Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

P-51D , Dragon 1:32
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Sri Jul 22, 2009 11:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lipo i pedantno Very Happy
Danny

Član od: 19 Pro 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Jul 23, 2009 7:05 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlican,jos da se ne vidi ovaj sav na gumama bio bi bolji Very Happy
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
darko

Član od: 10 Ruj 2006
Mjesto: Daruvar
PorukaUpisano: Čet Jul 23, 2009 10:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Propeler je čini mi se kontra ? Ako se ne varam mustang i većina amera iz tog vremena imaju rotaciju u smjeru kazaljke na satu (za razliku od većine britanaca), a u tom slučaju tvoj propeler bi gurao avion unatrag.
Ne znam, ima ovdje boljih stručnjaka od mene, neka oni potvrde ili opovrgnu ovo moje trabunjanje.
Već sam rekao, paintjob je prekrasan i uredan, posao odrađen za 5.

Pozdrav !
Natrag na vrh
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Čet Jul 23, 2009 1:12 pm    Naslov poruke: P 51 Citiraj ovaj komentar

Pa ovo je ludiloooo , koje boje si koristio i da li si sve radio pravo iz kutije? Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
RE_krešo

Član od: 11 Ožu 2007
PorukaUpisano: Čet Jul 23, 2009 1:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

darko Napisao/la:
Propeler je čini mi se kontra ? Ako se ne varam mustang i većina amera iz tog vremena imaju rotaciju u smjeru kazaljke na satu (za razliku od većine britanaca), a u tom slučaju tvoj propeler bi gurao avion unatrag.
Ne znam, ima ovdje boljih stručnjaka od mene, neka oni potvrde ili opovrgnu ovo moje trabunjanje.

Pozdrav !

I ima rotaciju u smijeru kazaljke na satu.Kao i gotovo svi današnji klipni jednomotorci,a i tadašnji britanci.Kao šaraf.
Ja znam jedino za Ruse da su imali obrnute elise i to na Yakovima,nisam siguran za Laggeove.

Još jednom hvala svima na podršci! Very Happy
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Jul 23, 2009 1:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

darko Napisao/la:

Pozdrav !
Krakovi propelera su pod točnim nagibom-tu nema greške. Ono u čemu je inače problem ove makete je pogrešan aerofoil presjek samih krakova propelera. Tako bar kažu eksperti po netu.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
RE_krešo

Član od: 11 Ožu 2007
PorukaUpisano: Čet Jul 23, 2009 1:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Ono u čemu je inače problem ove makete je pogrešan aerofoil presjek samih krakova propelera. Tako bar kažu eksperti po netu.

Točno.Elisa je nagnuta u dobrom smijeru ali je vitoperenje jednog kraka totalno čudno i profil je naopako. Ima tu dosta gluposti u ovom kitu. Npr. ovi gumeni točkovi su smeće.Prvo nemožeš ih brusit jer s mrve,a skalpel kirurgija se vidi previše.Drugo gume su prevelike u odnosu na felge pa sam morao puniti drvofiksom i ponovo bojati.
Nisam ih zalijepio tako da kad naletim na nešto bolje da ih mogu zamijeniti.Iako nisam još suguran da li se isplati.
Gost
PorukaUpisano: Čet Jul 23, 2009 4:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uvažavam mišljenje struke, ali meni kao laiku za ovakve stvari ovo izgleda sjajno. Sve pohvale.
Natrag na vrh
Sovremenny

Član od: 29 Sij 2009
Mjesto: Istra
PorukaUpisano: Čet Jul 23, 2009 4:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

inace se ne razumijem jako u avione ali ovo prekrasno....slikaj ga u crno-bijelo i bez problema možes nekom rec da je slikan u ww2
Natrag na vrh
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Čet Jul 23, 2009 5:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako dobro, svaka čast. Jesi ovo sa Alcladom radio?
Ovako od oka, a ne vidi se skroz dobro sa slika rekao bih da su aeroprofili propelera kad bih se gledalo u presjeku okrenuti suprotno, tj. ima onu zakrivljenost aeroprofila na suprotnoj strani od nastrujavanja zraka. Kažem, tako mi se izgleda.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
darko

PorukaUpisano: Čet Jul 23, 2009 6:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

RE_krešo Napisao/la:

I ima rotaciju u smijeru kazaljke na satu.Kao i gotovo svi današnji klipni jednomotorci,a i tadašnji britanci.Kao šaraf.

Hmm, nisam 100% siguran, ali koliko je meni poznato dotadašnji, Merlin je u to vrijeme zamijenjen sa Griffonom, a on se rotirao obratno.
Nema veze, bitno je da su mi krakovi elise izgledali čudno, ali izgleda da opet nisi ti kriv nego Dragon Wink

Pozdrav !
Natrag na vrh
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Čet Jul 23, 2009 10:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

OT imali ta zamjena motora veze sa auspusima Embarassed
darko

PorukaUpisano: Čet Jul 23, 2009 11:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Krivo sam se izrazio, nije bilo zamjene motora, nego su novi spitovi (čini mi se od Mk XII) rađeni sa novim motorima.
Ako si mislio jesu li auspusi različiti za ova dva motora, mislim da jesu:

http://www.spitfiresociety.demon.co.uk/whatmark.htm

Pozdrav !
Natrag na vrh
Poseidon

Član od: 12 Ožu 2009
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Ned Jul 26, 2009 11:33 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

AUUUUU...stvarno je prelep i u pravoj razmeri,i mene čekaju dva mustanga na rad,ali manjak vremena čini svoje.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Poky

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Jul 29, 2009 5:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Skidam kapu, jako dobro. Aj sam reci s ćim si radio ove ostatke kerozirana (curke) po ljevom krilu.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3  Naprijed
Stranica 2/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma