Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| brodomaketar
 | | Član od: 25 Jul 2008 | | Poruke: 120 | |
|
Upisano: Ned Tra 19, 2009 10:43 pm Naslov poruke: brodomakete - kompleti kitovi i planovi |
|
|
evo da odgovorimo i izadjemo u susret mnogima koji su nas pitali za savete i pomoc ,preko ovog foruma u vezi nabavke i izrade brodomaketa ...
posedujemo preko tristotine original planova na papiru AO format, i preko dvadeset kompleta kitova za izradu drvenih brodomaketa vrhunski odradjenih, laserski seceni sa svim potrebnim materijalom za izradu makete.saljemo na adresu ili po dogovoru. kontaktirajte nas na jedan od ponudjenih nacina na sajtu www.brodomaketar.net ........trenutno na ponudi kitovi za :trabakul , bracera , dubrovacka nava , dubrovacka galija , pinta , nina , santa maria , le tonnant , cutty sark , constitution , president , egipatska nava , cesar bireme , viking nava , kinska junka , bounty itd..
zahvaljujemo se i maketarskom forumu za sve sto je uradio i radi na sirenju ovog predivnog hobija.. _________________ www.brodomaketar.net |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| brodomaketar
|
Upisano: Sri Svi 13, 2009 7:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav svim maketarima….
Evo da izadjemo u susret svima onima koji su se interesovali oko materijala koji je potreban da bi se izradila brodomaketa ( u ovom slucaju Cutty Sarka-a)…
Za vise informacija… www.brodomaketar.net _________________ www.brodomaketar.net
brodomaketar: poruka promijenjena dana: Čet Svi 14, 2009 3:00 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Svi 13, 2009 10:49 pm Naslov poruke: materijal |
|
|
| Materijal kao što su sidra,čamci i većina sitnih detalja, izrada je mogla biti malo bolja jer je potrebno još dosta popravaka na njima,samo nevidim mjerila maketa i detalji su prilično veliki za neke makete,ali trud je koliko vidim uložen samo još malo detaljnije ili je cijena kita dosta povoljna pa neradite sasvim detaljno. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| brodomaketar
|
Upisano: Sri Svi 13, 2009 11:45 pm Naslov poruke: |
|
|
ok. prihvatam primedbe , ali mi nije jasno kako je moguce odrediti dimenzije detalja sitnog materijala kroz ove slike, kit je radjen po pulskom planu pa ako su oni pogresili , onda je greska i moja , sve je radjeno za potrebe kluba i vec je nekoliko maketa izradjeno , da ste pogledali nas sajt videli bi taj brod u zavrsnoj fazi .inace pumpe , vitla , napinjaci , sidra i sve to sto vam se nesvidja je uzeto original od mantue , i to nabavljeno u MARISSTELLI SPLIT.bas mi je zao sto je prvi odgovor bio los .... _________________ www.brodomaketar.net |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Svi 14, 2009 9:59 pm Naslov poruke: materijal |
|
|
Slažem se, nije to loše ali pula je to dosta loše radila tj nije bila detaljna u stvari nije pula nego Tehnodidakta,radim ovaj hobi jako dugo i nemam neke zamjerke za vaše makete ali malo odskaču izgledom od Mantue,Sergala,Panarta,Krick-a,Artesanie itd,detalji na nekim vašim modelima su preveliki u odnosu na sam brod.To je moje gledište stvari,bez ikakve loše namjere želim samo ukazati na mogući problem
ili ja previše gledam perfekciju što je i glavni cilj ovog hobia. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Svi 14, 2009 10:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| stvar je što sam zaključio iz slika vašeg sajta. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Svi 14, 2009 10:06 pm Naslov poruke: |
|
|
sorry kaj uskacem u raspravu, al imam pitanje za kolegu iz Splita koje bi bilo korisno i za ostale maketare - koliko je tocan/netocan tehnodidaktin USS Constitution ??
