Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Moje prastare makete

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Ožu 13, 2006 3:56 pm    Naslov poruke: Moje prastare makete Citiraj ovaj komentar

Evo da podijelim s vama i neke svoje starije makete iz razdoblja osnovne škole. Rolling Eyes Ništa od toga nije kitano, sve je bojano s kistom.

Revell, 1/144, Boeing 747-400, napravljena prije 11 god.

Academy, 1/48, AH-64 D Longbow Apache, napravljena prije 10-ak godina i ove mi je makete posebno žao jer je fenomenalna i detaljna ali nije imala sreće pa mi je u ono vrijeme dospjela u ruke, a ne danas.

ESCI, mjerila se ne sjećam, Hummer - sa gloss gumama. Cekic u glavu Napravljena prije 13 godina.

Revell, 1/48, Sikorsky CH-53 G - napravljena prije 11 godina.

Eto, nadam se da vam se sviđaju. Embarassed
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Ožu 13, 2006 4:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Neka se javi onaj čije prve makete nisu izgledale približno ovako, specijalno mi se sviđa helač u prirodnoj boji Wink plastike.O šteta što je jedno tri puta moj kompletan asortiman završio u smeću.Ovo je bogovski prema mojim ranim radovima.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
imwhoim01
Gost
PorukaUpisano: Pon Ožu 13, 2006 4:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

von Stuck Napisao/la:
Neka se javi onaj čije prve makete nisu izgledale približno ovako

Teško da češ takvu osobu naći...
Ugodno je vidjeti i ovakve radove sa početka karijere. Današnji standarni za dobru maketu su vrlo visoki, bilo je puno ljepše maketarit ko klinac ne mareći za ikakvu preciznost ili urednost Rolling Eyes
Natrag na vrh
Timmy
Administrator
PorukaUpisano: Pon Ožu 13, 2006 4:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

von Stuck Napisao/la:
Neka se javi onaj čije prve makete nisu izgledale približno ovako, specijalno mi se sviđa helač u prirodnoj boji Wink plastike.

He he, u ono vrijeme mi nije padalo na pamet bojati maketu ako je boja plastike otprilike odgovarala boji kojom bi maketa trebala biti obojana. Imam hrpu maketa koje su u prirodnoj boji plastike i samo dekali na njima. I, da, ni jedna maketa od kada sam primio prvu u ruku nije mi završila u smeću...i neće.

Također na ovom Boeingu 747 nisam bojao rep jer je plastika bijela, a i rep takav treba biti. Very Happy
Natrag na vrh
Žach
Gost
PorukaUpisano: Pon Ožu 13, 2006 5:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Timmy Napisao/la:
Također na ovom Boeingu 747 nisam bojao rep jer je plastika bijela, a i rep takav treba biti. Very Happy

Pa naravno, čista logika! Very Happy
Natrag na vrh
Marin
Gost
PorukaUpisano: Pon Ožu 13, 2006 8:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Žach Napisao/la:
Timmy Napisao/la:

Pa naravno, čista logika! Very Happy

HAhahaha Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
Zoki
Gost
PorukaUpisano: Pon Ožu 13, 2006 10:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo još dobro izgleda. Meni su najdraže one stare makete na kojima nisam razrijeđivao boju. Izgledaju kao da sam špahtlom nabacivao žbuku na njih. Very Happy
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Ožu 14, 2006 11:05 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da moramo otvorit novi topic: Moje stare makete...
Natrag na vrh
Zli Veverko
Gost
PorukaUpisano: Uto Ožu 14, 2006 12:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da ovdje nema covjeka koji nije ovako poceo sastavljati makete. Svi smo nekako morali pocet Smile
Natrag na vrh
Herr Flick
Gost
PorukaUpisano: Uto Ožu 14, 2006 12:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hehe... ovaj un-ovac je dobar Very Happy Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
Timmy
Administrator
PorukaUpisano: Uto Ožu 14, 2006 12:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo još jedna maketa koju "nije trebalo" bojati jer je boja plstike odgovarala boji kojom je maketa terbala biti obojana, hehe. Radi se o Revellovom 1/72 Mi-24 Hind D Tigermeet

Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Uto Ožu 14, 2006 1:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka cast na izboru! Ceske oznake su uvijek najljepse.. Very Happy

Inace, kako ljepotan danas izgleda:

http://www.airliners.net/photos/photos/8/0/5/1014508.jpg
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Uto Ožu 14, 2006 1:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sječam se kako sam radio svoj prvi helić,Italerijev Apach u 1/72.Plastika je bila OliveDrab,gore sam stavio naljke i divio se kako je dobar,ali vrlo brzo je zlatno doba maketarske romantike prestalo Sad
Dali netko zna dali je taj Hind kojega je Timmy sastavio isti onaj Italerijev ili nešto drugo?
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Ožu 14, 2006 4:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tiger Napisao/la:
Sječam se kako sam radio svoj prvi helić,Italerijev Apach u 1/72.Plastika je bila OliveDrab,gore sam stavio naljke i divio se kako je dobar,ali vrlo brzo je zlatno doba maketarske romantike prestalo Sad
Dali netko zna dali je taj Hind kojega je Timmy sastavio isti onaj Italerijev ili nešto drugo?

Italerijev...
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma