Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| matej
 | | Član od: 10 Kol 2009 | | Poruke: 75 | |
|
Upisano: Pon Ruj 14, 2009 4:51 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | **Potroseno vrijeme: 195:00h**
**Potroseno novaca: 1800KN** |
a koliko si živaca potrošio???  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pon Ruj 14, 2009 4:56 pm Naslov poruke: |
|
|
lol, a to se nemoze racunat. ma nisam previse, nisam nikad radio na silu, dok mi se nije dalo, jer ono sto ''moras'', nikad ne ispadne kako treba.
A radim kad imam volju, onda mi to smiriva zivce _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| matej
 | | Član od: 10 Kol 2009 | | Poruke: 75 | |
|
Upisano: Pon Ruj 14, 2009 8:04 pm Naslov poruke: |
|
|
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Pon Ruj 28, 2009 4:46 pm Naslov poruke: |
|
|
napokon digitalnii!! evo saljem slike, ima ih dosta, jer sam i dosta radio od zadnjeg puta sto sam digitalni imao. Mislim da ne trebam objasnjavat puno sto se radilo, jer nemam vremena sada, ako nekoga zanima nesto, nek pita slobodno. Komentari i kritike su dobro dosle. pozz
**Potroseno vrijeme: 195:00h**
**Potroseno novaca: 1800KN** _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomcat Fanatic
| | Član od: 09 Pro 2006 | | Poruke: 106 | | Mjesto: Ptuj- Slovenia |
|
Upisano: Pon Ruj 28, 2009 8:13 pm Naslov poruke: |
|
|
HUUUH.... DIVNO!!!! _________________ Last Cat standing ! Baby |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| DavorŠotman
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 375 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Pon Ruj 28, 2009 9:55 pm Naslov poruke: |
|
|
izgleda izvrsno, ova predzanja slika,jel si te topove dobio u lion roar setu izgledaju rezinski? samo naprijed ,isplatili su ti se novci bit će super! _________________ SAY HELLO TO MY LIL' FRIEND |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Pon Ruj 28, 2009 10:25 pm Naslov poruke: |
|
|
da, oni su rezinski, od veteran modela, sa cijevima, dobije se i nesto PE sa njima, to je jedini veci dio koji tamiya nije uopce realno napravila pa sam htjeo nesto bolje. jest da nisu jeftini, ali isplati se _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Pon Velj 08, 2010 1:12 am Naslov poruke: |
|
|
Uff ljudi moj, nije me bilo koliko 4 mj?? jao jao, imao sam drugih obaveza, i pao mi je interes za makete. Al sad kako je vrijeme ispita, nekako sam vise doma, i sredit cu kompresor i AB uskoro pa da pocnem dalje radit na Yamata, kojeg sam zaboravio tamo na kutu. Uglavnom skinuo sam mu prasinu, i poceo vidjet sta fali jos. Na oko 70% onih triple 25mm sam postavio ogradice, al sad nazalost pofalilo toga.
Koristio sam 1/350 WWII IJN Vessels Guard Rails II
http://www.hlj.com/product/LORLE350025
na ovoj slici ovi skroz dole na dnu. Ako ima neko toga viska, recimo 10-15 cm bi mu bio jako zahvalan da mi se javi na PM da se dogovorimo oko slanja i placanja jer ako ne moram narucit a tko zna koliko cu cekat.
Nema slika bas jer nisam nista pametno napravio, cekam jos i Pin vise al nikako da ga dobijem jer balista ga trenutno nema. Nadam se da cu se uskoro javit sa slikama i radosnim vijestima. Pozz svima _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Velj 08, 2010 10:08 am Naslov poruke: |
|
|
Čekamo update
pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Sub Ožu 06, 2010 4:39 pm Naslov poruke: |
|
|
pitanje za strucnjake, vidio sam da je bilo malo prigotovora oko postolja sa trocijevnim Type 96, vidim da je kolega Essex bio rekao da heksagonalna postolja su bila samo na glavne kule (480mm) a ostale su bile kruzne. E sada, vidim po slike Kure muzeja da ove na krmi (zaokruzene crvenom) ih nema, a sto sa ovim ispred? Po 1:10 replici ima ih, a po referente slike u knjizi vidim da samo su 2 po strani a ne 3. _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Stefan
 | | Član od: 21 Pro 2007 | | Poruke: 485 | |
|
Upisano: Sub Ožu 06, 2010 6:40 pm Naslov poruke: |
|
|
| Prelep brod!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Ožu 06, 2010 10:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| veliko_pile Napisao/la: |
pitanje za strucnjake, vidio sam da je bilo malo prigotovora oko postolja sa trocijevnim Type 96, vidim da je kolega Essex bio rekao da heksagonalna postolja su bila samo na glavne kule (480mm) a ostale su bile kruzne. |
Zapravo 46 cm/45 Type 94 (Model 1934).
48 cm/45 (Model 1916) bio je eksperimentalni top čiji je razvoj zaustavljen japanskim potpisivanjem Washingtonskog pomorskog sporazuma 1922. Od dva napravljena prototipa prvi se raskolio prilikom testnih opaljenja a drugoga su pronašle američke okupacijske snage nakon rata i uništile.
I da, heksagonalna postolja Type 96 topova bila su isključivo na kulama #2 i #3
| veliko_pile Napisao/la: | | E sada, vidim po slike Kure muzeja da ove na krmi (zaokruzene crvenom) ih nema, a sto sa ovim ispred? Po 1:10 replici ima ih, a po referente slike u knjizi vidim da samo su 2 po strani a ne 3. |
Kojoj knjizi?
Broj (152), vrsta (Type 96) i raspored (50x3, 2x1) 25 mm topova tijekom Ten-Go operacije danas više nije sporan. Za sve nedoumice oko samog razmještaja konzultiraj Kure model.
Također nemoj zaboravit i dva dvocijevna postolja s Type 93 strojnicama kal. 13 mm, po jedan na palubi VII sa svake strane pagode, na koje većina maketara jednostavno zaboravi |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Ned Ožu 07, 2010 3:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| Essex Napisao/la: |
Kojoj knjizi?
|
anatomy of the ship, od Janusza Skulskija.
| Essex Napisao/la: |
Također nemoj zaboravit i dva dvocijevna postolja s Type 93 strojnicama kal. 13 mm, po jedan na palubi VII sa svake strane pagode, na koje većina maketara jednostavno zaboravi
|
jel mi mos to pokazat na laksi nacin nazalost nisam toliki strucnjak da bi razumio, pa bi mi slika pomogla  _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Ožu 07, 2010 5:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| veliko_pile Napisao/la: | | Essex Napisao/la: |
Kojoj knjizi?
|
anatomy of the ship, od Janusza Skulskija. |
"Anatomija" je vrlo dobra referentna literatura ali je pisana sredinom 80-tih, a od tada do danas su otkriveni mnogi novi detalji o YAMATU. U nedoumici između "Anatomije" i Kure modela uvik se prikloni potonjem, barem što se tiče Ten-Go
| veliko_pile Napisao/la: | | Essex Napisao/la: |
Također nemoj zaboravit i dva dvocijevna postolja s Type 93 strojnicama kal. 13 mm, po jedan na palubi VII sa svake strane pagode, na koje većina maketara jednostavno zaboravi
|
jel mi mos to pokazat na laksi nacin nazalost nisam toliki strucnjak da bi razumio, pa bi mi slika pomogla  |
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|