Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

S.M.S Konig
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Sovremenny

Član od: 29 Sij 2009
Mjesto: Istra
PorukaUpisano: Ned Jul 12, 2009 7:29 pm    Naslov poruke: S.M.S Konig Citiraj ovaj komentar

Napokon sam nasao vremena za stavit slike mog trenutnog projekta..kao sto pise u naslovu radi se o ratnom brodu SMS Konig...poceo sam ga raditi lani na kraju ljetnih praznika...rebra i kobilica su napravljena od drva te obložena staklenim matom i zakitana kitom za auta...brod je dug 119 cm....s obzirom da mi je ovo prvi scratchbuild ja sam jako zadovoljan rezultatom.....posebna zahvala gospodinu Essexu na nacrtima..

predmeti na palubi su postavljeni samo za slikanje pa nisu tocno raspoređeni

izrada topovskih kula.....1. je napravljena od stirena...2. kalup od alginata za lijevanje 3. obojana kula od gipsa 4. stavljeni topovi 5. gotova kula

usporedba s yamatom 1/350

po mojim procjenama gotov je 50-60%.....još trebam napraviti nadgrađe i detaljirati ga.......kad završim počinjem graditi sovjetsku flotu u 1/200 ( kirova, 2 trumpeterova sovremennyja i 2 typhoon podmornice, i možda nosač aviona kiev ako nađem nacrte)...toliko od mene...pozdrav

Sovremenny: poruka promijenjena dana: Čet Velj 11, 2010 11:53 pm; prepravljeno ukupno 2 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
slider
Gost
PorukaUpisano: Ned Jul 12, 2009 8:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

prekrasno..... Klanjanje
Natrag na vrh
Tasma

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Prigorje
PorukaUpisano: Ned Jul 12, 2009 8:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ralje Klap klap Klanjanje Klanjanje Klanjanje
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Ned Jul 12, 2009 11:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hoćeš li još radit na trupu ili je ovo konačno?
Natrag na vrh
Sovremenny

PorukaUpisano: Pon Jul 13, 2009 9:12 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na ča točno misliš? nešto je konačno nesto nije
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Pon Jul 13, 2009 11:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Police za protutorpedne mriže - zaista si ih prenisko spustio...
One su pratile de facto rub palube na kojoj su stajale dizalice koje su olakšavale njihovo manipuliranje. Pogledaj malo primjere na nekoliko bojnih brodova/krstaša Kaiserliche Marine

To je sve. Ostatak je vrlo lip rad
Natrag na vrh
Sovremenny

PorukaUpisano: Uto Jul 14, 2009 10:33 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

aha..hvala na objašnjenju.....Možda ih ispravim jer su zalijepljene sa drvifixom i cijanofixom pa bi ogulile dio kita i piture s broda.... Vec sam probao na prijašnjim topovskim kulama koje su završile u smeću skidat topove koji su bili isto tako zalijepljeni i razdere se sve u krugu 1 cm........
Sad su me zbunile te slike.....na njima ispred 150 mm topova nema ograde a na nacrtima ima...????
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Uto Jul 14, 2009 11:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sve je u redu. Za razliku od fiksne ograde na nadgrađu, ograda duž palube se može spustit kako bi topovi imali neometano polje djelovanja
Natrag na vrh
Sovremenny

PorukaUpisano: Uto Jul 14, 2009 11:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

aha kužim...to sam i pretpostavlja.....ps. ti si točan ko švicarski sat, svaki dan odgovoriš u 10:28 Very Happy
Natrag na vrh
Sovremenny

PorukaUpisano: Sri Jul 15, 2009 11:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

e imas možda koju sliku nadgrađa i pramca Koniga?....brzo pocinjem radit nadgrađe pa skupljam slike...a pramac mi se cini da je pre debel i da bi ga trebao ošlajfat.......da li je konig ima one crveno-bijele kvadrate s mrežom ( za ventilaciju???) na topovskim kulama??? na nekim slikama ih ima a na nekima ne.....ili su skinute/stavljene na modernizaciji??
Natrag na vrh
Sovremenny

