Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| VooDoo
 | | Član od: 27 Lis 2005 | | Poruke: 319 | | Mjesto: Zagreb / Ravnice |
|
Upisano: Sub Lip 20, 2009 8:15 pm Naslov poruke: ab napravio sam sranje - pomoć molim |
|
|
sad sam radio čišćenje ab i naravno kad sam ga već bio počisti onda sam išao pametovat i skidat Nozzle iliti diznu ne znak kak se to zove ali onu samocentrirajuću dizu koja odrđuje širinu mlaza
išao sam je jače zatezati dizu a ima nekakv mikro navoj koji se naravno potrgao i sad se diza više neda zategnuti
radi se o mrhobby ab koji je u biti Iwata costum micro cm c plus
http://www.iwata-medea.com/index.php/products/cm_c_plus/
tu ima shema dijelova
http://www.iwata-medea.com/index.php/products/cm_c_plus_parts_guide/
http://www.iwata-medea.com/images/iwata-pdf/guide_cmcplus.pdf
i ja sam uspio potrgati 1C dio
e sad pitanje dali bi to iviček moga imati na lageru ? koliko bi to moglo koštati ? koliko mu treba da naruči takav dio ??
i sad jedno bistro rješenje mislio sam tu dizu samo zaljepiti sa loccate ( cjenofiksom ) natrag onak kak je stajala s navojem da se fino zaljepiti ali ne zanam dali bi onda ab radio ili da to nikako ne radim kad dizu stavim da stoji unutra sobodno i zašerafim glavu koja bi je trebala donekle zategnuti onda se ab guši i vrača zrak natrag ( radi balone u posudici )
puknuti navoj sam uspio izvaditi iz ab
kaj da radim poludit ću van sebe sam, to mi je jednini ab perfektan je bio dok ga ja kreten nisam uspio potrgat - ak ću sad morat čekat dio mjesec dana pa poludit ću skroz ali ak nema druge
pomozite
hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Night Hawk
 | | Član od: 03 Svi 2007 | | Poruke: 912 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sub Lip 20, 2009 9:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Ista stvar se meni desila na Iwati HP-CP. Nazovi juricek pa ih pitaj, mogli bi imati. Moj tada nisu imali pa sam ga naručio izvana. Koštao me oko 200 kn.
Ljepljenje ne preoručam nikako jer ćeš napravit još veće sranje. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzer Papa
 | | Član od: 10 Tra 2009 | | Poruke: 122 | |
|
Upisano: Sub Lip 20, 2009 11:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ma ne sekiraj se nije to ništa. Hobby je za uzivanje a ne za zivciranje. Gdje si kupio airbrush kupi diznu i zamjeni. I to je to minuta posla i radit ce kao nov. Ako je iz vana dolazi sve za 5-6 dana i nemas brige. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2430 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| VooDoo
|
Upisano: Ned Lip 21, 2009 1:25 pm Naslov poruke: |
|
|
probao sam našerafiti dizu s drugog starog ab koji je srećom imao istu/sličnu, ali čini i mi se/gotovo sam siguran da je taj 0.35 ( to je onaj ab koji dolazi u kompletu sa kompresorom iz metroa za 750kn ), ali problem je kaj je očito dizna prevelika treba biti 0.30 - probao sam pustiti samo alkohol kroz ab i šprica ne vrača zrak natrag ali kao da šprica pod puno slabijim tlakom i mlaz je male širine kao što je prije bio na recimo 30-50% - pretpostavljam da je to zbog dize !??
a koliko košta samo diza 0.30 za iwatin ab ??
hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Night Hawk
|
Upisano: Ned Lip 21, 2009 1:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| Diznu 0.3 za Iwatu sam ja platio oko 200kn. Al cijena ti je ovisna o modelu AB-a |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| VooDoo
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Night Hawk
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| VooDoo
|
Upisano: Čet Lip 25, 2009 1:33 pm Naslov poruke: |
|
|
evo uzeo sam jučer diznu - naravno imaju samo origigi iwatu i koštala je 240kn ( skupa škola čiščenja ), ali s obzirom na cijenu origigi dijelova odlučio sam si naručiti još jedan ab kakav imam pa kad kaj ode ( ak ode nedaj Bože ) budem skidao i čupao dijelove a naručivao izvana ( jer zamijenska dizna košta 30-50kn a ista je onosno baš je za te kopije, tak da je origigi ), a s druge strane onda mi neče biti problem čekat jer ću imati ab u pogonu |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzer Papa
|
Upisano: Čet Lip 25, 2009 3:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Drago mi je da si riješio problem. Jesi isprobao dali radi sada?
Nego zasto nisi odma narucio zamjensku diznu a ne Iwata diznu platio ko pola tvog ab-a? I sada ides kupovati jos jedan isti ab da bi ga cerupao prema potrebi? Gdje je tu logika? Pa kupi saku djelova a ne ab?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| VooDoo
|
Upisano: Pet Lip 26, 2009 8:44 am Naslov poruke: |
|
|
| Panzer Papa Napisao/la: | Drago mi je da si riješio problem. Jesi isprobao dali radi sada?
Nego zasto nisi odma narucio zamjensku diznu a ne Iwata diznu platio ko pola tvog ab-a? I sada ides kupovati jos jedan isti ab da bi ga cerupao prema potrebi? Gdje je tu logika? Pa kupi saku djelova a ne ab?  |
pa nema dijelova za kupiti, barem ih ja nisam našao - to je Mr Hobby/Gunze ab naveo sam kojag je modela Iwate totalna kopija i ab je predobar tak da sam odlučio da ću s 2 takva AB zatvoriti svoju potrebu za AB-ima za duže vrijeme.
