Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2430 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 13, 2006 3:56 pm Naslov poruke: Moje prastare makete |
|
|
Evo da podijelim s vama i neke svoje starije makete iz razdoblja osnovne škole. Ništa od toga nije kitano, sve je bojano s kistom.
Revell, 1/144, Boeing 747-400, napravljena prije 11 god.
Academy, 1/48, AH-64 D Longbow Apache, napravljena prije 10-ak godina i ove mi je makete posebno žao jer je fenomenalna i detaljna ali nije imala sreće pa mi je u ono vrijeme dospjela u ruke, a ne danas.
ESCI, mjerila se ne sjećam, Hummer - sa gloss gumama. Napravljena prije 13 godina.
Revell, 1/48, Sikorsky CH-53 G - napravljena prije 11 godina.
Eto, nadam se da vam se sviđaju.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 13, 2006 4:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Neka se javi onaj čije prve makete nisu izgledale približno ovako, specijalno mi se sviđa helač u prirodnoj boji plastike.O šteta što je jedno tri puta moj kompletan asortiman završio u smeću.Ovo je bogovski prema mojim ranim radovima. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Ožu 13, 2006 4:40 pm Naslov poruke: |
|
|
| von Stuck Napisao/la: | | Neka se javi onaj čije prve makete nisu izgledale približno ovako |
Teško da češ takvu osobu naći...
Ugodno je vidjeti i ovakve radove sa početka karijere. Današnji standarni za dobru maketu su vrlo visoki, bilo je puno ljepše maketarit ko klinac ne mareći za ikakvu preciznost ili urednost  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
|
Upisano: Pon Ožu 13, 2006 4:52 pm Naslov poruke: |
|
|
| von Stuck Napisao/la: | Neka se javi onaj čije prve makete nisu izgledale približno ovako, specijalno mi se sviđa helač u prirodnoj boji plastike. |
He he, u ono vrijeme mi nije padalo na pamet bojati maketu ako je boja plastike otprilike odgovarala boji kojom bi maketa trebala biti obojana. Imam hrpu maketa koje su u prirodnoj boji plastike i samo dekali na njima. I, da, ni jedna maketa od kada sam primio prvu u ruku nije mi završila u smeću...i neće.
Također na ovom Boeingu 747 nisam bojao rep jer je plastika bijela, a i rep takav treba biti.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Ožu 13, 2006 5:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| Timmy Napisao/la: | Također na ovom Boeingu 747 nisam bojao rep jer je plastika bijela, a i rep takav treba biti.  |
Pa naravno, čista logika!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Ožu 13, 2006 8:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| Žach Napisao/la: | | Timmy Napisao/la: | Također na ovom Boeingu 747 nisam bojao rep jer je plastika bijela, a i rep takav treba biti.  |
Pa naravno, čista logika!  |
HAhahaha  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Ožu 13, 2006 10:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo još dobro izgleda. Meni su najdraže one stare makete na kojima nisam razrijeđivao boju. Izgledaju kao da sam špahtlom nabacivao žbuku na njih.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 14, 2006 11:05 am Naslov poruke: |
|
|
| Mislim da moramo otvorit novi topic: Moje stare makete... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Ožu 14, 2006 12:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Mislim da ovdje nema covjeka koji nije ovako poceo sastavljati makete. Svi smo nekako morali pocet  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Ožu 14, 2006 12:21 pm Naslov poruke: |
|
|
hehe... ovaj un-ovac je dobar  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
|
Upisano: Uto Ožu 14, 2006 12:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo još jedna maketa koju "nije trebalo" bojati jer je boja plstike odgovarala boji kojom je maketa terbala biti obojana, hehe. Radi se o Revellovom 1/72 Mi-24 Hind D Tigermeet
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Ožu 14, 2006 1:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Sječam se kako sam radio svoj prvi helić,Italerijev Apach u 1/72.Plastika je bila OliveDrab,gore sam stavio naljke i divio se kako je dobar,ali vrlo brzo je zlatno doba maketarske romantike prestalo
Dali netko zna dali je taj Hind kojega je Timmy sastavio isti onaj Italerijev ili nešto drugo? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 14, 2006 4:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| tiger Napisao/la: | Sječam se kako sam radio svoj prvi helić,Italerijev Apach u 1/72.Plastika je bila OliveDrab,gore sam stavio naljke i divio se kako je dobar,ali vrlo brzo je zlatno doba maketarske romantike prestalo
Dali netko zna dali je taj Hind kojega je Timmy sastavio isti onaj Italerijev ili nešto drugo? |
Italerijev... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|