen sam lakoćom spajanja (definitivno na 1. mjestu među svima) i minimalnim čiščenjem koje se više svelo na provjeravanje dali su članci "prozračni" za prihvat žice. Višak žice sam samo odstranio noktaricom. No nažalost svi članci su jednaki, tj. vanjski pin je svima na istoj strani što znači da nemamo dvije različite gusjenice. Imam više setova od Friula doma i uglavnom daju lijeve i desne članke, barem kad je riječ o gusjenicama koje imaju samo jedan tip članka (npr. za Churchilla). Ovde su dva tipa članka prisutna pa jeli to razlog što im se dalje nije kompliciralo ne znam - eto malo razočarenje ali mislim da vizuelna razlika neće biti baš prevelika, pogotovo kad nalegne i CA ljepilo.
Nego, jel tko što još započeo?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
| | Član od: 28 Pro 2008 | | Poruke: 775 | |
|
Upisano: Sub Lis 31, 2009 10:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| T34 Napisao/la: |
Nego, jel tko što još započeo?  |
Ja čekam gusjenice i cijev za T34/85. Trebalo bi doći sl. tjedan.
Znam da mogu početi i bez toga, ali nije mi gušt otvarati post bez kompleta.
A i red je da ti prvi otvoriš GB.
I dobro si ga otvorio. Postavljaš standarde koje samo nastojimo dostići. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Sub Lis 31, 2009 11:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Andro dosao na svoje
Prekrasno zasada to izgleda, bit ce to super maketa...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Ned Stu 01, 2009 3:30 am Naslov poruke: |
|
|
| T34 Napisao/la: |
Nego, jel tko što još započeo?  | Uh.andro ja još maketu nemam,morat ćeš pričekat još malo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Ned Stu 01, 2009 11:50 am Naslov poruke: |
|
|
| Daš mi volje za radit, to je dovoljno za reći. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Ned Stu 01, 2009 12:15 pm Naslov poruke: |
|
|
....meštar si za oklop, nema ti ravna. Ovo stvarno fantastično izgleda. Evo i mene za koji dan. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Ned Stu 01, 2009 9:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Ajmo druže....быстро, быстро. Uvik je užitak pratit tvoj rad. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Stu 02, 2009 11:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| Aranza Napisao/la: | | ....meštar si za oklop, nema ti ravna. Ovo stvarno fantastično izgleda. Evo i mene za koji dan. |
Ma daj molim te, kad ti to napišeš imam dojam da mi se rugaš.
Malo napretka; lijepljenje plastike ostavljam za kraj.
Izdubio sam originalne mrežice i nemam najmeru potpuno prorezati okvir. Nemam volje za takav zahvat; plastika je tu debela nekoliko mm a osim toga trup je šuplji na bokovima ispod blatobrana pa mislim da bi se kroz mrežice to vidjelo pri određenom kutu.
Uz jaki crni wash i malo lanenog ulja da sve zamasti izgledat će to više nego OK. Počeo sam se boriti sa PE, zasad sam zadovoljan.
Odrezao sam i blatobrane no tu jetkani dio nikako da sjedne kako mislim da bi trebalo a pošto su iznimno jednostavni, napraviti ću ih od 0.25 stirena i odgovarajućih boltova, a spoj će biti čvršći.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Pon Stu 02, 2009 11:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Sjajno Andro,tvoje makete je još bolje uz malo pleha izgledati
Ali tko zna što nas još ćeka  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zond
 | | Član od: 25 Sij 2009 | | Poruke: 429 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Stu 03, 2009 12:08 am Naslov poruke: |
|
|
Gledam, pamtim i primjenjujem.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Stu 03, 2009 8:22 am Naslov poruke: |
|
|
Prijatelju, i ova če biti vrhunska  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Stu 10, 2009 6:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Pomalo naprijed; odrezao i polijepio metalne deflektore ispušnih plinova, nalijepio mrežice motora i zamijenio boltove kod istih kupovnima od rezina.
Također, pošto jetkani dijelovi nisu nalijegali nikako, od stirena sam napravio zamjenu za donji dio prednjeg blatobrana (prethodno odrezan original). Tu je i prva jetkovina koja mi nije baš najbolje legla, jednostavno sam trebao biti pažljiviji, no nema ljepila bar svuda, ličit će to na nešto.
Sastrugao sam sve varove po kupoli - napravit ću svoje. Staljena plastika je ušla u spoj pa sam pošteđen kitanja...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|