Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Sri Tra 08, 2009 9:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Eh, danas tek skuzim da 8 sati dnevno sjedim kraj jedne ovakve hondice u mjerilu 1:1...... nesto sam trazio po radioni, kad ono u cosku, honda..... pa sam je malo proucio, i stvarno sam se iznenadio koliko je maketa fino i detaljno napravljena....
Ok, dosta OT-a, pitanje..... pokusao sam skinuti onaj "sav" sa guma, ziletom, skalpelom, smirglom, turpijom, grizao sam zubima, dao psu da kida - ali nista ne pomaze, sav je i dalje tu..... ima li netko mozda jos kakvu ideju, sto da probam pa da ga se rijesim..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sturm
 | | Član od: 19 Lis 2005 | | Poruke: 268 | |
|
Upisano: Sri Tra 08, 2009 11:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Probaj sa grickalicom za nokte meni je pomogla....s njom možeš baš primiti šav duboko i odsjeći ga... _________________ ŠTO JE SLOBODA?
- Sloboda je kada pitam mamu da li smijem uzeti čokoladu, a ona kaže: "Uzmi slobodno! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Čet Tra 09, 2009 4:15 pm Naslov poruke: |
|
|
ma smirgl 600 i deri. ne stedi se, ipak je to 1/12, a ne 1/72  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mico
 | | Član od: 15 Stu 2007 | | Poruke: 1468 | | Mjesto: Coventry |
|
Upisano: Čet Tra 09, 2009 4:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja koristim čak smirgl 400 za gume.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Pon Tra 13, 2009 3:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Zadnji update.....90% makete je gotovo, ostaje jos samo srediti prednju vilicu, kocnice, provuci koje crijevo, pofarbati 2 ili 3 sitna detaljcica i amen...... Poznavatelji ce primjetiti da nedostaje i pokoji decal, kao i oznake na gumama, to takodjer jos moram odraditi...
Ja zadovoljan, a vi recite vase misljenje....
Slike nisu neke, nije mi se dalo nositi van, pa je slikano pod losom rasvjetom, uz upotrebu blica, ali mislim da se sve vidi..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Tra 13, 2009 4:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Brzo si ti to sastavio...meni izgleda odlicno  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| D
 | | Član od: 25 Kol 2008 | | Poruke: 507 | | Mjesto: Šibenik |
|
Upisano: Pon Tra 13, 2009 4:40 pm Naslov poruke: |
|
|
izgleda poprilično dobro... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pon Tra 13, 2009 5:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Jos da je zericu plavila na cijevima spuha Izgleda odlicno, svaka cast. Nego, sta onaj Repsol decal na tanku dodje tako ili si bio nepazljiv? _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Pon Tra 13, 2009 5:33 pm Naslov poruke: |
|
|
prvo, pohvala za tako brz rad, a drugo, pohvala zato sto je tako odlicno
za nekog tko auto-moto makete radi jednom u nikad, ovo je izvrsno.
ne znam zasto se ne zadrzis malo u ovim vodama, ali vec te vidim za nekim A-10 ili SR-71  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mico
|
Upisano: Pon Tra 13, 2009 6:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako hitro si to napravio, svaka čast. Ali ipak me muče neke sitnice, koje bi bilo dobro da napraviš ili popraviš. Vidim da fali nekoliko decala , sad nemam pojma zašto jih nisi stavio? Sljedeče, bilo bi dobro da prednje diskove ne ostaviš u jednoj boji a največi minus se vidi kod auspuha. Ako imaš wathering set D onda obavezno stavi plavu i narančastu gore, jer ovako mi djeluje previše plastično. Malo kritike ali sve u dobrom smislu.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Pon Tra 13, 2009 7:48 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala na komentarima, koliko vidim, uglavnom su pozitivni, znaci, nije to toliko lose ispalo.....
da odgovorim na postavljena pitanja, redom...
Shinobi> ako mislis na natpis, to sto je okrenut ne prema vozacu nego na suprotnu stranu, ni meni to nije bilo jasno, ali u uputstvima tako stoji..... takodjer, vidio sam na par maketa po netu, svi su taj natpis postavili tako "naopako", pa sam i ja napravio istu stvar, misleci, nemoguce da su se svi zeznuli....
