Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

ab napravio sam sranje - pomoć molim
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
VooDoo

Član od: 27 Lis 2005
Mjesto: Zagreb / Ravnice
PorukaUpisano: Čet Jul 02, 2009 2:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Za boju ti mogu odmah reći-pročitaj na bočici prvo je li enamel ili akril. Najvjerojatnije si ulio alkohol u enamel boju..

moguće računao sam da pošto je gunze/mr hobby da je akril ali sad sam se sjetio da imaju i enamel boje nažalost - krivo sam kupio, zato je mm metaliz. išao bez problema kroz ab i to bez ikakavih dodataka - samo je skliznuo lijepo

a ab je star 3-4 mj tak da nebi rekao da se nakupilo a i dobro sam ga počistio -- ali trebao bi i jednu kuru nitra pustiti kroz njega --- inače farbam samo sa akrilnim bojama tak da se lako i dobro pere inače
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Jul 03, 2009 10:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

VooDoo Napisao/la:
ab je star 3-4 mj tak da nebi rekao da se nakupilo a i dobro sam ga počistio -- ali trebao bi i jednu kuru nitra pustiti kroz njega --- inače farbam samo sa akrilnim bojama tak da se lako i dobro pere inače
Tu se jako varaš. Wink Moje osobno iskustvo je da se akrilne boje teže čiste iz AB-a od enamelki. Vrlo se brzo suše, što pospješuje puhanje zraka kroz AB. U dva sam slučaja imao slične probleme kao i ti i to nakon akrilnog primera i prozirnog laka. U prvom slučaju se primer tako brzo sušio, da mi je začepio diznu, ali se i nataložio u AB-u. Kad sam ga išao "popuhati" sa alkoholom, bilo je kasno. Morao sam rastaviti cijeli AB i temeljito očistiti sa Nitrom. U drugom slučaju sam previdio činjenicu da se naslaga od akrilnog laka ne vidi i da mlaz razređivača izgleda čist na izlazu...Sve što treba je biti puno brži u ispiranju i čišćenju AB-a i ne misliti ako sam ulio u kanticu razređivač i "propuhao" AB da sam ga i očistio. Uvijek ga treba otvoriti i očistiti iznutra...Higijena i urednost su osnova rada i održavanja Airbrusha...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Pet Jul 03, 2009 12:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nakon SVAKOG farbanja svoj Revell pro rasturim na prafaktore i detaljno ocistim. Uzme mi 10-15 minuta ali zato nema frustracija zbog zacepljenih dizni, prljavog AB i slicnih gluposti... Wink
Natrag na vrh
Panzer Papa

Član od: 10 Tra 2009
PorukaUpisano: Pet Jul 03, 2009 8:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

VooDoo Napisao/la:
pulsira od kako mi je pukla diza i zamjenjena je ovom original superskupom iwatinom

Frend koji crta airbrushem (slikar) vec 15 godina kaze da sigurno nije uskladena ta neoriginal igla i original Iwata dizna pa pulsira. Trebas svakako kupiti i original Iwata iglu pa ce biti opet sve pet. Inace ispada da si bacio 250kn na diznu. Sad
Natrag na vrh
VooDoo

Član od: 27 Lis 2005
Mjesto: Zagreb / Ravnice
PorukaUpisano: Sub Jul 04, 2009 8:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Panzer Papa Napisao/la:
VooDoo Napisao/la:
pulsira od kako mi je pukla diza i zamjenjena je ovom original superskupom iwatinom

Frend koji crta airbrushem (slikar) vec 15 godina kaze da sigurno nije uskladena ta neoriginal igla i original Iwata dizna pa pulsira. Trebas svakako kupiti i original Iwata iglu pa ce biti opet sve pet. Inace ispada da si bacio 250kn na diznu. Sad

ma da nebi original iwata igla košta 300-350kn, i kaj onda da kupim i iglu i da mi opet isto radi a ode 550kn sve skupa -- no way
- radi on dobro samo pri nekim tak uvijetima ima taj feler, ali za to ga maltene ni ne koristim niti mi je bitno jel pulsira u tim uvijetima previše, za normalno špricanje radi i više nego dobro - rađe ću probat doć do neoriginal dijelova - već sam našao da conrad ima u ponudi iglu i dizu/sapnicu za neki svoj ab koji je isto očito kopija iwate 0.30 za 15 eura ( 110kn ) pa ću rađe to naručiti

http://www1.conrad.de/scripts/wgate/zcop_b2c/~flN0YXRlPTIzNzY5OTM1MDE=?direkt_aufriss_area=SHOP_B2C_Modelling&~template=PCAT_AREA_S_browse&p_page_to_display=&catalogs_sub_id=sub14&aktiv=14&navi=oben_1
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Panzer Papa

Član od: 10 Tra 2009
PorukaUpisano: Sub Jul 04, 2009 12:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imaš pravo zaboravi Iwatu preskupo je to ipak. Samo budi uporan. Nakon nekog vremena ces skupiti lijepu kolekciju igli i dizni. I sigurno ces medu njima naci i neku diznu i iglu koji ti ful odgovaraju. A ostale onda prodas i rijesen problem.
Natrag na vrh
Darth Maul

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Pretetinec
PorukaUpisano: Ned Jul 05, 2009 9:40 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Voodoo, dosta tog bull-nesto o kopijama Iwate - to jednostavno nije istina. I skupo te kostalo. Pa nije Iwata praotac zracnih kistova. Iwata je samo zadnja snobovska AB moda. Cek da netko "eminentniji" kupi H&S pa da pola sljedbenika forumasa baci Iwate..... Twisted Evil

E sad, Gunze MR je etablirani brand i dijelova ima.

Probaj www.luckymodel.com ili http://www.rainbowten.co.jp/english/

Posalji im mail, navedi tocan model koji imas i sto trebas, R10 ti sigurno moze nabaviti.

Proud to be Međimurec...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM Yahoo Messenger MSN Messenger
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Jul 05, 2009 10:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...i završimo priču.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma