Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alaska
| | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 450 | | Mjesto: Njemacka |
|
Upisano: Pon Lip 22, 2009 10:04 pm Naslov poruke: |
|
|
De facto su Pjesnici gradjeni po modificiranim talijanskim nacrtima za njihove brodove gradjene u Rijeci jos u ratu (ROVIGNO i jos jedan, sad mi ne pada ime na pamet). Negdje u jednom od brojeva "Storia militare" imam neki clanak o tome, a bile su i neke skice/crtezi. Ako nesto postoji, onda kod Talijana, gdje se nacrte vecine njihovih brodova moze nabaviti preko udruge Associazione Navimodelisti Bolognesi (ima ih i na netu). Provjerit cu! Za Gradove bi se mozda moglo naci nacrte u "domacim vodama". _________________ Sve sto plovi moje! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Lip 23, 2009 8:58 pm Naslov poruke: |
|
|
gradovi tesko...pogotovo 3T klasa....ja vec dugo trazim nacrt ili bar opci plan Trogira, pa nikaj......ima u uljaniku, znam da su mi htjeli uzet neku stotinu ojra da mi skopiraju dva papira....  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
|
Upisano: Sri Lip 24, 2009 2:50 pm Naslov poruke: |
|
|
| slider Napisao/la: | gradovi tesko...pogotovo 3T klasa....ja vec dugo trazim nacrt ili bar opci plan Trogira, pa nikaj......ima u uljaniku, znam da su mi htjeli uzet neku stotinu ojra da mi skopiraju dva papira....  |
Žalosno, mislim rad treba platiti ,ali treba imati i razumjevanja. U pitanju je ipak očuvanje dijela naše povijesti i neke stvari bi trbale biti dostupne svima.
Valda će se vremenom nešto iskopati.
Baš bi volio napravit model jenog od tih brodova ili dioramu sa svim onim šušurom na rivi dok i to ne zaboravim.
Pozdrav _________________ http://www.aeroscale.co.uk/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=4063
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alaska
|
Upisano: Sri Lip 24, 2009 10:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Mozda se na NINI (bivsi OSIJEK, sad na vezu u Rijeci) moze naci neki nacrt samog broda. Znam da se obicno na bocnim palubama ili u salonima tih brodova znalo naci uramljenih nacrta... Ili je rijec o shemama hodnika, kamo se mora bjezati u slucaju pozara? _________________ Sve sto plovi moje! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Lip 24, 2009 10:11 pm Naslov poruke: |
|
|
| Alaska Napisao/la: | | Mozda se na NINI (bivsi OSIJEK, sad na vezu u Rijeci) moze naci neki nacrt samog broda. Znam da se obicno na bocnim palubama ili u salonima tih brodova znalo naci uramljenih nacrta... Ili je rijec o shemama hodnika, kamo se mora bjezati u slucaju pozara? |
to su pozarni putevi i putevi za evakuaciju u slucaju nesrece
u krajnoj nuzdi mozda bi mogli posluzit ali uz obilatu potporu fotografija
doduse, za maketu kakvu ja zelim ( Trogir u 1:72) neupotrebljivo.......
tako da mi jedino preostaje kad budem imo viska 300 eura platit kopiranje generalnog plana u Uljaniku.....  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alaska
|
Upisano: Čet Lip 25, 2009 7:42 pm Naslov poruke: |
|
|
300 EUR! Sto je puno, puno je. Zanimljiv detalj kako se to drugdje radi: u francuskim drzavnim arhivima se nalazi cijela gomila planova vecine njihovih ratnih brodova. Netko si je uzeo truda i sve to skenirao, te se moze besplatno skidati s interneta! Jest da covjek ne zna sto je od broda skinuo dok ne otvori (ima svega, od plana stive do poklopaca na palubi), ali se tako skidanjem svih stotinu listova planova primjerice moze kod kuce sagraditi nosac aviona BEARN ili bb JEAN BART, jer nista ne nedostaje! I onda ovi nasi lukavci traze 300 EUR. Tuzno... _________________ Sve sto plovi moje! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Lip 25, 2009 9:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| Alaska Napisao/la: | | 300 EUR! Sto je puno, puno je. Zanimljiv detalj kako se to drugdje radi: u francuskim drzavnim arhivima se nalazi cijela gomila planova vecine njihovih ratnih brodova. Netko si je uzeo truda i sve to skenirao, te se moze besplatno skidati s interneta! Jest da covjek ne zna sto je od broda skinuo dok ne otvori (ima svega, od plana stive do poklopaca na palubi), ali se tako skidanjem svih stotinu listova planova primjerice moze kod kuce sagraditi nosac aviona BEARN ili bb JEAN BART, jer nista ne nedostaje! I onda ovi nasi lukavci traze 300 EUR. Tuzno... |
skino ja neke nacrte BelleauWooda ( Bois Belleau), i skoro pa su isti kaj sam narucio od Floatin Drydocka, jedino kaj su moji na papiru )) al ima par stvari koji ovi iz USA nemaju- sve zajedno, prva liga
na jesen polazem kobilicu u 72... )))) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alaska
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alaska
|
Upisano: Pet Lip 26, 2009 2:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Ocito im je stranica u pregradnji, ne stize se nikamo kad se ide u nacrte... _________________ Sve sto plovi moje! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Lip 26, 2009 8:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| vjerojatno, ja sam skidal svoje oko Bozica, otad nisam isel tam.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Alaska
|
Upisano: Pon Lip 29, 2009 8:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Nesto su zablokirali i ja se stalno vrtim u krugu. Ili preuredjuju site ili je netko shvatio sto su sve besplatno poklonili maketarima  _________________ Sve sto plovi moje! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
 | | Član od: 03 Ruj 2008 | | Poruke: 436 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Uto Lip 30, 2009 12:17 am Naslov poruke: |
|
|
| Pa šta nema netko od maketara iz Pule ovde na site-u, pa da se potrudi doć do nekog u Uljaniku pa da se ti nacrti iskopiraju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Lip 30, 2009 10:20 am Naslov poruke: |
|
|
| ace1 Napisao/la: | | Pa šta nema netko od maketara iz Pule ovde na site-u, pa da se potrudi doć do nekog u Uljaniku pa da se ti nacrti iskopiraju. |
pa ak ima netko, ja se preporucam za kopiju..... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|