PorukaUpisano: Uto Jul 21, 2009 3:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Napredak, al unazad....skinute su sve police za prozutorpedne mriže koje ce kasnije bit postavljene više od ovih, svih 122 trokutasta nosača, i sve '' obrve'' iznad prozora na krmi.....bokove broda i krmu trebam zakitat i izbrusit....nakon toga slijedi lakiranje nekih dijelova kako bi dobio izgled brodskih panela, stavljanje nekih detalja od stirena i novih ''obrva'' od deblje bakrene žice, i vjerojatno nova paluba i 150 mm topovi.( kažem vjerojatno jer mi je ža ići sve skidat al morat ću)

stanjeni pramac koji čeka kitanje i brušenje

i za kraj pozdrav od mene i mojeg prvog časnika koji je danas dobio čin kapetana jer nekim čudom nije zaspao na radnom mjestu i zbog velikih zasluga čišćenja paučine u garaži Very Happy
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Uto Jul 21, 2009 4:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sovremenny Napisao/la:
da li je konig ima one crveno-bijele kvadrate s mrežom ( za ventilaciju???) na topovskim kulama??? na nekim slikama ih ima a na nekima ne.....ili su skinute/stavljene na modernizaciji??

Radilo se o splavima za spašavanje... Very Happy

Obojaj ih Hellgrau, kao i ostatak nadgrađa. Vidljivi su na brodu i prije modernizacije, mada ih kod Jyllanda definitivno nije nosio

Ovo je snimljeno nakon šta je brod popravljen od teških oštećenja zadobivenih kod Jyllanda. Splavi su tu, protutorpedne mriže su uklonjene, a na vrhu Pfalzmasta je još uvik zastava viceadmirala Paula Behnckea. Vjerojatno se radi o jeseni 1916.
Natrag na vrh
Sovremenny

PorukaUpisano: Uto Jul 21, 2009 4:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala....ja budala mislio da je ventilacija Cekic u glavu vjerojatno je slikano prije jeseni 1916. jer na toj slici je prva pojava koniga nakon završetka popravka 21.07.1916...znaci kraj 7 početak 8 mj.
Natrag na vrh
Sovremenny

PorukaUpisano: Pet Kol 07, 2009 8:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pozdrav svima
nova paluba je napravljena od 0.25 stirena....svaka daska je izrezana posebno ......jos ništa nije zalijepljeno vec samo stavljeno na suho radi probe..zalijepit ću sve kad izrežen sve daske i posložim ih na palubu da se uvijerim da sve paše......

By sovremenny1, shot with Canon EOS 450D at 2009-08-07
ovo je nova shema bojanja...ultima moda Very Happy Very Happy

15 cm topove sam napravio jos prije nekoliko dana ali je kosilica prešla preko njih dok su se sušili na zidu pa sam morao sve napravit ponovo....topovi su napravljeni od ražnjića i izbušeni odgovarajućim svrdlom......ti štapići za ražnjice su posebna priča....išao sam u trgovinu sa pomičnom mjerkom i mjerio različite vrste dok nisam našao neke približnih dimenzija a ljudi i tete u trgovini si ga misle '' koji je ovo luđak'' Laughing Laughing
još treba na njima radit al evo slika

IMG]http://img196.imageshack.us/img196/551/img0932z.jpg[/IMG]
By sovremenny1, shot with [URL=http://profile.imageshack.us/camerabuy

sidra

toliko od mene ...sad prepuštam Vama da kritizirate
Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Pet Kol 07, 2009 10:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dva savjeta koja nisi trazio..... Very Happy
prvo, ja bih umjesto stirena za palubu uzeo furnir ( vec sam ga za belleau wood pripremio, pol kubika.... Smile i narezao trake
time dobivas dve stvari - vec imas godove drva, i ne moras stiren pretvarat u drvo, samo pobrusis i lakiras mat
drugo, ako ipak idlucis palubu radit od stirena, prvo na neizrezanu plocu s grubim smirglom ( 200, 300) ugrebi ''godove'' valovitim potezima
onda to malo obrusi finijim, i rezi daske u smjeru tih ''valova'' na povrsini
(tak ces imat urezane ''godove)
eto to je to, svidja mi se kaj netko radi tak velke samogradnje, ja u zimu krecem s belleau woodom u 72....
i pozdravi pomocnika.....moja macketina je taK lijena da mogu pilit cirkularom a da ne makne obrvu.... Very Happy
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed
Stranica 1/6

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma