Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Svi 08, 2009 10:29 pm Naslov poruke: Fw-190A-8 i Fw-190A-8/R-8 "Sturmbock", Revell, 1/7 |
|
|
Moj drugi ,privat, "Group Build"
Radi se o dva Revellova Fw-190 , koje sam započeo još početkom godine, al mi se raspao kompresor ,pa sam ih stavil sastrane. Pošto mi se nije više dalo čekati da riješim kompresor, odlučio sam ih završiti ovak ,špricajuči šare ,pod visokim tlakom , rezultat vidite . Ja i nisam jako nezadovoljan ,al šta ću, takav sam ,ne volim da mi makete stoje nedovršene .
Dakle radi se o "klasičnom" Fw-190A-8 iz JG-5 s jednom od meni najljepših shema i onom nabildanom FW-190A-8/R-8 "Sturmbocku" iz Sturmstaffela 1(ekipa koja je polagala zakletvu da bu se sa svake misije vratila sa oborenim zrakoplovom ,pa makar se morali zaletati u njih (iako su rijetku posegli za tom metodom )), a ovog sam izabrao jel je jedan od rijetkih koji je i imao oznaku postrojbe na nosu. Normalno kak to obično biva sa brzopletima ,tek sam kasnije skužio da je dotični ipak bio samo oklopljeni A-6 ... Nema veze ,napokon imam jednog "sturmbocka" u kolekciji. Btw "blinkeri" su skrečani od drugog kokpita , isto kao i dodatni oklop.
Pa evo ih:
 _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| GBU-24
 | | Član od: 28 Tra 2009 | | Poruke: 99 | |
|
Upisano: Sub Svi 09, 2009 6:54 am Naslov poruke: |
|
|
| Odlicno si ih odradio,pa jos dva,svaka cast. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Svi 09, 2009 7:15 am Naslov poruke: |
|
|
Vrijedni-vrijedni Poky!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Danny
 | | Član od: 19 Pro 2008 | | Poruke: 931 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Svi 09, 2009 12:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Bas su lijepi,inace mi je to krasan avion,tak da cu se ubrzo bacit na jednog. _________________ Overhead the albatross hangs motionless upon the air,and deep beneath the rolling waves in labyrinths of coral caves
The echo of a distant time comes willowing across the sand,and everything is green and submarine |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Ned Svi 10, 2009 4:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo me napokon.
Perfektni su oba! Bravo Poky.  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Pon Svi 11, 2009 9:57 am Naslov poruke: |
|
|
| jako lijepe makete, svaka cast, inace po meni najlipsi avion posli messera i stuke... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Pon Svi 11, 2009 10:45 am Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | jako lijepe makete, svaka cast, inace po meni najlipsi avion posli messera i stuke... |
Nemoj molim te...
Kak jedna štuka (pogotovo A i B)može biti ljepša od FW-a, il Messer sa onim svojim šlampavim nogicama. Ne dolazi u obzir! Focke Wulf je sama personifikacija ,agresivnosti jednog lovca ,sa svom snagom u ogromnom prednjem dijelu oko BMWova motora iz kojeg onda skladno izlaze krila, prekrasan kopkit , sav nabilda ,a opet ne prevelik.  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bornjifiko
 | | Član od: 03 Velj 2008 | | Poruke: 120 | | Mjesto: Zagreb. Novi Zagreb. |
|
Upisano: Pon Svi 11, 2009 10:56 am Naslov poruke: |
|
|
Baš ti je dobar ovaj Wurger-tandem.
Super su ispali i još bolje izgledaju skupa!
Što je slijedeće na tapeti?  _________________ ...Aint' got time to fiddle. I gotta polish duralumin plates on my goat... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Pon Svi 11, 2009 6:25 pm Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: | | Citat: | | jako lijepe makete, svaka cast, inace po meni najlipsi avion posli messera i stuke... |
Nemoj molim te...
Kak jedna štuka (pogotovo A i B)može biti ljepša od FW-a, il Messer sa onim svojim šlampavim nogicama. Ne dolazi u obzir! Focke Wulf je sama personifikacija ,agresivnosti jednog lovca ,sa svom snagom u ogromnom prednjem dijelu oko BMWova motora iz kojeg onda skladno izlaze krila, prekrasan kopkit , sav nabilda ,a opet ne prevelik.  |
ukusi...
di ti je poniranje i onaj zvuk, 37mm top na G, a za messere necu ni pricat...
nego zanima kako se slaze i poklapaju dijelovi? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Uto Svi 12, 2009 6:08 pm Naslov poruke: focke wulf |
|
|
Ma svaka cast nemoj biti previse samokritican,zaista odlicno.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dado
 | | Član od: 01 Svi 2009 | | Poruke: 126 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Svi 12, 2009 10:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlični su, fakat jedan od najljepših aviona!  _________________ May the Force be with you |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Uto Svi 12, 2009 11:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | ukusi...
di ti je poniranje i onaj zvuk, 37mm top na G, a za messere necu ni pricat...
nego zanima kako se slaze i poklapaju dijelovi? |
Ah ,pa nije to jurišnik ,ja pričam o A verziji ,o D neću ni počinjati. Da to sve stave na njega, opet bi bio ružan ko štuka
Djelovi se slažu 90% odlično, moje zamjerke u cijelokupnoj maketi su: to što ne daju odvojen okvir kokpita, pa da se da napraviti i otvoren poklopac ,jel se kabina vrijedi pokazivati, vrlo je detaljnja (iako sam ja na jednom to radil i rezuckal ,i nije velik poso). Prozirni djelovi su disproporcionalni, prednje šajbe mrvu prevelke ,a pokrov kokpita, mrvu premal. I malo preduge poluge za povlačenje stajnog trapa u spremište koje rezultiraju krivim kutom stajnog trapa. Al sveukupno niš što iskusniji maketar nemre riješiti.
| Citat: | | Što je slijedeće na tapeti? |
Na stolu je već Valomov Yak-7A (več je u biti sklopljen 90% ,a sad kreće lovljenje slobodnog vremena za farbanje isl) _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Svi 14, 2009 10:16 am Naslov poruke: |
|
|
Dobro izgledaju ovako zajedno. Možda napravim nešto slično-imam i ja dva Revella na lageru, pa je ovakva "simultanka"najbolje rješenje.. Kad se već miješa boja za jednoga i čisti A/B, onda je praktičnije odmah radit 2. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|