Nekak mi se uvijek čini da bi super bilo imati 2 AB pa da možeš kombinirati razne stvari a ne da s ovim jednim stalno moram skakati ( jednostavno sam mišljenja da bi stigao više toga u nekom vremenu napraviti da imam 2 ab, jer sam užasno kratak s vremenom za maketarenje ) i onda kad mi ovak nekaj ode onda sam bez ab na duže vrijeme pogotovo ak naručujem iz vana
ovaj origi dio od iwate sam uzeo bez obzira kaj je cijena bila paprena jer sam htio upogoniti ab što prije, i sad radi normalno kao prije |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzer Papa
|
Upisano: Pet Lip 26, 2009 3:00 pm Naslov poruke: |
|
|
| VooDoo Napisao/la: | | pa nema dijelova za kupiti, barem ih ja nisam našao - to je Mr Hobby/Gunze ab |
Pa tamo gdje si kupio ab valjda imaju i dijelove za njega? Inace je to pusiona ako nemaju. zatrazi da ti nabave djelove i rjesen problem za ubuduce. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| VooDoo
|
Upisano: Pet Lip 26, 2009 3:52 pm Naslov poruke: |
|
|
| Panzer Papa Napisao/la: | | VooDoo Napisao/la: | | pa nema dijelova za kupiti, barem ih ja nisam našao - to je Mr Hobby/Gunze ab |
Pa tamo gdje si kupio ab valjda imaju i dijelove za njega? Inace je to pusiona ako nemaju. zatrazi da ti nabave djelove i rjesen problem za ubuduce. |
baš si sad razmišljam da bi dijelove onda rađe naručio samo, pa promijenim kad ode kaj - ovako, naručio sa AB sa Lucky Models-a zove se Mr. Hobby Procon boy 270 ( 0.3 ),
e sad ovako tamo mi nude nešto šta se zove nozzle,
http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=GU TOOLN
ne piše za koju veličinu je ( 0.2,0.3,0.5 ?? ) - moja pretpostavka da je to dio 3 sa predhodne sheme AB i vjerujem da svi modeli ab imaju istu samo je razlika u veličini ( 0.2, 0.3, 0.5 )??
nude nešto za kaj mislim da je igla ak sam dobro skužio
http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=GU TOOLP
vjerujem da je to dio 4 sa predhodne sheme
ali opet ne piše koje je veličine??
i nude
http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=GU TOOLO
kaj vjerujem da je glava vajda !??
vjerujem da je to dio 1 i 2 sa predhodne sheme
ali opet ne piše koje je veličine??
zanima me ako ko zna kaj to točno nude pod ovim linkovima ili ću im morat pisati mail, i zanima me od kud vi naručujete dijelove za svoje kopije iwate i ostalih ( tamya, mr.hobby, no name AB )
Hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| VooDoo
|
Upisano: Čet Jul 02, 2009 11:28 am Naslov poruke: |
|
|
nema dijelova na lucky-iju
dakle i dalje sam u potrazi za dijelovima - dakle dali neko zna di se mogu naručiti dijelovi za kopije iwatinih ab sa samocentrirajučom diznom - vjerujem da su apsolutno svi isti samo je bitno dali je 0.20, 0.30 ili 0.35-0.50
- tamiya-ini ab su kopija iwate, mr hobby/Gunze ( procon boy ) su kopija iwate i ima ovih jeftinijih ali ta tamiyu i me.hobby znam da su identični pa ako ko zna od kud se može naručiti dizna i igla po normalnoj cijeni
- rekli su mi u juričeku di sam kupio original diznu od iwate za 250kn da su imali ove kopoije i da su bile iste a koštale su 50kn - e takve tražim
i sad pitanje, ab mi radi ali ne kao prije naime kad je na najmanjoj širini mlaza odnosno kad je triger malo pomaknut onda mlaz pulsira a što je jače odnosno veća širina to je pulsiranje je manje, i što je pritisak veći na kompresoru to je pulsiranje manje ali ako pritisak smanjim onda podosta pulsira na "maloj širini mlaza"
- zakaj se to dešava, i čini mi se da igla kad ulazi i izlazi iz dizne nije full u centru ( kad je unutra pomaknuta ) nego ide odozdola pa što je više vani to više ide prema centru --- ne sječam se kak je išlo u originalu
i samo da dodam nevezano - danas sam pokušavao nešto pofarbati Mr.Hobby-evom/Gunze Burnt Iron metalik bojom - pa s čim se ta boja mješa ja sam dodao malo alkohola i boja se jednostavno zgrušala u ab ali onak full imao sam pakao dok sam ga čistio sve se u neku grudastu smjesu pretvorilo koja se jako loše čisti
- i da ab je pulsirao i prije toga, pulsira od kako mi je pukla diza i zamjenjena je ovom original superskupom iwatinom |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Jul 02, 2009 1:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Neznam što bi ti rekao o ovom pulsiranju. Možda bi trebao rastaviti AB i vrlo temeljito ga očistiti sa nitro razređivačem. Kod duže upotrebe se boja malo pomalo ipak nakupi unutar AB-a, bez obzira jesi li ga odmah "propuhao" sa razređivačem. Osobito se voli nakupiti u kontaktu posudice i unutrašnjosti AB-a. Te relativno nedostupne dijelove uvijek treba dodatno oprati pomoću štapića za uši i čačkalice sa krpicom i nitro razređivačem. Za boju ti mogu odmah reći-pročitaj na bočici prvo je li enamel ili akril. Najvjerojatnije si ulio alkohol u enamel boju.. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|