Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Eddie
 | | Član od: 23 Velj 2007 | | Poruke: 317 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Ned Tra 26, 2009 6:46 pm Naslov poruke: "Totenkopf" Hauptsturmführer 1/35 |
|
|
evo, moja prva figura...prvo da kažem nesto o njoj, proizvođac je legend productions, mjerilo 1/35, naziv figure je german officer in overcoat, kupljena na crnoj kraljici...po meni, nije loše detaljirana, ali ima i dosta mana. tu i tamo koja rupica pokitana, nesto šmirglanja. pošto sam ja picajzla sta se tice maketa, mora san i ovu figuru popravljat koliko god san moga
tako san recimo, dodao ss adlera/orla na lijevi rukav, malo smanjia željezni križ, falia mu je dio uha pa san to pokita hehe...i ono sta me najviše izmorilo je šapka/kapa...na njoj san radia san milliputom, falia je dio onog "kruga" sta ide na glavu, vizir je bia na svakoj strani presjecen okomito, i na tkanini crta u boji koja oznacava rod (npr bijelo za pješadiju, ružicasto za tenkiste...), sve me to koštalo dioptrije haha
btw radit cu hauptsturmführera u 3. SS Totenkopf diviziji, Theodor Eicke regiment, Demjansk Pocket 1942
evo malo slika, loše su i figura izgleda kvalitetnije uživo
 _________________ MAK Reoplan, Split
Meine Ehre heist Treue-SS
Black metal ist krieg!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Eddie
|
Upisano: Pon Tra 27, 2009 12:32 pm Naslov poruke: |
|
|
kritike i savjeti dobrodošli naravno...sinoc sam napokon krenuo dalje s radom, pošto mu je ovratnik uniforme(ne kaputa) bio gol bez ikakvih detalja odlucia san napavit one tabove...uzea san milliput i napravia sitne tri "tockice" na njegovom lijevom tabu koje oznacavaju cin hauptsturmfuhrera, i na desnom nekako izmodelirao totenkopf
necu stavljat slike sada jer se ionako nebi vidia napredak.
sljedece je lijepljenje gornjeg i donjeg dijela tijela te modeliranje futrole za P38 od milliputa _________________ MAK Reoplan, Split
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Eddie
|
Upisano: Uto Tra 28, 2009 12:02 am Naslov poruke: |
|
|
koliko znam resin se lijepi sa cijanoakrilatnim ljepilom?? pomoc molim? _________________ MAK Reoplan, Split
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Uto Tra 28, 2009 12:09 am Naslov poruke: |
|
|
| Eddie Napisao/la: | | koliko znam resin se lijepi sa cijanoakrilatnim ljepilom?? pomoc molim? | vrlo vjerovatno ti nekaj sa ljepilom nevalja.Kupi novo i probaj opet |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Eddie
|
Upisano: Uto Tra 28, 2009 12:18 am Naslov poruke: |
|
|
prova san na ostacima resina, išlo je ok...posli san skužia da san zaboravia pravilo kod cijanoakrilata, a to je da ne lijepi kad ga naneseš u velikoj kolicini. sad san stavia tockice na rubove gornjeg dijela tijela i uspješno zalipia. pricekat cu sat vremena za svaki slucaj pa cu pokitat rupe.  _________________ MAK Reoplan, Split
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Eddie
|
Upisano: Čet Tra 30, 2009 6:56 pm Naslov poruke: |
|
|
ubrzo krecem s bojanjem...molio bih da mi neko ko zna kaže jel može ic uljana boja direkt na resin, ili treba primer? i drugo pitanje, uljanu boju mogu razrijeđivat obicnim uljnim razrijeđivacem ili s necim drugim treba?
fala  _________________ MAK Reoplan, Split
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Tra 30, 2009 9:59 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bilo bi dobro resin oprati u blagoj otopini deterđenta za suđe, a preporučam i primer. Ja sam nabavio Gunze-ov Mr. Resin primer, a možeš koristiti i neki drugi |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Eddie
|
Upisano: Pet Svi 01, 2009 12:38 am Naslov poruke: |
|
|
možeš li mi malo objasnit to sa deterđentom, zasto se to radi i jel hoceš rec da se ipak može uljem na resin? _________________ MAK Reoplan, Split
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Svi 01, 2009 8:49 am Naslov poruke: |
|
|
| Staviš u psudu vode i malo deterđenta i promješaš, zatim u tome lagano opereš resinsku figuru da ju odmastiš jer je masna od zbog lakšeg odvajanja kalupa poslje ljevanja, a onda ju samo ispereš običnom vodom. Kad se osuši obojaj ju nekiom enamelkom ako baš nemaš nikakav primer, da ti se nebi eventualno poslje ljuštila boja. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Pet Svi 01, 2009 8:52 am Naslov poruke: |
|
|
uljem možeš ići direkt,ali bolje da je neka podloga ispod. uljane boje nemoj rijediti sa razrijeđivačem za enamel, uzmi terpentin radije ili u art shopu pitaj za nešto što ne smrdi tolko _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pet Svi 01, 2009 10:09 am Naslov poruke: |
|
|
Uljane boje možeš razrijediti lanenim firnisom (u stvari, to u slikarstvu i jest pravi "razrjeđivač" za uljene boje, terpentin više služi za čišćenje kistova i pribora) ali se onda malo sporije suše. To je koji put prednost a koji put mana, ovisi kakav efekt želiš postić. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Eddie
|
Upisano: Pet Svi 01, 2009 10:29 am Naslov poruke: |
|
|
ala baš san misia pocet sa bojanjem al uvik ima neka caka ...pretpostavljam da ce se ljuštiti jer nema podloge, al odma posli stavljam akrilni lak tako da nebi trebalo bit problema. mislim da cu ipak nabavit primer, jel za ovo dobar tamiyn fine surface primer L spreju? može li se rijedit sa white spiritom? ako ne pogledat cu za taj firnis _________________ MAK Reoplan, Split
Black metal ist krieg!!!
Eddie: poruka promijenjena dana: Pet Svi 01, 2009 10:38 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Svi 01, 2009 10:36 am Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | Uljane boje možeš razrijediti lanenim firnisom (u stvari, to u slikarstvu i jest pravi "razrjeđivač" za uljene boje, terpentin više služi za čišćenje kistova i pribora) ali se onda malo sporije suše. To je koji put prednost a koji put mana, ovisi kakav efekt želiš postić. |
Ček ne razumin, misliš na laneno ulje ili nešto drugo? Bome ćemo ostarit dok se to ne osuši... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pet Svi 01, 2009 12:15 pm Naslov poruke: |
|
|
| T34 Napisao/la: |
Ček ne razumin, misliš na laneno ulje ili nešto drugo? Bome ćemo ostarit dok se to ne osuši... |
Ne, laneno ulje je jedno a laneni firnis nešto drugo.
Laneni firnis je derivat lanenog ulja kojem je dodano sredstvo za ubrzavanje sušenja. To je u stvari medij s kojim je pomiješan pigment u tubi uljene boje.
Koristi se i kao temeljni premaz prije bojanja drvenih površina i za zaštitu drvenih površina ako se ne žele bojati a izložene su vlazi i atmosferilijama.
Ni jedan naš slikar nije ostario čekajući da mu se slike osuše pa nećemo ni mi.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Svi 01, 2009 12:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| Hoćeš reći da bi time zapravo trebalo miješati slikarska ulja i podlogu na koja se nanose? Oprosti zaista ne znam da nešto takvo postoji, trebalo bi probati, dosad sam koristio terpentin. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|