Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Sri Ruj 09, 2009 5:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na podrsci.... ma biti ce to ok, valjda postoji kraja ovim problemima i nevoljama. A one su izgleda proporcionalne sa time koliko je covjeku stalo do necega, sto se vise pati sa maketom, ona se vise opire...
Vulkanizer> zadovoljavam se sa 20% zarade, meni dovoljno....
Boris> e vidis, to je ljepota kod izrade makete neceg imaginarinog. Nepokitan spoj? Neeee to tako mora biti. SIlvering - tocno to sam htjeo postici. Grubi nanos boje - djelovanje gama zracenja..... I nitko ti nemoze to osporiti i ztvrditi da na pravom nije tako.....
Btw, za onih par zrna grublje boje koja su se pojavila, sjetih se jedne epizode gdje je voyager zapeo u nekakvoj anomaliji, pa se nekakve nakupine pocimaju taloziti po brodu.....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ruj 09, 2009 7:56 pm Naslov poruke: |
|
|
(za svaki slučaj) inače sve 5 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Čet Ruj 10, 2009 11:02 am Naslov poruke: |
|
|
Decali su uspjesno legli, na srecu, nema silveringa.....
E sada..... jedno pitanje.......neznam dali da ga ostavim ovako gloss, ili da ga matiram? Nemam semigloss laka, samo MM-ov mat enamel..... ili ima kakav recept da se dobije semigloss lak? _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Čet Ruj 10, 2009 12:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako su ti oba laka na istoj bazi, pomiješaj u omjeru pola-pola. Ukoliko nisi u mogućnosti ostavi ga ovakvog. Koliko vidim na slikama uopće nije ekstremni gloss. Više mi izgleda polusjajan i vrlo efektan. (..moje skromno mišljenje). _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Čet Ruj 10, 2009 12:28 pm Naslov poruke: |
|
|
U tome i je vic.....nemam dva laka, imam samo jedan - MM mat enamel..... Dakle, maketa moze biti ili ovakva kakva je sada (to je lakirano sa prontom) ili moze biti cisti mat..... meni se isto tako vise svidja ova varijanta, to je neki semigloss, ne sjaji se previse, mislim da mu mat nebi stajao..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Čet Ruj 10, 2009 1:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: | | U tome i je vic.....nemam dva laka, imam samo jedan - MM mat enamel..... Dakle, maketa moze biti ili ovakva kakva je sada (to je lakirano sa prontom) ili moze biti cisti mat..... meni se isto tako vise svidja ova varijanta, to je neki semigloss, ne sjaji se previse, mislim da mu mat nebi stajao..... |
..rješeno. Ostavi ga ovakvog. Prelijep je a još kada svijetla dođu do izražaja biti će u punom sjaju.  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Čet Ruj 10, 2009 1:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Super je ovako s Peontom...samo ostavi tak!
Make it so................(J. L. Picard) _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ruj 10, 2009 1:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Što se tiče laka, meni ovako izgleda OK, ali se možeš i poigrati tako da napraviš neku vrstu postshadinga sa mat lakom. Možda će još zanimljivije izgledat ako neki paneli budu sjajniji a neki više mat. Voyager je u delta kvadrantu preživio "sito i rešeto", pa je svaka kombinacija otvorena...  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Čet Ruj 10, 2009 2:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Eh sad mi je palo na pamet.....obavezno stavi maketu na natjecanju u neku veliku crnu kutiju......da svi vidimo kako svijetli.....
Ovo nije šala, mislim da bi to stvarno bilo svjetski  _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Čet Ruj 10, 2009 3:00 pm Naslov poruke: |
|
|
ooo daaaa......stavit cu je u jednu veeeliku crnu kutiju.....zvanu kanta za smece..... mislim da je to sad definitivna stvar...... isao sam skidati maske sa prozora i ostalih prozirnih dijelova.... osim sto se maska (gunze tekucina za maskiranje, kao maskol) neda skinuti vec jedino strugati, a onda kida i boju oko ruba, par prozora nije izdrzalo, pa su ispali van..... kako cu ih vratiti nemam pojma.... malo sam to popravio kistom po rubovima, pokusat cu jos malo smirglom lagano zagladiti.... ili cu jednostavno pristati na taj kompromis i ostaviti ih takve kakvi jesu...
ja glasam za kantu za smece..... a vi?
btw, maketa je trebala imati fenomenalno postolje, a kasnije je trebala ici i kutija da je stiti od prasine, no sad zbog oka nista od toga, ici ce na normalno postolje.....cak nije ni zasluzila da utucem 1000kn za postolje i pripadajucu kutiju..... No za rasvjetu se ne brinem, odlicno se i po danu vidi svjetlo....jasno, ukoliko rasvjeta bude radila, vise me nebi ni to iznenadilo da se ispostavi da ne radi..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| matej
 | | Član od: 10 Kol 2009 | | Poruke: 75 | |
|
Upisano: Čet Ruj 10, 2009 3:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | ja glasam za kantu za smece..... a vi? |
da ti nije palo na pamet!
da sam na tvom mjestu za inat sebi bi je završio...nakon toliko muke i svega... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ruj 10, 2009 3:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Nipošto let u crnu rupu. Znaš da se Voyager izvukao iz svake nevolje i stigao kući...A što kažeš na pokoji Borgovski dodatak ili oštećenje od fazora iz borbe koji prikrivaju greškice... Kažu da je u ljubavi, ratu i Sci-fi maketarstvu sve dozvoljeno...  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ruj 10, 2009 5:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne bacaj ni za živu glavu jerbo češ sa menom imati posla (pogledaj moj avatar, sve ti govori) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|