Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Austro-Ugarska vojska 1769.-1798.

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Schnellboot

Član od: 31 Svi 2006
PorukaUpisano: Pon Lis 19, 2009 11:34 pm    Naslov poruke: Austro-Ugarska vojska 1769.-1798. Citiraj ovaj komentar

Ima li netko na forumu tko se bavio bojanjem figura iz doba Napoleonskih ratova i vremena prije njih (1769.-1798.)?

Zanimaju me austro-ugarske pukovnije s područja Slavonije, tj. boje njihovih odora.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Lis 20, 2009 8:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bilo je članaka o toj temi u Hrvatskom vojniku i Husaru.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Uto Lis 20, 2009 1:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam bojao Pruse iz napoleonskih ratova. Probaj potrazit nesto od Ospreya, mozda oni imaju neku tematiku obradjenu sto se tice Austro-Ugarske vojske. Kao sto je Grunf rekao, mislim da sam vidio u nekom broju Husara ono sto trazis, samo ne znam kojem...

Pozdrav
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Schnellboot

PorukaUpisano: Uto Lis 20, 2009 10:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Bilo je članaka o toj temi u Hrvatskom vojniku i Husaru.

Znam. U Husaru broj 2 su slike austrijskih uniformi od 1809. do 1813. No, tada su uniforme bile drugačije nego u razdoblju od 1769. do 1798.

Pitanja su:

1. Jesu li na području Slavonije, npr. Brodska pukovnija, bile pukovnije u mađarskim uniformama (plave hlače)?

2. Koje su bile boje graničnih pukovnija?

3. Jesu li djelovale njemačke pukovnije na području Slavonije od 1780. do 1790.?
Natrag na vrh
milan

Član od: 22 Svi 2008
Mjesto: Svicarska
PorukaUpisano: Čet Tra 01, 2010 2:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

KIA

milan: poruka promijenjena dana: Uto Svi 25, 2010 1:35 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Brommann

Član od: 05 Velj 2006
Mjesto: Bukovčak Hügel
PorukaUpisano: Čet Tra 01, 2010 11:13 pm    Naslov poruke: Re: Austro-Ugarska vojska 1769.-1798. Citiraj ovaj komentar

Schnellboot Napisao/la:
Ima li netko na forumu tko se bavio bojanjem figura iz doba Napoleonskih ratova i vremena prije njih (1769.-1798.)?

Zanimaju me austro-ugarske pukovnije s područja Slavonije, tj. boje njihovih odora.

Moraš bit malo precizniji! Razdoblje koje te zanima se naziva HABSBURŠKA MONARHIJA, Austro - ugarska je tek od 1867. g. Možda zato ne možeš naći na netu konkretno što te zanima ... Wink
Natrag na vrh
Schnellboot

PorukaUpisano: Pet Tra 23, 2010 10:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Knjiga u kojoj sam našao informacije o postrojbama u Vojnoj krajini u 18. stoljeću je Austrian Frontier Troops 1740.-1798.; Osprey Publishing.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma