Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Ned Lis 04, 2009 1:07 pm Naslov poruke: warhammer |
|
|
| Molim ekipu koja se ovim bavi/slaže/boja/igra da me malo poduči o ovomu. Izgleda mi super i uvijek me palilo, napose figure. Ne tražim detaljne upute, destak - dvadest redaka. Gdje kupiti, razlike u vrstama ekipe/ljudstva i slično. Vidio sam da ima nekakav kao srednjovjekovni, pa onda nekakav iz budućnosti itd. Hvala i molim da se ne shvati ko zezancija jer nije. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Ned Lis 04, 2009 1:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Imaš zaa kupit u LOM-u.
Ovo goroim samo za Warhammer 40000:
Imaš nekoliko rasa koje NEMOŽEŠ kombinirat (osim nekih izuzetaka). Imaš 14 rasa i ako slažeš vojsku za igru onda možeš dakle samo 1 rasu kombinirat (opet tu ima izuzetaka)
Igra je užasno komplicirana. Ja je još osobno nisam igrao ali recimo znam da Imaš jedan ogroman basic rulebook koji ti dojde oko 200 kn (imaš za skinut sa neta u pdf. formatu) i to nije sve kaj ti treba,imaš još rulebook za posebe rase recimo Space Marines Rulebook jer svaki vojnik,bataljun,jedinica,zovilo,hodalica ima neke svoje posebne funkcije.
Warhammer je zanimljiv i zvog nekih drugih stvari.Recimo kupiš si neki set Space Marinesa i unutra dobiš dodatke i sl. kao recimo nekoliko poza ruka i nekoliko različitih pušaka počevši od snipera,teške strojnice,railguna,plazma rifle i nemam pojma kaj sve ne. I onda naravno kako ti svoga vojnika opremiš toliko ti on košta itd itd.
Ono bitno je kod bojanja. Ti u principu možeš svoje trupe obojat kako god želiš možeš i u rozo. No ono bitno ti je u koje obje ih obojaš zato jer recimo imaš baš posebne color chartse za vojske kako ih obojat i ako ih tako obojaš onda je to sada recimo Van Luck army pa onda on ima funkcije Van Luck armije. Dakle obojaš ih u neku određenu kombinaciju i tako dobivaš posebne dodatke.
Eto toliko ja znam o tome jer sam se i ja interesirao još prije par mjeseci pa sam se raspital Možda je nešto od ovoga krivo al već će me netko ispravit |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Ned Lis 04, 2009 1:52 pm Naslov poruke: |
|
|
tnx, puno jasnije nego prije. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| fallschimjager
| | Član od: 21 Tra 2008 | | Poruke: 258 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Lis 04, 2009 4:41 pm Naslov poruke: |
|
|
http://www.games-workshop.com
Vjerojatno ste već bili na stranici, tko nije neka pogleda. Nađu se slike svih jedinica, pravila....
I mene je ova tema nedavno počela zanimat, zainteresiran sam više za skupljanje nego za igranje. Do sada su 3 figurice iz LOR- a gotove, a sutra vjerojatno idem u nabavu novih. _________________
CK 2018. NOVI PROSTOR - Žarka Dolinara 9
Betmen, Supermen, Nepismen |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Pon Lis 05, 2009 6:32 am Naslov poruke: |
|
|
| fallschimjager Napisao/la: |
I mene je ova tema nedavno počela zanimat, zainteresiran sam više za skupljanje nego za igranje. |
isto |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Sri Lis 21, 2009 9:08 am Naslov poruke: |
|
|
ja sam isto dobil od mame neka tri mala pakovanja neko gnijezdo za mitrac ili neki drugi gun od onih junglista
motor od space marinesa i jos neki jetbike i 5 boja
mala sam se igral jedino je gnijezdo potpuno gotovo a motor je obojan ali jos nie obojan covjek na njemu
isto i kod jetbike  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
 | | Član od: 18 Svi 2007 | | Poruke: 1430 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Sri Lis 21, 2009 9:54 am Naslov poruke: |
|
|
I mene je više zanimalo skupljanje, imam oko 300 figura Lord of The Rings-a a nisam igrao više od 5-6 puta.... _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Sri Lis 21, 2009 12:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Dakle, prvo malo o hobiju. Games workshopove igre su zanimljiva mješavina društvene igre i maketarstva. Svaka od njihovih igara potiče igrače da sakupe vojsku po svom izboru i onda je sastave, lijepo pobojaju i na kraju zaigraju samu igru.
Izbor.
Figure možete pofarbati po zadanim shemama ili iz vlastite mašte. To je cijela čar ovih igara. Možete birati vrstu i veličinu vojske, način igre, način bojanja i još mnoge stvari. Znači li to da možete sve lijepo pomiješati i uzeti u vojsku što vas je volja? Pa baš i ne, jer postoje određena pravila po kojima se bira vojska, ali su dosta otvorena.Dakako da ćete masu puta u igrama vidjeti nepobojane figurice jer je dobar dio igrača nestrpljiv isprobati kako "radi" najnovija jedinica.
Priča.
Svaka od ove tri igre ima i nevjerovatne pozadinske priče. Za gospodara prstenova svi znate (a ako ne znate trk u knižnicu i pročitat knjigu) pa se tu neću previše zadržavati. Što se tiče Warhammera i Warhammera 40k, to su mračni svijetovi puni heroja (dobrih i zlih) ali bez puno nade u preživljavanje čovječanstva. Za svaku od igara (osim LOTRa) izasle su mnogobrojne knjige i stripovi koji dočaravaju mračni svijet igre. Priče su prepune likova iz mitova i legendi u sasvim novom svjetlu, ali i mnogi filmski, stripovski i drugi likovi ce se pojaviti tu i tamo u sebi sličnim ulogama.
U svakom slučaju izbor figura vodeće svjetske tvrtke u proizvodnji minijatura je vrlo dovoljan za ispuniti svaku vašu želju u izgradnji vojske za igru, a ono što nema, možete sami napraviti. Ovo je samo kratki uvod u svijet hobija. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
 | | Član od: 18 Svi 2007 | | Poruke: 1430 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Sri Lis 21, 2009 2:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| killa Napisao/la: |
Za svaku od igara (osim LOTRa).
|
Imaš masu knjiga od Games Workshopa koje opisuju likove, pozadinske priče kojih nema u trilogiji LOTR (sve o Easterlings-ima i južnom dijelu odakle dolaze Haradrim i ostale ubojice tipa Hasharin....) Painting guide-ovi, masa scenarija, izrada bojišta....
The Fellowship of the Ring, The Two Towers, The Return of the King, A Shadow in the East, Fall of the Necromancer, Gondor in Flames, Harad, Khazad Dum, Mordor, The Ruin of Arnor, The Scouring of the Shire, Battle of Pellenor Fields, Mines of Moria...te članci u gaming časopisu White Dwarf kojeg ima u Algoritmu. _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|