Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4107 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Jul 19, 2009 10:42 am Naslov poruke: BMW R-75 Tamiya 1:35 Napredak 12.09. |
|
|
S ovime se zabavljam u proteklih 7 dana. Skrečane su cijevi zraka od filtera do cilindra, ispušne cijevi od cilindra do prednjeg lonca, svječice sa kablovima, a bit če još puno toga. Evo ovoliko za sada.

Iwtcha: poruka promijenjena dana: Sub Ruj 12, 2009 3:23 pm; prepravljeno ukupno 3 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Ned Jul 19, 2009 1:11 pm Naslov poruke: |
|
|
E ovo me jako zanima. Naime, imam u planu nešto slično...samo Tamiyino. Već sam svojevremeno izradio Italerijevog Cindapa s prikolicom...i dodao svašta nešta na njega...prije svega kablove, sajle, svjećice i sat, posluživši se fotkama...no, mislim da ću na mom budućem BMW-u jednostavno kopirati izmjene i dopune koje poštovani kolega Ivča bude radio...ako on sam nema ništa protiv, naravno.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Night Hawk
 | | Član od: 03 Svi 2007 | | Poruke: 912 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Ned Jul 19, 2009 1:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepo za sada!
Probaj ako ti se da zamijenit ovu oprugu ispod sica. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Jul 20, 2009 9:31 am Naslov poruke: |
|
|
Lijepo napreduje. Mene kod tih Tamiya i Italeri motora najviše smetaju nerealne žbice na kotačima koje izgledaju kao nekakve ploče sa srhom po sredini. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
|
Upisano: Pon Jul 20, 2009 10:29 am Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | kopirati izmjene i dopune koje poštovani kolega Ivča bude radio...ako on sam nema ništa protiv, naravno. |
Dapače, drago mi je da moj rad nekog nadahnjuje , ako treba mogu objasniti sve dodatke step by step
| Citat: | | Probaj ako ti se da zamijenit ovu oprugu ispod sica. |
Pokušao sam izraditi novu oprugu, ali nisam pronašao odgovarajuču žicu, pa sam odustao od toga
| Citat: | | najviše smetaju nerealne žbice na kotačima koje izgledaju kao nekakve ploče |
Ražmšljao sam da promjenim te žbice sa metalnima, al mi se učinilo da bi to mogao biti Sizifov posao pa sam odustao i od te namjere |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Igor_A.
 | | Član od: 03 Tra 2008 | | Poruke: 307 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Jul 20, 2009 12:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepo izgleda, imam samo jednu sugestiju, mislim da ne griješim jer sam skidao sa neta referentne fotke, i na svim fotkama je zaštitni lim na auspuhu bio pofarban u boju karoserije, a ne u metalnu, pa mislim da bi to trebao ispraviti, naravno ti odluči  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
|
Upisano: Pon Jul 20, 2009 12:47 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Jesi li bojao kistom ili ABom? |
Večinom sve sa AB-om. Pošto je motor i zadnji kotač u jednom dijlu, gumu sam bojao kistom, a okvir šasije sam sklopio i ofarbao prije navlačenja na motor. Uopče ne radim po sastavnici što se tiče redosljeda sklapanja i bojanja, neg onak po logici da si olakšam.
Igore imaš pravo, meni se po CB slikama učinilo da bi ta zaštita mogla bit od aluminija, ali izgleda da je ipak metalna i u boji vozila. Hvala na uočenoj pogrešci koju ču ispraviti. [/quote] |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
|
Upisano: Sub Kol 01, 2009 2:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Zbog kronične nestašice vremena i kroničnog umora, nije se baš puno radilo na maketama. Uspio sam samo skrečati polugice i sajle mjenjača te kočnice, "kurblu", i ipak sam maknuo oprugu ispod sjedala vozača te ču staviti metalnu. Evo i slika.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
 | | Član od: 05 Velj 2007 | | Poruke: 1054 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Sub Kol 01, 2009 4:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Baš lijepo! Hoće li pisati nešto na pločici za registarsku oznaku na prednjem blatobranu?
OT: Ima li, možda, negdje za nabaviti maketa motorkotača Jawa 250 ccm iz 1948? _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
|
Upisano: Sub Kol 01, 2009 5:15 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Hoće li pisati nešto na pločici za registarsku oznaku na prednjem blatobranu? |
Dolaze decali sa registarskim brojem |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PELE
 | | Član od: 10 Kol 2008 | | Poruke: 287 | | Mjesto: Pancevo, Srbija |
|
Upisano: Sub Kol 01, 2009 11:36 pm Naslov poruke: |
|
|
BRAVO!!!
Jedva cekam da ga vidim zavrsenog...
Samo napred!
Pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
|
Upisano: Ned Kol 02, 2009 11:02 am Naslov poruke: |
|
|
Motor je 95% gotov
Na kraju bi trebalo izgledati ovak nekak na diorami
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Ned Kol 02, 2009 11:21 am Naslov poruke: |
|
|
ovakve stvari mene fasciniraju......odlican posao! koliko je on cca velik? _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
|
Upisano: Ned Kol 02, 2009 2:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | koliko je on cca velik? |
Motor je dugačak 6, a širok sa prikolicom 4 cm |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
 | | Član od: 05 Velj 2007 | | Poruke: 1054 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Ned Kol 02, 2009 3:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Čestitke, lijepo urađeno. Vrati čovjeka puno godina unatrag. Mali vremeplov. _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|