Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

USS Voyager
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Ostalo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Sri Ruj 09, 2009 5:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na podrsci.... ma biti ce to ok, valjda postoji kraja ovim problemima i nevoljama. A one su izgleda proporcionalne sa time koliko je covjeku stalo do necega, sto se vise pati sa maketom, ona se vise opire...

Vulkanizer> zadovoljavam se sa 20% zarade, meni dovoljno.... Wink

Boris> e vidis, to je ljepota kod izrade makete neceg imaginarinog. Nepokitan spoj? Neeee to tako mora biti. SIlvering - tocno to sam htjeo postici. Grubi nanos boje - djelovanje gama zracenja..... I nitko ti nemoze to osporiti i ztvrditi da na pravom nije tako..... Laughing

Btw, za onih par zrna grublje boje koja su se pojavila, sjetih se jedne epizode gdje je voyager zapeo u nekakvoj anomaliji, pa se nekakve nakupine pocimaju taloziti po brodu..... Wink

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Ruj 09, 2009 7:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Drzi fige Pop (za svaki slučaj) inače sve 5
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Čet Ruj 10, 2009 11:02 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Decali su uspjesno legli, na srecu, nema silveringa.....

E sada..... jedno pitanje.......neznam dali da ga ostavim ovako gloss, ili da ga matiram? Nemam semigloss laka, samo MM-ov mat enamel..... ili ima kakav recept da se dobije semigloss lak?

Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Čet Ruj 10, 2009 12:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako su ti oba laka na istoj bazi, pomiješaj u omjeru pola-pola. Ukoliko nisi u mogućnosti ostavi ga ovakvog. Koliko vidim na slikama uopće nije ekstremni gloss. Više mi izgleda polusjajan i vrlo efektan. (..moje skromno mišljenje).

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Reaper

PorukaUpisano: Čet Ruj 10, 2009 12:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U tome i je vic.....nemam dva laka, imam samo jedan - MM mat enamel..... Dakle, maketa moze biti ili ovakva kakva je sada (to je lakirano sa prontom) ili moze biti cisti mat..... meni se isto tako vise svidja ova varijanta, to je neki semigloss, ne sjaji se previse, mislim da mu mat nebi stajao.....

Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Čet Ruj 10, 2009 1:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:
U tome i je vic.....nemam dva laka, imam samo jedan - MM mat enamel..... Dakle, maketa moze biti ili ovakva kakva je sada (to je lakirano sa prontom) ili moze biti cisti mat..... meni se isto tako vise svidja ova varijanta, to je neki semigloss, ne sjaji se previse, mislim da mu mat nebi stajao.....

..rješeno. Ostavi ga ovakvog. Prelijep je a još kada svijetla dođu do izražaja biti će u punom sjaju. Wink

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Čet Ruj 10, 2009 1:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja ne volim sjajne makete ali ovo je specifićan slućaj,definitivno ne smije biti mat.Igračasti utisakn sjajnih makete moraš izbjeć washom i weatheringom , bar ti to znaš ( jesam pametan) Very Happy
tole

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Čet Ruj 10, 2009 1:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super je ovako s Peontom...samo ostavi tak!

Make it so................(J. L. Picard)

Group build - metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Ruj 10, 2009 1:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Što se tiče laka, meni ovako izgleda OK, ali se možeš i poigrati tako da napraviš neku vrstu postshadinga sa mat lakom. Možda će još zanimljivije izgledat ako neki paneli budu sjajniji a neki više mat. Voyager je u delta kvadrantu preživio "sito i rešeto", pa je svaka kombinacija otvorena... Wink

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
tole

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Čet Ruj 10, 2009 2:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Eh sad mi je palo na pamet.....obavezno stavi maketu na natjecanju u neku veliku crnu kutiju......da svi vidimo kako svijetli.....

Ovo nije šala, mislim da bi to stvarno bilo svjetski Very Happy

Group build - metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Reaper

PorukaUpisano: Čet Ruj 10, 2009 3:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ooo daaaa......stavit cu je u jednu veeeliku crnu kutiju.....zvanu kanta za smece..... mislim da je to sad definitivna stvar...... isao sam skidati maske sa prozora i ostalih prozirnih dijelova.... osim sto se maska (gunze tekucina za maskiranje, kao maskol) neda skinuti vec jedino strugati, a onda kida i boju oko ruba, par prozora nije izdrzalo, pa su ispali van..... kako cu ih vratiti nemam pojma.... malo sam to popravio kistom po rubovima, pokusat cu jos malo smirglom lagano zagladiti.... ili cu jednostavno pristati na taj kompromis i ostaviti ih takve kakvi jesu...

ja glasam za kantu za smece..... a vi?

btw, maketa je trebala imati fenomenalno postolje, a kasnije je trebala ici i kutija da je stiti od prasine, no sad zbog oka nista od toga, ici ce na normalno postolje.....cak nije ni zasluzila da utucem 1000kn za postolje i pripadajucu kutiju..... Twisted Evil No za rasvjetu se ne brinem, odlicno se i po danu vidi svjetlo....jasno, ukoliko rasvjeta bude radila, vise me nebi ni to iznenadilo da se ispostavi da ne radi.....

Natrag na vrh
matej

Član od: 10 Kol 2009
PorukaUpisano: Čet Ruj 10, 2009 3:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
ja glasam za kantu za smece..... a vi?

da ti nije palo na pamet! Laughing

da sam na tvom mjestu za inat sebi bi je završio...nakon toliko muke i svega...
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Ruj 10, 2009 3:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nipošto let u crnu rupu. Znaš da se Voyager izvukao iz svake nevolje i stigao kući...A što kažeš na pokoji Borgovski dodatak ili oštećenje od fazora iz borbe koji prikrivaju greškice... Wink Kažu da je u ljubavi, ratu i Sci-fi maketarstvu sve dozvoljeno... Cool

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Čet Ruj 10, 2009 3:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nism glasao zadnjih deset godina jer se uvik za..frknem pa neću ni sad Wink
Kad ga izložiš u polumraku sa svim onim upaljenim diodama ko će vidit neko stakalce, mora bit da ti ta špena ušla dublje u glavu Wink
Ako se hoćeš zamirit sa po foruma onda ga zvitlaj u kontenjer , kanta je pre mala , al 7/9 ti nikad oprstiti neće
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Čet Ruj 10, 2009 5:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne bacaj ni za živu glavu jerbo češ sa menom imati posla Sibanje Boksa (pogledaj moj avatar, sve ti govori)
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Ostalo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20  Naprijed
Stranica 18/20

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma