Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Strina
 | | Član od: 10 Pro 2005 | | Poruke: 1090 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 08, 2009 10:06 am Naslov poruke: Neki hrvatski tenk |
|
|
Eto s obzirom da nisam znao kamo da stavim ovu sliku stavljam ju tu pa molim da admini premjeste temu.ovo je napravio neki stranac a meni se sviđa rad i neznam koja je ovo maketa pa bi molio da me netko prosvijetli.Dakle OVO NIJE MOJ RAD ali je odličan još pogotovo kad ga nije radio netko iz ovih krajeva. Jel vam se sviđa?
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Sri Tra 08, 2009 10:31 am Naslov poruke: |
|
|
a ono,silvering,nema nikakvog wetheringa na podvozju...to ili nije gotovo ili nije dobro _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 08, 2009 10:39 am Naslov poruke: |
|
|
| Sve što je Lisec rekao stoji, ali radi se o tematski zanimljivoj maketi. Da li je stvarno nešto takvo HV koristila i sa takvim oznakama ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dog
 | | Član od: 17 Stu 2006 | | Poruke: 564 | | Mjesto: rijeka |
|
Upisano: Sri Tra 08, 2009 11:02 am Naslov poruke: |
|
|
| ove šahovnice ko da su rađene u photoshopu... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zond
 | | Član od: 25 Sij 2009 | | Poruke: 429 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 08, 2009 11:35 am Naslov poruke: |
|
|
| Mene zanima ova romb oznaka na desnom blatobranu. Zar nisu samo poljaci koristili takve oznake na svojim tenkovima? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ares212
| | Član od: 08 Lip 2008 | | Poruke: 378 | |
|
Upisano: Sri Tra 08, 2009 12:26 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ne znam šta je to al ovaj prednji dio mi se čini kao da je od ISU-152 .... a na zadnjem dijelu kao da je buldožer neki ili nešta slično...inače veoma zanimljivo!!!!!!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Sri Tra 08, 2009 12:38 pm Naslov poruke: |
|
|
nije,nego od Su-100 ili 85, takve su koristili poljaci i česi kao recovery vozila _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CCCP Administrator
 | | Član od: 14 Ožu 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 08, 2009 1:26 pm Naslov poruke: |
|
|
| meni prema podvozju sliči na kasniju verziju T-34, pogledaj kotače i stražnji dio. Borbeni odjeljak me prvo podsjetio na isu-152, ali nije, preokomito na trup je postavljena prednja ploča oklopa. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Sri Tra 08, 2009 1:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma dajte gospodo...zar ne vidite da se radi o vot if Frankenštajnu. Malo Tetke...malo Zvjerboja...malo Pantera...malo mašte...i eto ga na...dobiješ borbeno-inženjerijsko vozilo BIV M-2148 "Did Tunjo" proizvodnje Đuro Đaković svemirska vozila d.d. namjenski proizvedeno za čišćenje ventilacijskih tunela hrvatskih kolonijalnih rudnika na Fobosu od onih dosadnih i ponekad opasnih hodajućih čempresa.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| canadair
| | Član od: 28 Jul 2007 | | Poruke: 356 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 08, 2009 2:44 pm Naslov poruke: |
|
|
| A ,zašto maketa vozila baš mora biti prljava inače se smatra nedovršenom ?-nisam baš neki stručnjak pa neka mi netko to objasni.Zašto tenk ne bi bio lijepo opran i parkiran u vojarni,ionako je najčešće u toj pozi ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Sri Tra 08, 2009 2:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| canadair Napisao/la: | | A ,zašto maketa vozila baš mora biti prljava inače se smatra nedovršenom ?-nisam baš neki stručnjak pa neka mi netko to objasni.Zašto tenk ne bi bio lijepo opran i parkiran u vojarni,ionako je najčešće u toj pozi ? |
u tom slučaju bi trebao biti cijeli novi a ne samo gusjenice, doduše može se reći da je stavio nove gusjenice prije 10 minuta _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Sri Tra 08, 2009 3:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| canadair Napisao/la: | | A ,zašto maketa vozila baš mora biti prljava inače se smatra nedovršenom ?-nisam baš neki stručnjak pa neka mi netko to objasni.Zašto tenk ne bi bio lijepo opran i parkiran u vojarni,ionako je najčešće u toj pozi ? | zato jer tenk nije izglancani auto koji se vozi po asfaltnim cestama i jedinu pravu prljavštinu primi po zimi kada se po soli vozi.Tank je polumatno vozilo koje se vozi po najguščem blatu ,po najsnažnijem vjetru,po najdužim travama,po sunčanim i po kišnim danima,i još ktome po stalnom je topničkom,artiljeriskom i zračnom paljbom.Kako onda može biti čist?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Tra 08, 2009 4:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Glupost Andrej, ko god je ikad u životu imao posla sa tenkovima reći će ti da je prljav tenk jednako "realan" kao i čist tenk, naravno sa ožiljcima koje na boju i materijal ostavlja vrijeme, ali kada god se dobije prilika tenk se čisti. Ali iskreno o tome mi se ni ne raspravlja. S tim da ovo nije odgovor Lisecu - ako netko želi vozilo poput ovakvog na slici, nek izvoli, i sve 5.
Što se samog vozila tiče, drug Morozov je sve rekao. Maketarski, mislim da je riječ o Dragonovom T-34, kvadratni blatobrani ukazuju na kasni T-34/85 ili SU-100, ali tri kotača bez gumene obloge u tom su slučaju još veća besmislica, kao i vareno kućište mitraljeza na prednjem dijelu.
U svakom slučaju, "what if" kategorija... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Legenda
| | Član od: 25 Jul 2006 | | Poruke: 67 | | Mjesto: SRN |
|
Upisano: Sri Tra 08, 2009 7:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| i uzeo je dekale za JNA T 34 (broj 18665 iz Dragonove kutije)..haha |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Sri Tra 08, 2009 8:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Neznam zašto ali uvijek nam se provlači tema o čistoći tenka, napominjem čistoći, NE o pohabanosti. Dakle, istom, kada bi ga vratio sa zadatka u vojarnu/kasarnu bio sam ga dužan oprati vodom pod pritiskom, zatim običnim krpama i kantom punom vode, zatim provjeriti i uliti gorivo do vrha, provjeriti SVE ostale tekućine u vozilu i tzv. rupe u podu, složiti svu opremu i alat koji se taj dan koristila na zadatku, ekspresno očistiti cijev i mitraljeze da ne bi bilo ni traga rđe zbog kondenzacije vode zbog topline.Virnuti na akumulatore i kabele je isto bio must do zbog načina na koji stoje unutar tenka. Provjeravalo se i gusjenice da nije slučejno malo "ispao" koji klin. Još bi ga namazali malo dieselom da se sjaji.
Moj tenk bio je čišći nego što je sad moja Alfa, prisežem. Ne vidim razloga zašto bi ijedan vojska sebi dopustila luksuz da ima u bilo kojem pogledu "nespremna" vozila. Pa zaboga, čiste se i školjke u wc-u 3-4 puta dnevno a kamoli ne tenkovi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|