Mcmico> ti decali sto fale, valja jednostavno jos nisu stigli na red. vodjen nekom logikom (koja mozda i je cudna i neispravna) ljepio sam decale, ne kako stoji u sastavnici, vec onim redosljedom kojim mi ih je bilo najlakse ljepiti (opet tom cudnom logikom)... znaci prvo veliki decali koje treba rezati (jer su na spoju 2 dijela), onda veliki decali, i za kraj ovi sitni koji trenutno fale, kao natpis na boku tanka, straznoj osovini, te prednjem blatobranu na kojem se jos susi lak, pa nije ni stavljen.... No, ne brini, svi su na broju, i svi ce biti postavljeni, nije se pojavio "ferrari efekt" Cak mogu reci da boljih decala u zivotu nisam vidio ni ljepio.... filma oko decala prakticki nema, izuzetno su tanki, a opet izuzetno cvrsti, i nakon namakanja u gunzeovim tekucinama, te navlacenja, ravnanja, niti jedan nije pukao ili izgubio oblik......
Weathering set nemam, znam za taj plavicasto-aluminijski look, usljed topline, ali nisam bas lud da sad nabavljam taj set, necu spominjati da nemam odakle.... medjutim, sjetio sam se necega, a neznam koliko bi to u ovom "auto-moto" svijetu bilo prihvatljivo, pa se jos klackam dali da to napravim ili ne...... kod jetova, nakon farbanja u aluminij/steel/burnt nesto, ovisno o prilici, sve izuzetno tanko prespricam sa clear blue bojom. kako je ona prozirna, pomjesa se sa tom metalnom bojom od ispod, te da fini plavi odsjaj, ovisno o kutu gledanja. Kako rekoh, neznam dali bi to posluzilo, ako mislite da nebi, ostaje ovako, posto druge ideje nemam.....
Diskovi nisu u jednoj boji, tocnije, u tri boje su - white aluminium zadnja strana (nutarnja); onda ovi krakovi su dark aluminium, a vanjski obrub je revell 91+99+nesto, to je neka mjesavina koju sam davno miksao za pitajbogasta, ucinilo mi se zgodno za upotrijebiti ovdje..... Preko toga sam zaprasio sa tamno sivom i crnom pastelom, pa je to mozda ubilo nijanse, ali u zivo se jasno vidi da su razlicite boje.....
E sad, pomoc...... oznake na gumama. to je valjda dry-transfer? Uglavnom, pise da odrezem, podignem zastitu, stavim na gumu, prijedjem prstom, opet prijedjem sa mokrim prstom i odljepim.... cudno..... dali je netko radio s takvim "decalima", treba li na sto paziti, kako se radi?
Low> moram priznati da je gust bio raditi ovo, malo promjene je stvarno osvjezavajuce.... tko zna, mozda jos koji autic napravim, ali prvo, sto ti kazes, mora na red doci neki F ili slicno.....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Krešimir
 | | Član od: 31 Kol 2007 | | Poruke: 295 | | Mjesto: Hamilton, Waikato, NZ |
|
Upisano: Pon Tra 13, 2009 7:52 pm Naslov poruke: |
|
|
imam ja burnt blue u weathering setu od tamiye, pa zvrcni da ti ga pozajmim.... _________________ MK "Marsonia"... i dalje u srcu...
IPMS New Zealand... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Pon Tra 13, 2009 7:54 pm Naslov poruke: |
|
|
ok, eto rijeseno....... cujemo se sutra, pa da to pokupim, ako nije problem.....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mico
|
Upisano: Pon Tra 13, 2009 7:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Znam da su neki koritili clear blue da su dobili taj efekt, čak sam negdje i vidio jedan how to, ali se ne mogu sjetit kuda. Tako da možeš i sa tome pokušat, mislim da će ispast odlično.
A za diskove sam naviknut da je u sredini neka tamnija boja (barem kod moje honde je bilo tako) pa mi se zato činilo da je sve u jednoj boji. Kad ga završiš ga obavezno slikaj na suncu da se to bolje vidi jer ovako zeza malo svjetlo.
Hmm za decale na kotačima je več bilo negdje napisano kako se to radi, ako se dobro sječam. Ja znam da sam jih kod Yamahe uništio, pošto su jako jako tanki i uopče nisu čvrsti. A pokušao sam ih stavit gore baš tako kako piše u sastavnici. Nemogu ti ništa reć što bi ti moglo pomoći kod ovoga, jer ja se bojim tih decala najviše na svjetu. Znam samo da je najbolje da jih stavljaš na kraju, kada je sve drugo već završeno.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bugy1
 | | Član od: 23 Pro 2006 | | Poruke: 853 | | Mjesto: Ljubljana-Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|