bas sam neki dan kopao po kutiji i igrao se mislju da ga nakon 20 godina ipak zavrsim.....  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Svi 14, 2009 10:07 pm Naslov poruke: cutty sark |
|
|
ovaj model sam izradio sa 16g,i naravno sada vidim velike propuste kako u radu tako i u samoj maketi,tada je koštao 100DM-700 hrvatskih dinara
što je nekome i bila plaća u to vrijeme devalvacije,a ja sam bezbrižno odvojio za taj brod jer je to ljubav!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Svi 14, 2009 10:11 pm Naslov poruke: |
|
|
| brod je dosta kompliciran ali recimo sami topovi od olova dosta loše izrade,čamci od neke ljevane plastike koju treba krpiti,ovo je dobar brod ali samo kažem da pula-tehnodidakta je to dosta loše radila |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Svi 14, 2009 10:50 pm Naslov poruke: |
|
|
topovi nicu bad, obruse se i izbuse usta cijevi, camci su od resina, ja u napravit nove, nego me zanima koliko je tocna/netocna, ima li kakvih gresaja kaj se tice pravog broda - nitko ga od nas nije vidio uzivo vjerujem, ali ono - ak ju slozim iz kita - jel to to, ili ima greski koje treba ispravit
i dal je nacrt tocan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Svi 14, 2009 11:06 pm Naslov poruke: |
|
|
tpovi kad se sastave dosta su veći u odnosu na brod ,čamci za spašavanje isto,bočne oplate koje pokrivaju kućište topova na donjoj palubi i gornjoj ne nalježe na trup kako bi trebalo treba dosta puta provjere skini-stavi napominjem sve je to ok ako nesmeta onome tko radi taj ili drugi brod,ja sam imao problema sa cutty sark što se kobilica krivila nije bio čvrst bez obzira koliko staviš redova oplate lijevo i desno sa ojačanjima unutra i nije bilo duple oplate kao na ovim novim maketama manutua,sergal...
p.s oplata je dosta dosta tvdra i žilava mislim da je od bukovine ili slično
pripazi čim je hvataš jer zna pucati |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Svi 14, 2009 11:28 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala ! stavio sam oplatu, i onu za topove, istina, tu je bilo upasivanja...ustvari sad bih trebao stavit palubu, jer sam kobilicu, rebra i one drvene blokove polijepio...i tu stao....
znas kaj sam skuzio - namam vise listova pilice za rezbarski luk...ima to gdje kupit ? imam cirkular, tracnu pilu, vibrirajucu dekupirku i svu tu skalameriju, al rezbarski luk je rezbarski luk.....  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| brodomaketar
|
Upisano: Čet Svi 14, 2009 11:50 pm Naslov poruke: |
|
|
ako smem da se ukljucim u raspravu , mozda mogu da pomognem , moj CUTTY SARK ima samo osnovu po pulskom planu ali je u biti dosta razlicit bas sto se tice dimenzija i proporcija sam vodio racuna u odnosu na mnoge druge koje sam sretao na netu koji su bas kao igracke. moj CUTTY SARK je radjen u jednoj oplati i ceo kit je radjen po ugledu na njega a na sajtu sam dobio mnogo pohvala i to od mnogih maketara iz celog okruzenja pa i od mojih primoraca koji su mi najdrazi kad me pohvale . za CONSTITUTION imam mantuin plan koji je savrsen i po njemu je odradjen komplet kit za njega a voljan sam i savetom pomoci ako je neko zainteresovan za njegov rad .slobodno me kontaktirajte na skype i sve sto mogu da pomognem sam voljan da ucinim. moji brodovi su moja vizija i ja ih radim onako kako mi iskustvo od preko 20.godina brodomaketarstva i preko stotinu raznih jedrenjaka i recnih brodova dozvoljava. pozdrav svima i sreca u najlepsem hobiju na svetu.. _________________ www.brodomaketar.net |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| brodomaketar
|
Upisano: Pet Svi 15, 2009 12:06 am Naslov poruke: |
|
|
za sve detalje , a da vam nisu bas jasni ili se dobro nevide , pitajte ja cu vam rado odgovoriti, pomocni camci na mojim brodovima a i kitovima su od drveta , sva rebra i kostur je izrezan laserski kao i svi otvori na brodu a i gravure i kolica topova . sidra i topovi su liveni od cinka po mantuinim kalupima . zabice i napinjaci , bucike i stubici su original od firmi kao sto su mantua , amati artesina latina itd....planovi po kojima se radi su original u formatima AO na papiru a ne skidani sa raznih sajtova , to je sve mukotrpan trud i rad od preko dvadeset godina rada , mnogo izlozbi i nagrada a sad mi je zelja da sve to prenesem na iskrene zaljubljenike u ovaj hobi. kao klub KORMILO kome i sam pripadam posedujemo mnogo gotovih maketa i pripremljenih kitova pristupacnih za rad od samih pocetnika do kompleta za iskusne maketare...
zahvaljujem se iskreno najboljem i najkorektnijem forumu na kome sam bio i nadam se da cu imati prilike da jos puno toga ponudim u svetu brodomaketarstva.. _________________ www.brodomaketar.net |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Ivica
 | | Član od: 14 Sij 2009 | | Poruke: 56 | |
|
Upisano: Pet Svi 15, 2009 8:10 am Naslov poruke: |
|
|
Slider,
šta se pilica tiče imaš u peveca cca 10-15 kn pakovanje ima ih 10-tak komada i nisu baš nešto ali mogu poslužit, ali od proxxona imaš 25-30 kn pak ima ih 6 u pakovanju ( čini mi se ). E od proxxona možeš birat i veličinu zuba i broj zubi po inču ( ja mislin da je po ionču ) na pilici . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|